Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Ja sabem quines són les pel·lícules favorites per als premis Goya

'Adú', 'Las Niñas', 'Akelarre' i 'La boda de Rosa' són les tres candidates amb més nominacions

Noelia Santos
Escrit per
Noelia Santos
Publicitat

Amb 13 nominacions, 'Adú', la pel·lícula dirigida per Salvador Calvo i amb producció catalana, és la gran candidata a alçar-se amb més estatuetes, inclosa la de millor pel·lícula, en la pròxima edició dels Premis Goya. Una gala que, com ha dit avui mateix el president de l'Acadèmia de Cinema, Mariano Barroso, se celebrarà "si res no ho impedeix, però d'una manera extremadament continguda i responsable".

A més de la pel·lícula de Calvo, les altres amb major nombre de nominacions són 'Las Niñas', de Pilar Palomero, i 'Akelarre', de Pablo Agüero, totes dues amb nou. Seguides de 'La boda de Rosa', d'Icíar Bollaín, amb vuit nominacions, tal com ha donat a conèixer l'actor Dani Rovira, presentador de les tres últimes edicions de la gala.

Al costat de 'Adú', les cintes que també opten al premi a la Millor Pel·lícula són les més nominades: 'Las Niñas' i 'La Boda de Rosa', a més d''Ane', de David Pérez Sañudo, i 'Sentimental', de Cesc Gay. El Goya a la millor direcció recaurà en Salvador Calvo per 'Adú', Juanma Bajo Ulloa per 'Baby', Icíar Bollaín per 'La boda de Rosa' o Isabel Coixet per 'Nieva en Benidorm'.

Entre els actors candidats a emportar-se el premi a Millor Actor Protagonista, trobem a Mario Casas pel seu paper a 'No matarás', rodada a Barcelona, a més de Javier Cámara, per 'Sentimental', Ernesto Alterio, per 'Un mundo normal', i David Verdaguer, per 'Uno para todos'. Mentrestant, les candidates a Millor Actriu Protagonista són Amaia Aberasturi, per 'Akelarre', Patricia López Arnaiz, per 'Ane', Kiti Mánver, per 'El inconveniente', i Candela Peña, per 'La boda de rosa'.

Qui s'alçarà amb els premis? Per ara l'única cosa que sabem és que no serà 'Padre no hay más que uno 2', la pel·lícula de Santiago Segura que, tot i ser la pel·lícula espanyola que més ha recaptat aquest any, no ha obtingut cap nominació. La resta ho sabrem el proper dia 6 de març al Teatre del Soho CaixaBank de Màlaga, en una gala dirigida i presentada per Antonio Banderas i Maria Casado.

NO T'HO PERDIS: Xcèntric: 20 anys de cinema experimental a Barcelona

Llegeix l'especial gastronòmic de Time Out, amb els millors bars i restaurants de Barcelona que has de tastar aquest 2021

Últimes notícies

    Publicitat