Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Heura Foods
Foto: Heura FoodsHeura Foods

Heura patenta una tecnologia per retirar els additius de les carns veganes

La start-up barcelonina produirà proteïna de més qualitat i anuncia una nova línia d'embotits i salsitxes

Núria Sanz Megías
Escrit per
Núria Sanz Megías
Publicitat

Heu pensat mai que la carn vegana és menys saludable i més artificial? Marc Colomer, activista, CEO i cofundador d'Heura, ha identificat aquesta barrera pel creixement del sector vegà. A través de la seva plataforma Good Rebel Tech, l'equip d'Heura ha desenvolupat una patent que millora els seus productes, amb proteïna de més bona qualitat, un baix contingut en greixos i sense additius.

Aquesta tecnologia ha permès retirar conservants, emulsionants i espessidors que fins ara eren necessaris per simular les propietats de la carn. Una llista d'ingredients molt més curta, la millora en la sensorialitat i l'oli d'oliva com a base dels seus productes volen ser la fórmula per atraure consumidors i continuar creixent com a empresa.

Els primers productes on s'aplicarà la nova tecnologia seran els embotits i talls sencers (substituts de carns i peixos) així com productes làctics, però a poc a poc s'anirà aplicant en tota la producció de l'empresa. Es preveu que estaran disponibles durant la tardor del 2023.

De Barcelona al món

Heura va néixer el 2017 arran de la conscienciació dels drets dels animals i avui lidera la categoria de 'plant-based' a Espanya amb una quota de mercat del 80%. També ha augmentat els seus punts de venda en un 75% a escala global l'últim any i les seves vendes procedents de fora d'Espanya ja representen el 23%.

És més car menjar bé?

L'empresa comparteix que la nova tecnologia no permetrà equiparar els preus dels nous embotits amb l'equivalent animal. Segons Colomer, "el gran aliat per assolir la paritat serà la producció en escala". De moment, però, han aconseguit equiparar els preus de les seves hamburgueses amb les de vedella.

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants vegetarians de Barcelona

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat