Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Kase.O fa sortir el sol al Cruïlla en una nit de rap sense dones

El festival va celebrar amb èxit la seva primera jornada d'una edició històrica, després de cribrar 15.000 assistents

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Un Kase.O jovial i entregadíssim va encarnar totes les sensacions viscudes en la primera nit del Cruïlla 2021, un vespre històric per al festival i per als 15.000 assistents que, després de passar un cribratge, van poder tornar a ballar al Parc del Fòrum com no ho feien des del 2019. Amb les mascaretes entregades per l'organització, amb zones d'aforament controlat al voltant dels escenaris, on no es podien entrar begudes i amb desenes de persones vigilant que es respectessin les mesures de seguretat.

Pels espectadors, la jornada va començar amb el test d'antígens. A primera hora de la tarda no hi havia cues i la prova es podia fer amb fluïdesa, després de passar els controls pertinents. En quinze minuts els assistents rebien un missatge al mòbil amb el resultat de la prova i si era negatiu ja podien entrar al recinte. Només 126 persones van donar positiu i van ser ateses i informades pel personal mèdic del festival, segons l'organització.

Cruïlla 2021
Foto: Cruïlla

A plena llum del dia començaven a sonar els primers beats d'una nit dedicada al rap sense cap dona sobre l'escenari. Sr. Wilson i Griffi van ser els encarregats d'escalfar l'ambient, ja que Senyor Oca, que era qui estava programat en primer lloc, no va poder actuar a causa d'haver donat positiu en covid. Griffi i Wilson van regalar ritmes caribenys als primers assistents, que començaven a gaudir mentre la gent anava arribant, sense aglomeracions ni a l'escenari ni a les barres.

Rayden, Cruïlla 2021
Ana PáezRayden, Cruïlla 2021

El madrileny Rayden va començar a posar la contundència que marcaria les tres següents actuacions. Amb banda de rock i presentant el disc 'Homónimo' (2021), David Martínez Álvarez va encendre els ànims amb força vocal i potència instrumental. El sol començava a pondre's rere l'escenari quan va assaltar les taules el rap combatiu dels Lágrimas de Sangre, amb el públic als seus peus, corejant lletres en català i castellà, i amb paraules per Pablo Hásel i Valtònyc.

La intensitat de Natos i Waor, que ja havien estat a la nit de rap del Cruïlla del 2019, va permetre continuar amb la línia ascendent, que tot i alguna peça més fosca, van tirar de pirotècnia i d'explosions d'energia amb el contrapunt més melòdic de Recycled J, que va pujar a l'escenari per cantar les cançons d''Hijos de la ruina, vol 3' (2021), un disc que han fet plegats.

Natos i Waor, Cruïlla 2021
Ana PáezNatos i Waor, Cruïlla 2021

Una altra dimensió

Finalment, va arribar l'hora de Kase.O, Javier Ibarra, l'amo del percal, gairebé l'inventor de tot això o, si més no, el raper més important de la història del rap estatal. Ho va fer amb una joia visible, content de tornar als escenaris acompanyat de Jazz Magnetism, una maquinària de jazz contemporani fantàsticament greixada sobre la qual plana el seu flow imbatible. Les cançons de l'audaç 'Kase.O Jazz Magnetism' (2011) feien 10 anys i la gent les corejava.

L'MC de Violadores del Verso, amb camisa blanca i descalç, apel·lava a l'espiritualitat de la música i semblava convençut del seu poder curatiu. "La música és l'art més elevat", va dir, i mentre cantava "mi estilo es como sol" semblava que l'astre sortís a la mitjanit del Parc del Fòrum. El baix metronòmic de Juan Pablo Balcázar, el saxo hipnòtic d'Hugo Astudillo –que també es va atrevir a rimar– i la resta de la banda van portar els assistents a una altra dimensió, una dimensió desconeguda des de feia més d'un any.

NO T'HO PERDIS: Altres festivals de Barcelona i Catalunya el 2021

Llegeix el número de juliol-agost del Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat