Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
'Los asesinos de la luna', Martin Scorsese
Foto: Paramount'Los asesinos de la luna', Martin Scorsese

Ja hem vist la nova de Scorsese, 'Los asesinos de la luna', i és un film absolutament apassionant

La pel·lícula, amb De Niro, DiCaprio i Lily Gladstone, treu la pols dels assassinats dels nadius osage a l’Oklahoma dels anys 20

Phil de Semlyen
Borja Duñó
Escrit per
Phil de Semlyen
Traduït per
Borja Duñó
Publicitat

S’acosta cada cop més el dia terrible en què Martin Scorsese, de 80 anys, penjarà definitivament la claqueta, però el cineasta no se n’anirà tranquil·lament sense fer soroll. El seu últim film, absolutament apassionant, de construcció impecable i carregat de política, treu la pols d’un racó abandonat de la història indígena nord-americana –els assassinats en sèrie dels nadius americans osage a l’Oklahoma dels anys 20– per explicar una història d’avarícia, violència i injustícia sistèmica a l’alçada dels seus millors treballs.

Tres hores i 26 minuts que passen volant

A principis del segle XX, el poble osage va trobar petroli. Això el va enriquir, però també va atraure hordes de xarlatans, extorsionadors i estafadors blancs com abelles a un pot de mel. 'Los asesinos de la luna' recrea aquest món a l’estil vérité, un lloc on la crua jerarquia racial nord-americana s’ha capgirat. I és llavors quan els cadàvers comencen a acumular-se. El guió apunta al magnat ramader William Hale (Robert De Niro) com l’home al darrere dels crims. Per accelerar el procés d’obtenir els drets del petroli, necessita que el seu nebot Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) es casi amb la Mollie (Lily Gladstone), hereva Osage, però el que no s’espera és que el nebot se n’enamori.

Millorant amb l’edat, DiCaprio fa humà aquest home irresponsable, però és Gladstone qui ven la idea que hi ha alguna cosa en Burkhart que val la pena estimar, i amb això, ven tota una pel·lícula de tres hores i 26 minuts que passen volant. 

Dir. Martin Scorsese (Estats Units, 2023). 206 min. Estrena: 20 d’octubre.

NO T'HO PERDIS: Les estrenes del mes a la cartellera de Barcelona

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat