Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Ja estan a la venda les primeres vambes del col·lectiu Top Manta

Els manters les han produït en petits tallers de calçat tradicional d'Alacant i Porto amb criteris ètics

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Ande Dem, que vol dir "caminar plegats" en wòlof, és el nom que la cooperativa Top Manta ha donat a les seves primeres vambes. S'han fabricat en tallers locals d'Alacant i de Porto per incentivar la indústria artesana del calçat i evitar l'explotació laboral i tots els beneficis aniran destinats a millorar la vida dels manters i les seves famílies. 

De moment, se n'han fabricat 400 parells, de les talles entre la 35 i la 46, i se'n produiran més sota comanda. Segons Top Manta, la marca creada fa quatre anys pels manters de Barcelona i que ha aconseguit que 120 manters deixin de treballar al carrer, estan fetes amb "productes d'alta qualitat, materials vegans i assegurant la traçabilitat de les peces". 

Top Manta Ande Dem
Foto: Top Manta

El disseny l'han fet els manters, amb l'ajuda de l'arquitecta Sara González de Ubieta, premi Ciutat de Barcelona de disseny, i la dissenyadora gràfica Helga Juárez. La sola gruixuda remet al calçat dels operaris i estan decorades amb estampats senegalesos i motius inspirats en Barcelona. Ja es poden comprar per 115 euros a topmanta.store i a la botiga Top Manta del carrer d'en Roig, 13), al Raval.

Top Manta Ande Dem
Foto: Top Manta
Top Manta Ande Dem
Foto: Top Manta
Top Manta Ande Dem
Foto: Dani Pujalte

El lema de la campanya és eloqüent: "It’s not only about just doing it, but about doing it right" ("No es tracta només de fer-ho, sinó de fer-ho bé"), esmenant la plana al clàssic eslògan d'una coneguda marca esportiva. 

 

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al juny

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

 

 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat