Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Barcelona del 1908 en color: les imatges que triomfen a les xarxes

Surten a la llum 3 minuts d'un vídeo enregistrat fa més de 110 anys

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Podem imprimir en 3D òrgans, tenim drons que poden sobrevolar quilòmetres sense combustible i, inclús, tenim robots domèstics que responen a les nostres ordres. I els viatges en el temps, quan? Mentre esperem l'avanç tecnològic definitiu que ens permeti amb un botó fer salts en el temps, ens conformarem amb les imatges enregistrades en altres temps.

No és un viatge en el temps però és el que més s'hi aproxima i sempre és una experiència fascinant i reflexiva. Avui en dia aquests arxius, molts d'ells per sort digitalitzats, poden córrer amb certa facilitat per la xarxa. Un exemple és el descobriment que vam fer d'un fil de Twitter, on apareixen una sèrie de vídeos de finals del segle XIX i de principis del XX, entre els quals hi ha uns talls de vídeo de la Barcelona del 1908 d'un valor incalculable. 

El tramvia, carros i moltes bicis

El barceloní Joaquim Campa  troba aquest material audiovisual, algun amb so original i altres sense, "fent una recerca sobre el terratrèmol que va patir Sant Francisco l'any 1906". El que no esperava és que entre el material hi apareguessin unes joies audiovisuals, digitalitzades i acolorides, de la seva ciutat. Tot el material el troba a Youtube, publicat des de fa anys però sense tenir la transcendència i èxit que han tingut una vegada en Joaquim ho fa públic al seu compte de Twitter.


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Comparteix la història

Un email que realment t'encantarà

Loading animation
Aquest mail ja està registrat. Prova'n un altre!

🙌 Genial, ja t'has subscrit!

Gràcies per subscriure't! Descobreix la primera newsletter a la teva safata d'entrada molt aviat!

Últimes notícies

    Publicitat