Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Ja hi ha data per les primeres vacunacions contra la covid a Catalunya

Tots els països de la Unió Europea començaran a vacunar el 27 de desembre

Mireia Deu
Escrit per
Mireia Deu
Publicitat

La situació pandèmica actual no és ni molt menys l'ideal però sembla que ja es comença a veure la llum després de quasi un any de pandèmia. La llum no és altra que la vacuna i cada cop tenim notícies més clares de quan es començarà a aplicar al nostre país. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i seguint amb les sindicacions europees, ha confirmat que la campanya de vacunació començarà el pròxim 27 de desembre i es farà el mateix dia en totes les comunitats autònomes. Si finalment es compleixen aquestes previsions, els països de la Unió Europea aplicaran les primeres vacunes a la vegada i sense distincions, tal com havia expressat la presidenta de la Comissió Europea.

A Catalunya de moment Conselleria de Salut calcula que rebran les primeres vacunes contra la Covid-19, la setmana del 4 de gener i, de seguida, iniciaran un procés de vacunació progressiu on se centraran els primers esforços en la vacunació a les persones amb més risc de vulnerabilitat, és a dir, el col·lectiu que pateix alguna discapacitat, personal sanitari i la gent gran. Vergés ha sigut clara: "estem preparats per les primeres dosis que arribaran a principis de gener".

El procés de vacunació a Catalunya, tal com ha explicat, la consellera de Salut, durarà mesos. Està previst contractar a més personal d’infermeria per dur a terme aquesta tasca, qui rebrà una breu formació. Es calcula que s'encarregaran "500 infermeres" per a la vacunació massiva i el personal estarà distribuït en 25 equips de 20 professionals que, des de principi de gener, aniran primer a les residències geriàtriques on es vacunarà a residents i treballadors.

140 milions de dosis

El ministre de Sanitat del govern espanyol, Salvador Illa, ha assegurat que, gràcies a l’Agència Europea del Medicament,  hi haurà 140 milions de dosis de Pfizer i BioNTech per a 80 milions d’Espanyols, per tant, tal com ha dit el ministre "sobrarà vacunes". Des del ministeri ja s'ha confirmat que arribaran la primera setmana de l’any i Sanitat veu la possibilitat de tenir quinze o vint milions d’Espanyols vacunats de cara al maig o juny.

NO T'HO PERDIS: La Generalitat aplica noves restriccions per frenar els contagis

Últimes notícies

    Publicitat