Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
lloguer
Foto: ShutterStock

Ja es poden demanar els ajuts al lloguer per a joves i gent gran de Catalunya (i t'expliquem com fer-ho)

Les subvencions estan destinades als menors de 35 i majors de 65 anys que necessiten suport per residir al seu habitatge a llarg termini

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

La inflació ha encarit Barcelona i un dels sectors més afectats és el de l'habitatge. La ciutat és la que té les habitacions a pisos compartits més cares de l'Estat i per aquest motiu, el passat 2022 va néixer el 'Bo Lloguer Jove', un ajut al lloguer per a menors de 35 anys de 250 euros mensuals. L'any passat, també es va establir una nova línia d'ajuts que aquest 2024 torna a repetir-se i que, a més dels joves, també ofereix ajuts a les persones majors de 65 anys.

La iniciativa té un pressupost de partida inicial de 48 milions d'euros, uns diners que estan destinats a la prevenció del risc d'exclusió residencial de les famílies amb menys recursos que encara no es troben en risc imminent, però necessiten suport per poder continuar vivint a la seva residència a llarg termini. El passat 2023, unes 25.000 unitats familiars es van beneficiar de l'ajut que, per garantir l'equitat, s'ajusta a l'esforç que suposa per a cada persona el pagament del lloguer en funció dels ingressos.

Façana d'edifii d'un pis a Barcelona
Foto: Shutterstock

Quan s'obre el termini de convocatòria?

Per als majors de 65 anys, la convocatòria estarà oberta des d'aquest dimarts 27 de febrer a les 9 h fins al 27 de març a les 15 h. En el cas dels menors de 35 anys, el termini s'obrirà l'11 de març i es tancarà el divendres 12 d'abril a través de la pàgina web de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. De moment, encara no hi ha cap convocatòria d'ajuts per a les franges d'edat intermèdies, dels 36 als 64 anys, tot i que el Govern ha anunciat que l'obrirà pròximament.

La sol·licitud es podrà presentar en línia a través de la mateixa pàgina web i és necessari que els sol·licitants siguin titulars d'un contracte de lloguer o cessió d'ús que demostri que és el seu domicili habitual, a més de tota la documentació necessària que s'especifica a la web.

Quantitat de l'ajut i topall màxim del lloguer

Els ajuts no són els mateixos per a tothom, sinó que s'ajusten a la situació econòmica de la persona, el que representa un màxim de 200 euros i un mínim de 20 euros al mes per als majors de 65 anys i de 250 i 20 euros en el cas de la convocatòria per a joves. A més, l'ajuda no contempla els lloguers que els topalls establerts per població. A l'àmbit metropolità de Barcelona, el màxim són 900 euros mensuals per a les persones majors de 65 anys i de 950 per als joves, i 450 euros per habitació. A la resta de la demarcació de Barcelona i a la de Girona, el màxim són 650 euros per habitatge en ambdós casos i 350 per habitació, i a les de Tarragona, Lleida i a les Terres de l'Ebre, el límit són 600 euros per habitatge i 300 euros per habitació.

NO T'HO PERDIS: Què fer a Barcelona al març

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat