Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Il·lustració Fira Internacional del Disc de Barcelona
Oriol Malet

La 30a Fira Internacional del Disc de Barcelona aterra a l'Estació del Nord

Se celebra entre el 4 i el 6 de juny i compta amb 90 expositors de diversos països

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Segons l’informe anual de la RIAA (Recording Industry Association of America), la venda de música en format físic ha continuat augmentant en temps de pandèmia. Com el llibre, el disc sembla més resistent del que ens pensàvem i és per això que del 4 al 6 de juny uns 90 expositors de països com els Estats Units, França, Alemanya, el Regne Unit i els Països Baixos es reuneixen a Barcelona per celebrar la trentena edició de la Fira Internacional del Disc (que no fa trenta anys sinó quinze, perquè és bianual). Pere Terrassa i Joan Carles Vilella –coordinadors i fundadors– ho van agafar allà on ho va deixar Jordi Tardà i es van instal·lar primer a l’Estació de França, després al Palau Sant Jordi i finalment a l’Estació del Nord, la ubicació actual i "un lloc fet a mida", segons Terrassa. Van començar a Mallorca, l’any 2000, i ara també la fan a Madrid i a Bilbao, però la més gran és la de Barcelona.

Si bé la fira del maig del 2020 no es va poder fer per les restriccions, a l’octubre sí que es va celebrar amb totes les mesures de seguretat (control d’aforament, mascaretes, hidrogel) i en aquesta ocasió s’ha passat del maig al juny per facilitar el viatge dels firaires internacionals."Els expositors han confirmat tots, hi ha llista d’espera", assegura Terrassa.

Si hi aneu, hi trobareu un 50 % de disc usat i un 50 % de nou, amb un interès creixent pel vinil, tot i que "el CD s’està estabilitzant, això sí, a un preu màxim de 10 euros", diu. També hi haurà una quinzena d’estands amb discos de segells catalans i, si compreu l’abonament de tres dies (12 euros), us regalaran el doble CD recopilatori 'Attack Metal Mallorca'.  

NO T'HO PERDIS: Les millors botigues de discos de Barcelona

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat