Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Hotel Mirlo Barcelona
Foto: Laia Jordà

Ja podeu dormir en la mansió que va inspirar 'L'ombra del vent' de Carlos Ruiz Zafón

L'Hotel Mirlo ofereix setze habitacions en aquesta casa modernista a la zona alta de la ciutat

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Si heu llegit la famosa novel·la 'L'ombra del vent' de Carlos Ruiz Zafón, probablement us sonarà la Mansió Aldaya. En aquest escenari modernista, el protagonista resol l'enigma i posa punt final a la trama d'un llibre que ha estat traduït a 36 idiomes i que s'ha convertit en la segona novel·la espanyola més venuda de la història, només per darrere del Quixot. Malgrat que la història és de ficció, l'edifici no ho és. Des de fa menys de dos anys, ja podeu quedar-vos a dormir en aquest escenari literari rebatejat amb el nom d'Hotel Mirlo, dins l'original Torre Macaya. 

Hotel Mirlo Barcelona
Foto: Laia Jordà

L'hotel s'amaga dins un oasi de tranquil·litat al número 32 de l'Avinguda Tibidabo, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, envoltat d'altres torres modernistes que també formen part del patrimoni de la ciutat. És un establiment íntim, ja que només té setze habitacions que es distribueixen en quatre plantes amb cambres de diverses categories: des de les habitacions 'deluxe' amb dutxes hammam, fins a la suite Mirlo, un espai de 50 metres quadrats amb una sauna i balcó privat. A més, la majoria de les habitacions tenen banyera d'hidromassatge per relaxar-se, això sí, només fins a les onze de la nit per respectar el descans dels altres hostes.

Hotel Mirlo Barcelona
Foto: Laia Jordà

La joia de la corona de l'hotel és el jardí, que està declarat com a espai protegit per l'Ajuntament de Barcelona. És on hi ha la terrassa del restaurant El Niu del Mirlo, una proposta gastronòmica dissenyada pel xef Ismael Alonso i a càrrec de José Manuel Zafra, on ofereixen plats com un gaspatxo amb gelat de formatge de cabra i un tàrtar de tonyina amb alvocat, entre d'altres. A més, si abans voleu refrescar-vos, ho podreu fer a la zona del solàrium, just al costat de la terrassa, amb una piscina i diverses gandules al voltant.

Un escenari literari

Carlos Ruiz Zafón no només es va inspirar en l'edifici, sinó que va escriure el final de 'L'ombra del vent' dins la Torre Malaya, on ara hi ha l'hotel al qual va posar el nom fictici de Mansió Aldaya en una història que l'ha convertit en una parada indispensable de la ruta de la Barcelona Literària.

Hotel Mirlo Barcelona
Foto: Laia Jordà

Per mantenir-ne viva la memòria, al rebedor de l'hotel hi ha una gran llibreria on, entre altres centenars de títols, hi ha una secció dedicada de manera exclusiva a l'escriptor, on es troben totes les seves obres, presidides per diversos exemplars de la novel·la més coneguda de l'autor.

Hotel Mirlo Barcelona
Foto: Laia Jordà

NO T'HO PERDIS: Aquest hotel amb vista a la Sagrada Família és el millor de la ciutat

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Tardor

    Últimes notícies

      Publicitat