Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Paella el suquet de l'almirall
Time Out Barcelona

La Boqueria acull un concurs per trobar la millor paella del món

Carme Ruscalleda, Abel Folk i Carles Gaig formen el jurat que decidirà quina és la millor recepta

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Com la carn a la brasa, la paella és un afer d'aquells on tothom es considera un mestre. Bé, ara teniu ocasió de demostrar-ho: l'associació Amics de la Rambla convoca el primer concurs Fem Paelles a la Rambla, que cerca trobar la millor paella possible, i amb finalitats solidàries: tots els beneficis de l'acció aniran a parar a la Fundació Esclerosis Múltiple.

El concurs se celebrarà el 7 d'octubre, dia de la Festa major de la Rambla. I alerta, que el jurat paeller és d'excepció: Carme Ruscalleda, Carles Gaig i l'actor i excuiner Abel Folk dirimiran quina és la millor elaboració gramínia. En Toni Albaladejo, dels Amics de la Rambla, explica que no es tracta d'aconseguir una fita tècnica gurmet, "sinó que la gent s'animi a fer paelles casolanes bones".

Aquesta és la mecànica del concurs: us podeu apuntar a la web pagant una aportació solidària de 25 euros. L'organització proporciona arròs, caldo, oli, verdures i alguns ingredients bàsics més, gentilesa de la Boqueria, un davantal exclusiu del concurs, una paella, cremador i bombona de butà. Amb això, els concursants han de fer una paella per a vint persones. Si algú hi vol participar, però no té habilitats culinàries, podrà aconseguir el tiquet per fer el tast de les tres paelles que més li agradin i una beguda per un preu simbòlic de 10 euros

No es tracta de fer una paella perfecta sinó que sigui bona, casolana i original

I com que el concurs es durà a terme a la Boqueria, quin vulgui "afegir-hi els seus 'toppings' personals, doncs van al mercat i els compren", explica Albaladejo, "bé siguin carxofes, cigrons o mandonguilles". És a dir, que es passen l'ortodòxia de paella valenciana per folre i manilla. "Interessa que la paella sigui bona, casolana i divertida i que la facin per a vint persones. I el jurat potser triarà la més original i colorista, no pas necessàriament la més perfecta", resumeix el ramblista.

Entrada del Mercat de la Boqueria
Foto: Shutterstock/ Ale ArgentierMercat de la Boqueria

Hi ha una variable molt divertida, i és que el jurat participarà, a més d'amb el veredicte, donant instruccions i consells i tastant, comentaristes de luxe de la sessió culinària. "O sigui que aquí són tan benvinguts els cuiners consumats com els que no en tenen massa idea i en volen aprendre", matisa, i afegeix que s'hi poden apuntar grups, bé siguin particulars o empreses. 

Creieu que sabeu fer una bona paella? Atreviu-vos-hi!
Foto: Amics de la RamblaCreieu que sabeu fer una bona paella? Atreviu-vos-hi!

Els números –i la gresca– seran espectaculars. Hi haurà 50 equips, cadascú fent una paella per a vint. És a dir, mil racions. A 10 euros el tiquet, les podreu tastar i gaudir la varietat. "Hem preparat un plat abundant dividit en tres compartiments, però qui vulgui pot agafar una culleradeta de les 50 paelles podrà", riu Albaladejo. Per acabar-ho d'adobar, el xef de Gandia Toni Galera prepararà la seva paella –tast també inclòs en el menú–... mentre canta òpera! El cuiner fa un espectacle de xoucooking que combina paella en viu amb interpretació de música napolitana! 

Per si no n'hi hagués prou, els participants tenen premis: dues entrades al Liceu, al Poliorama, una nit per a dos al Royal Hotel de la Rambla, un àpat per a dos al restaurant MOKA o dues entrades per al Museu de Cera, entre altres premis que s'aniran afegint. Però jo diria que el premi més gran és participar i tastar. 

Tots els fons recaptats es destinaran als diferents programes de suport que té la Fundació Esclerosi Múltiple amb la voluntat de millorar la qualitat de vida de les persones que conviuen amb aquesta malaltia. Enguany, la FEM vol posar en relleu el rol de la persona cuidadora quan l’esclerosi múltiple avança i la rehabilitació com a tractament eficaç. 

NO T'HO PERDIS: Els millors arrossos de Barcelona 

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions de lleure i cultura de la ciutat 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat