Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Berenem del restaurant Insolent a Gràcia
Foto: Eugènia Güell

Insolent: de dues cuines Michelin a un restaurant amb terrat a Gràcia

En aquest nou restaurant d'alta cuina informal s'hi pot esmorzar, dinar i sopar

Eugènia Güell
Escrit per
Eugènia Güell
Publicitat

Tenim mil bars on et posaran unes braves, però només un on podràs picar un mini xuixo de Girona farcit d'estofat de xai (o de figues amb mascarpone i pesto de cacauet). Hi ha gent amb bones idees, i en Julià, en Miquel, en Pedro i en Javier han aconseguit fer-nos recuperar l'esperança en les coses diferents: ho hem vist tot (o gairebé), i en plena era de "l'efecte uau" i la sorpresa per la sorpresa, és fàcil acabar immunitzats de qualsevol seducció. Per això cada vegada és més clara la distinció entre les coses que són diferents de veritat i les que simplement busquen la diferència. I l'Insolent obeeix a la primera opció.

Sense braves, ni ensaladilla, ni croquetes, aquest nou restaurant al centre de Gràcia va obrir fa un mes i ha començat trepitjant fort. Darrere hi ha "quatre gamberrots", com ens ha explicat Javier Custodio, que està a la sala, juntament amb Pedro Huerta. I a la cuina, dirigeixen els fogons Julià Castelló, que havia treballat al restaurant Tast de Paco Pérez i Pep Guardiola, a Manchester, i també Miquel Garcia, que va estar més de dos anys de cuiner al celler de Can Roca i ha passat per altres restaurants gastronòmics, com el Disfrutar. 

Més enllà de la carta, el projecte de restaurant també és diferent: encara que té accés directe des del carrer, es troba dins de l'Hotel Sonder La Casa del Sol (Maspons, 11,), i per tant ofereix esmorzars, dinars i sopars. A dalt té un terrat amb vista a la plaça del Sol, on se serveixen cafès i copes, i també s'hi programen sessions de DJ i classes de ioga. A més, tenen previst organitzar concerts de música emergent, monòlegs i altres activitats culturals.

Terrat de l'Insolent
Foto: Eugènia Güell

Però anem a la teca: ens encanten les croquetes, però heu de tastar els xuixos com a possibles substituts eventuals. Afegeixen a la tradicional massa de Girona combinacions que no diries mai -i l'encerten-.

Xuixos de l'Insolent
Foto: Eugènia Güell

L'ostra a la brasa és lleugera i fresca, igual que la d'estiu, que porta ajoblanco de xufla i vinagreta de cirera.

Ostres d'estiu del Restaurant Insolent
Foto: Eugènia Güell

Amb les cloïsses a la brasa n'hi havia per sucar-hi pa. I el vam demanar. També vam tastar el tàrtar de remolatxa i l'esqueixada de llobarro (sap greu per la de bacallà, però era boníssima). Amb les vieires amb salsa 'beurre blanc', crema de maionesa fumada i ous de salmó vam tornar a demanar pa. I a la brasa del forn de llenya també hi couen el turbot a la brasa amb salsa verda, que es notava que era fresc. L'arròs del mercat, aquell dia portava pollastró i maionesa d'all escalivat, i ens vam llepar els dits. Segons ens van assegurar, alguns plats de la carta aniran variant i sempre tindran plats fora de carta, ja que tenen la voluntat de basar-se en els productes frescos que troben al mercat.

Les postres són un escàndol: el 'Berenem' és gelat de pa torrat -que el fan a la casa-, xocolata oli i sal que se us desfarà a la boca, i el 'Freshko' és un granissat de poma natural, alvocat, sucre, alfàbrega i sorbet de llimona, que ens va dir que servia per "netejar boca", i així va ser. En un món ideal deixaríem de rentar-nos les dents i menjaríem un 'Freshko' al dia. 

Berenem del restaurant Insolent a Gràcia
Foto: Eugènia Güell

NO T'HO PERDIS: Així és La Polla: el bar favorit de Rosalía té una exquisida barra nova

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat