Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Ja tenim la programació del BAM i Mercè Música 2019

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Descoberta i participació. Aquests són dos dels eixos que marquen la programació musical de les festes de la Mercè 2019, que enguany se celebra del 20 al 24 de setembre, amb tres potes: el BAM (Barcelona Acció Musical), que continua apostant per la recerca de nous artistes i noves sonoritats; Mercè Música, que manté l'esperit de festa major, i BAM Cultura Viva, un espai de participació i reflexió musical a la Fabra i Coats, que se celebra per tercer any. Com sempre, és una programació oberta a tothom i gratuïta.

Hi actuaran vora un centenar de grups de setze països i en onze espais diferents. Enguany, per obres, no hi haurà escenari a la Rambla del Raval, però s'hi afegeix la plaça Reial, amb una proposta més familiar i diürna, on hi haurà havaneres. La resta d'escenaris seran les clàssiques places dels Àngels i Joan Coromines, el Moll de la Fusta –sempre més festiu–, l'avinguda Catedral, la platja del Bogatell, l'Antiga Fàbrica Damm i l'avinguda Maria Cristina. També es consolida el Parc Central de Nou Barris, amb una aposta descentralitzadora per la música clàssica.

Nadia Rose
Nadia Rose
Foto: BAM

Ni el BAM ni Mercè Música basen la seva programació en els caps de cartell, però destaquen la presència d'artistes reconeguts com Jay-Jay Johanson, The Wedding Present, Pascal Comelade (que s'acomiadarà dels escenaris), Pau Riba, Maria Rodés i Oumou Sangaré. No obstant això, cal posar l'accent en descobertes de diverses procedències, com Baloji (Bèlgica / Congo), Arlo Parks i Nadia Rose (Regne Unit), Dobet Gnaoré (Costa d'Ivori) i Gaye Su Akyol (Turquia). Com a representants de Beirut –ciutat convidada–, destaquen artistes com Tarek Yamani, Tania Saleh, El Rass, Malikah i Praed.

Hi haurà també, la celebració dels 25 anys de la revista 'Mondosonoro', que diumenge 22 acollirà, a la plaça dels Àngels, els concerts de María José Llergo, Mattiel i Derby Motoreta's Burrito Kachimba.

NO T'HO PERDIS: Els concerts de la temporada

Últimes notícies

    Publicitat