Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
The Smashing Pumpkins
Foto: CruïllaThe Smashing Pumpkins

Cruïlla Barcelona 2024: la guia completa

Tota la informació que necessiteu per gaudir al màxim del festival d'estiu

Borja Duñó
Clara Ruiz
Escrit per
Borja Duñó
Col·laborador
Clara Ruiz
Publicitat

Pet Shop Boys, Avril Lavigne, The Smashing Pumpkins, Kasabian, The Kooks, Maria Becerra, Olga Tañón, Chucho Valdés: Irakere 50Amaral són alguns dels grans noms del Cruïlla 2024, que torna al Parc del Fòrum del 10 al 13 de juliol, amb una gran representació també d'artistes catalans, com Oques Grasses, 31 FAM, Albert Pla, Figa Flawas, Ginestà, Ladilla Rusa, Marala, Xarim Aresté i molts d'altres, en una edició que combina pop-rock amb músiques urbanes i grans orquestres de ball.

Quan és el Cruïlla 2024?

Aquest any el Cruïlla se celebra durant quatre dies, del 10 al 13 de juliol, i com sempre, al Parc del Fòrum.

Quins són els caps de cartell del Cruïlla 2024?

L’estrella del punk pop canadenca Avril Lavigne, els clàssics del rock alternatiu de Chicago The Smashing PumpkinsPet Shop Boys són els principals caps de cartell del Cruïlla aquest 2024. Però també hi ha altres grans noms d'aquí i de fora com Kasabian, The Kooks, Maria Becerra, Olga Tañón, Amaral, Chucho Valdés: Irakere 50 i Oques Grasses, entre molts d'altres.   

Qui més toca al Cruïlla 2024?

En la lletra mitjana del festival trobem també artistes interessantíssims com !!! (Chk Chk Chk), que tancaran el festival, Johnny Marr, Calexico, Aurora, Trueno i Grupo Niche, pel que fa al panorama internacional; i 31 FAM, Albert Pla, Figa Flawas, Ginestà, Ladilla Rusa, La Paloma, La Plazuela, Maestro Espada, The Tyets, Rojuu, María Escarmiento, Al·lèrgiques al Pol·len, Azucarillo Kings, Roba Estesa i Xarim Aresté, entre molts d'altres, pel que fa al panorama català i espanyol.  

Quins són els horaris del Cruïlla 2024?

De moment encara no s’ha fet pública la graella del festival i, per tant, no en coneixem els horaris. El que sí que sabem és com es distribueixen els artistes per dies.

El dimecres 10 tindrà un marcat to urbà, amb Maria Becerra, Rojuu, Trueno, 31 FAM, Funzo & Baby Loud, i Figa Flawas.

Dijous 11 està dedicat a les orquestres de música de ball, amb una especial atenció a la rumba i la música llatina, serà el torn d'Olga Tañón, Chucho Valdés: Irakere 50  Albert Pla amb la seva The Surprise Band, Grupo Niche, Ladilla Rusa, La Plazuela i Azucarillo Kings, entre d'altres.

Divendres 12, el dia més pop-rock d'aquesta edició, el protagonitzen per Avril Lavigne, Kasabian, The Kooks i Amaral; i el dissabte 13, arriba el gran final de festa amb Pet Shop Boys, The Smashing Pumpkins, Oques Grasses, The Tyets, Johnny Marr, Calexico i !!! (Chk Chk Chk).

Com puc anar i tornar del Cruïlla 2024?

Per anar i tornar del Parc del Fòrum tens una bona colla d’opcions pel que fa al transport públic: hi ha metro, autobusos diürns i nocturns i Bicing.

Quines altres disciplines artístiques hi ha al Cruïlla 2024?

A banda de concerts, al Cruïlla normalment hi trobareu mostres d’altres disciplines artístiques, com l’humor, la il·lustració, el disseny gràfic, la dansa, la fotografia, grafiti, art digital i escenografia. Les propostes d’enguany encara no s’han fet públiques.

Què hi pots menjar, al Cruïlla 2024?

Al Parc del Fòrum hi haurà una vintena de 'food trucks' on trobareu diverses propostes gastronòmiques, quan tinguem més detalls us els farem saber!

NO T'HO PERDIS: Festivals de música a Barcelona i a Catalunya el 2024

Així va ser el Cruïlla 2023

El millor del Cruïlla 2023: panoràmica

Rap i música urbana

Rap i música urbana

Una de les grans troballes del Cruïlla en les darreres edicions ha estat incorporar una jornada dedicada al rap i a les músiques urbanes, en aquest...

Llegendes llatines

Llegendes llatines

Un altre encert del festival ha estat apostar per llegendes de la música llatina. L’any passat els concerts de Juan Luis Guerra i Rubén...

Clàssics del rock alternatiu

Clàssics del rock alternatiu

Molts assidus a festivals ja han passat fa temps la quarantena i és per això que als cartells no hi poden faltar grans grups de rock dels 90 i...

Artistes de proximitat

Artistes de proximitat

Hi ha, però, un gran gruix de programació que s’ocupa d’artistes estatals i catalans i és per sucar-hi pa. Carolina Durante,...

Així va ser el Cruïlla 2022