Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Kike García (codirector El Mundo Today)
Scott ChasserotKike García (codirector El Mundo Today)

Kike García (El Mundo Today): "Sortim al trivial, som cultura popular"

Parlem amb Kike García, codirector del diari satíric El Mundo Today, sobre humor, 'fake news', Barcelona i del dia dels innocents

Eugènia Güell
Escrit per
Eugènia Güell
Publicitat

Que en Kike García sigui humorista va ser una casualitat: va estudiar Filosofia i Comunicació Audiovisual, però que de petit la família li rigués les gràcies li va fer pensar que volia dedicar-se a l’humor. I així és com el barceloní ha acabat codirigint amb Xavi Puig el diari satíric El Mundo Today. De tots els titulars que han fet, el seu preferit és: Dice “Ah, aah” y se muere.

Rieu molt, a l’oficina?

Sempre hem fet teletreball. Amb en Xavi ens hem construït una feina que encaixa força amb el nostre estil de vida: no sortir de casa. No som una 'start up' amb futbolí i una diana a la paret. Escriure és una tasca grisa i solitària. A vegades riem, però a les reunions, sobretot parlem molt. De política, per exemple. La sàtira és una comèdia que fa crítica social, per tant, que faci gràcia a vegades és secundari.

La veritat t’importa?

Sí. Els periodistes satírics són gent molt compromesa amb l’honestedat i amb millorar la societat. Ens molesta molt que ens diguin que fem 'fake news'. En cap moment volem que la gent caigui a la trampa dels titulars. No volem plantejar una mentida, sinó una hipòtesi graciosa. De fet, part de la comèdia es basa en l’honestedat màxima, fins al punt que pot resultar incòmoda o maleducada.

En quin punt esteu a El Mundo Today?

Sortim a una carta del trivial, ja som cultura popular. Però les maneres de treballar canvien cada dos per tres, i el salt a TikTok és molt dur. Internet pot desaparèixer d’un dia per l’altre!

Què hi ha de Barcelona a El Mundo Today?

És el nostre plató. El nostre departament de vídeo és aquí, els servidors d’internet són a la Zona Franca i La Llama Store és la llibreria de la meva parella i on rebem els paquets i les factures.

Què fas pel dia dels innocents?

Com que no em relaciono pràcticament amb ningú, no puc fer bromes. És un dia avorrit. La gent ens pregunta si és el dia que publiquem coses certes. Però no, no ho fem.

Què és el que et fa més gràcia de Barcelona?

L’escultura del gat de Botero és molt graciosa. També em fa riure que el museu més visitat d’Espanya sigui el del Camp Nou. Em deprimeix una mica, però també em fa gràcia.

NO T'HO PERDIS: Els millors llibres del 2022

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat