Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mascareta
Foto: Shutterstock

Ja no caldrà dur mascareta al transport públic

La mesura continuarà sent obligatòria a hospitals, farmàcies i clíniques dentals

Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Algunes persones direu que per fi. Que en algunes línies de metro del centre els autòctons som els únics que en duem. Doncs ja no cal patir, perquè la mascareta deixa de ser obligatòria al transport públic de cara a demà. 

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va avançar que el Consell de Ministres de dimarts 7 de febrer aprovaria l'eliminació de la mascareta al transport públic. I així ha sigut: la mascareta deixarà de ser obligatòria dins el metro, autobusos, taxis i trens. A més del transport públic, tampoc caldrà dur mascareta en òptiques, centres auditius i ortopèdies, on fins ara calia portar-la.

L'aixecament de l'obligació entrarà en vigor quan es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), que serà demà. Darias ja va remarcar que la decisió es pren seguint els criteris dels experts i davant la situació epidemiològica actual, que és molt estable.

Tot i això, la titular de Sanitat ha concretat que la mascareta continuarà sent obligatòria a centres sanitaris com hospitals i centres de salut, i sociosanitaris, com ara farmàcies o clíniques dentals. També hauran de dur mascareta els treballadors de les residències de la tercera edat i els centres sociosanitaris, quan estiguin en contacte amb residents, i els visitants quan estiguin en zones compartides.

NO T'HO PERDIS: 13 coses que passaran a Barcelona el 2023

Ja pots llegir el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat