Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Històrica actuació d'una catalana als Oscars

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

La nominació de 'Dolor y gloria' a millor pel·lícula internacional, fita que no s'aconseguia des del 2004 amb 'Mar Adentro', i la d'Antonio Banderas a Millor actor havia tornat l'accent espanyol a l'esperada gala dels Oscars. Tot i saber que hi havia poques possibilitats de fer-se amb l'estatueta, sempre s'encara la nit diferent si entre l'estil de glamur i cares conegudes hi ha algú de la terra. El que no esperàvem és la notícia que va arribar des de Los Angeles pocs dies abans de la celebració de l'entrega de premis més importants del cinema.

Per primer cop en la història d'uns premis que ja celebren 92 edicions, una catalana trepitjaria l'escenari i no seria per rebre un Oscar, sinó per cantar-hi. Tot va fer pensar en Rosalía però no, l'escollida per fer-ho era ni més ni menys que Gisela. La del Bruc, actriu, cantant de musicals i veu de moltes princeses Disney, era escollida per fer una actuació coral al Dolby Theater juntament amb les cantants dels temes de Frozen en altres idiomes. L'expectació estava assegurada i el Twitter va saltar pels aires amb la notícia. Sigui per orgull patri, perquè la Gisela cau bé o per les dues coses, el focus mediàtic va dirigir-se automàticament cap a ella. Ningú esperava aquest gir de guió a últim moment i tothom sabia que Gisela sabria estar a l'altura i així ha estat.

Aquesta nit passada no solament s'ha marcat una fita històrica en ser la primera catalana que actua en una gala dels Oscars, sinó que entre les seves col·legues que també posen veu a l'Elsa en altres idiomes, és de les que ha sabut brillar amb més força i professionalitat. Una primera pla de 5 segons ben aprofitats, ben cantats en "castilian", idioma en que l'han retolat els realitzadors, i ben interpretats amb molta consciència escènica no perdent la vista de la càmera.

NO T'HO PERDIS: 5 grans moments dels Oscars

Últimes notícies

    Publicitat