Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Itineraris segurs: La nova mesura per evitar agressions sexuals a Barcelona

La ciutat també posa en marxa el seu servei de medicacions nocturnes per pal·liar els conflictes de l’oci nocturn

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

La Guàrdia Urbana establirà punts de de protecció per evitar agressions sexuals a la ciutat de Barcelona i, per aquest motiu, s’han dissenyat itineraris segurs des de les zones d’oci nocturn fins a les parades de transports públic més properes.

Aquests itineraris -que no són nous, però que l’Ajuntament vol reforçar de cara aquest estiu- tenen la intenció de reduir les agressions i l’assetjament sexual a l’espai públic. Així doncs, s’intensificarà el control policial i el patrullatge de la Guàrdia Urbana a zona litoral de Ciutat Vella, a Marina-Almogàvers i a Tuset.

Les zones s’han establert a partir de les dades dels llocs de la ciutat on es detecten els delictes més greus. Entre les prioritats de les patrulles policials hi haurà accions com fer parades en zones fosques o poc transitades, que poden ser més atractives pels possibles agressors.

A més, aquest mes de juny també es posarà en marxa el servei de mediacions nocturnes. El servei consisteix en el desplegament de mediadors especialitzats en conflictes que es generen en l’oci nocturn, com baralles o actituds incíviques, perquè interactuïn amb aquelles persones que puguin degradar l’espai públic o destorbar el descans dels veïns. Aquest servei es coordina amb els establiments d’oci, la Guàrdia Urbana i els serveis de prevenció dels districtes on actuïn per buscar mesures per reduir l’impacte de la concentració massiva de persones al carrer.

NO T'HO PERDIS: Les millors terrasses de Barcelona

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat