La mar salada
© Irene FernándezLa Mar Salada

Els 22 millors arrossos de Barcelona

Els restaurants de Barcelona que cuinen les millors paelles i altres receptes que tenen l'arròs com a protagonista

Publicitat

Paella, l’arròs del senyoret, l’arròs negre, l’arròs a la milanesa, l’arròs al forn, l’arròs caldós de galeres, l’arròs a banda amb pop... Busqueu un restaurant especialitzat en paelles i altres arrossos? Us entenem, perquè a nosaltres també ens encanten els plats que tenen com a protagonista aquesta gramínia meravellosa. Per això, us hem triat vint-i-un restaurants que mai fan un gra massa. Si us quedeu amb ganes de més arròs, tasteu el millor sushi de la ciutat! Si el que voleu és un festival culinari de crustacis i mol·luscs damunt la taula, sapigueu que les marisqueries més top són aquestes. Sou més de primera línia de mar? Doncs, aquí.

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

Time Out Market Barcelona
  • El Gòtic

De taverna de pescadors a restaurant popular, però modern i d'alta qualitat: el centenari Can Ros és el paradigma de restaurant d'arròs de la Barceloneta, amb receptes que privilegien el mar i muntanya, el millor peix fresc, la creativitat, i sempre, sempre, una cocció mil·limètrica. I que estigui al Time Out Market té rellevància a molts nivells: la principal és un restaurant centenari que amb el pas dels anys s'ha anat actualitzant i rejovenint, favorit del barceloní, per primera vegada en la història té una segona seu! Un altre és que és el primer i únic restaurant de paella i arròs mediterrani que hi ha al món en un Time Out Market.  

 

  • 5 de 5 estrelles
  • Catalana
  • El Gòtic

Casa Amàlia és un restaurant de tota la vida, amb una carta clàssica i sense complicacions en què preval el bon producte i la cuina de sempre. I els arrossos no són una excepció: fan servir arròs Cristal·lí Molí de Pals, que per quantitat de midó absorbeix el brou de manera òptima. Els arrossos queden amb un punt melós, que s'ajusta com un guant a receptes que, només esmentar-les, fan córrer sucs a la boca i panxa (bolets, conill, bolets i botifarra del perol), el de vedella wagyu K.A5+ i el de cocotxes

Els millors arrossos de Barcelona

  • Marisc
  • preu 2 de 4

A Capitania de Sant Adrià del Besòs trobareu la Cantina Marina Seca, entre toros hidràulics, iots i ciment: un restaurant familiar de camioners per a mariners. I s’hi menja de nassos. La va obrir el 2007 en Toni Vilaró. Aconsegueix el petit miracle d’oferir un excel·lent arròs amb carrancs. Aquesta recepta valenciana va amb una maionesa picant servida dins (i feta amb) el cap del bou de mar, i té un punt melós mil·limètric, ni caldós ni sec. Vilaró no es limita a fer arrossos de tota la vida: a la seva carta hi descobrireu creacions com arròs amb vieires i espàrrecs bladers amb romesco. Poden sonar poc ortodoxos, però us en podeu refiar. Vilaró ha treballat, per exemple, amb Berasategui. La terrassa, on pots gaudir del sol i el moviment dels iots i la càrrega i descàrrega, és un espectacle.   

  • Nou Barris
  • preu 3 de 4

La gent de Nou Barris sap molt bé que hi ha vida gastromarítima més enllà de la Barceloneta. Ells ja fa temps que van a Casa Angelita per gaudir de tapes de mar i d’arrossos i mariscades antològiques. Tot fet amb producte fresquíssim. Els arrossos amb més tirada entre els feligresos són el caldós amb llamàntol i el negre amb calamarsets. De tapes triomfen els canyuts, els cargols de punta i les 'tortillitas' gaditanes de gambetes. La carta és més aviat curta, però les esperes són llargues (especialment els caps de setmana). Els preus són més propis de la Barceloneta que no pas de Nou Barris. Ja se sap, la qualitat es paga.

Publicitat
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4

Si aneu desesperats buscant arrossos autèntics per la Barceloneta, atureu-vos-hi! Us direm un secret: n’hi fan probablement un dels millors de la ciutat. Però és que, a més, haureu topat amb una de les excel·lents cuines marineres del barri. Cada dia van a buscar a la llotja el peix que serveixen. I les postres són d’upa: crocant, crema de iogurt amb sorbet de poma verda, i sobretot, l’escuma de crema catalana.

  • Mediterrània
  • El Poblenou
  • preu 3 de 4
Can Fisher
Can Fisher

Més que un xiringuito de platja: un restaurant on el disseny i la gastronomia s’uneixen en una oferta basada en arrossos de mar i de muntanya i productes km 0. Inaugurat el 2017, ha consolidat una oferta que reinventa receptes tradicionals que conserven els aromes però redueixen el nivell de greix. A primera línia de platja, podeu gaudir-hi de paelles com la de verdures i bolets al carbó, tapes i amanides amb peix fresc de la llotja i vegetals eco de proximitat. Si no us voleu trencar el cap, opteu per un menú per a dues persones o més que inclou croquetes de rostit i tòfona, mig kilo de musclos, fritada de calamar i arròs del senyoret per 49,50 € per persona.

Publicitat
  • El Poblenou
  • preu 3 de 4

Situat en una de les places amb més encant de Barcelona, el local manté els finestrals, la fusta i el marbre originals, que donen ànima a un espai molt agradable. És una antiga casa de menjars reconvertida en restaurant però amb tota l’essència marinera dels inicis. Aquí, l’arròs és del Molí de Rafelet del Delta de l’Ebre, i es prepara a la cassola. El de pescadors –amb peix i musclo de roca, calamars i pebrot arousa– s’emporta el primer premi.

  • Mediterrània
  • Gràcia
  • preu 2 de 4

Si us deliu per l’arròs de muntanya, aquest és el vostre lloc. Rere la façana quasi impenetrable d’aquest clàssic gracienc, mana la segona generació de la família Hevella; ells van agafar el 1972 un local que va obrir el 1942: aires de bona casa de menjars de tota la vida, sense concessions a les modes. Tenen quatre arrossos, i si és el primer cop que hi aneu, és obligatori l’arròs a la milanesa: no el confongueu amb aquella vulgaritat que era el rei de l’arròs de sobre. Aquí significa un arròs sec i fosc, amarat del brou de carn i amb pit de pollastre, puntes d’ibèric i llom de porc, trossejat fi, per menjar sense feina. Se serveix en paella i amb brins abundants d’emmental ratllat.

Publicitat

Si visiteu Montjuïc buscant guinguetes, espais oberts que permetin que l'aire ens acariciï la cara, n'hi ha per a tots els gustos. Com el més 'trendy' Martínez, una arrosseria ubicada a prop del Telefèric que ens baixarà, si volem, a la Barceloneta. El Martínez és el lloc que probablement tot guiri s'imagina quan sent la paraula Barcelona, un espai informal i 'cool' on es pot menjar peixos i carns d'alta qualitat fets amb carbó de trencall, cuina marinera, vermuts a qualsevol hora, ostres i uns arrossos notables que, no ho negarem, s'allunyen del preu estàndard que molts esperen d'una guingueta.

Però val la pena. Va obrir el 2013 com a quiosquet, i amb els anys s'ha convertit en un restaurant de vidre, amb vistes de 360º a tota la ciutat que treuen l'alè. I es recupera davant d'arrossos excel·lents a càrrec del xef Juanba Agreda, que combinen el gra sec a la valenciana amb la riquesa del sofregit de l'arròs català. Un exemple, el seu meravellós arròs sec amb pollastre i conill, versió de la paella valenciana. Per cert, no és tan lluny com sembla. Des de Drassanes, són 15 minuts a peu.

  • Espanyola
  • Fora de Barcelona
  • preu 2 de 4

A la platja de Badalona, és la reconversió en restaurant/xiringuito arrosser dels Baños Pleamar, unes casetes de bany de finals dels anys seixanta. A la terrassa, s’hi està ample i pots degustar de cara al mar una carta en què manen sis arrossos fenomenals, com el de verdures i bacallà i l’arròs negre de cranc i navalles. O un fantàstic arròs caldós de sèpia i galeres, aquest que vol saltar de la foto i entrar a la vostra gola. 

Publicitat
  • Mediterrània
  • Les Corts
  • preu 2 de 4

Tota la costa de la península té una cultura de l’arròs arribada fa més de mil anys gràcies als àrabs. Cada zona té la seva manera de cuinar-lo i el seu receptari. Una bona manera de conèixer altres formes d’entendre aquesta gramínia és tastar les receptes alacantines de la Xàtiva. Tenen tres locals a Barcelona (Sant Antoni, Gràcia i les Corts), on es poden tastar 28 varietats d’arrossos. I te’ls pots menjar directament de la cassola amb una cullera de fusta.

  • Espanyola
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4

És un dels restaurants més antics de Barcelona i, encara ara, un dels llocs de referència pel que fa a bona cuina tradicional de la nostra ciutat. Els arrossos de temporada i les paelles triomfen en una carta que condensa el bo i millor del receptari català: els canelons trufats de festa major, els bunyols de bacallà i les sarsueles són altres 'must' d’aquesta icona barcelonina.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat