Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Can Solé
Foto: Can SoléCan Solé

Els millors arrossos de Barcelona

20 restaurants de Barcelona on preparen les millors receptes d'arròs

Escrit per
María José Gómez
,
Ricard Martín
i
Manuel Pérez
Publicitat

Paella, l’arròs del senyoret, l’arròs negre, l’arròs a la milanesa, l’arròs al forn, l’arròs caldós de galeres, l’arròs a banda amb pop... Tastem els arrossos que preparen les cuines de la ciutat i en triem els millors. Per quin comenceu? Sempre és un bon moment per un arròs (i per descomptat, no creiem en el dogma de l'arròs només per sopar!). I si no us ve de gust esperar i seure tota l'estona que cal per menjar un bon arròs, doncs proveu algun dels menús de migdia que ofereix Barcelona, feu un tomb pels millors bars de tapes o tasteu les millors pizzes de la ciutat

NO T'HO PERDIS: El millor sushi de Barcelona.

Platja Ca la Nuri
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4

Els que diuen que la cuina marinera és més gustosa com més a prop s’és de les onades del mar, tenen tota la raó del món. A Platja Ca La Nuri ho podreu comprovar ran de platja. Delicioses tapes de calamars a l’andalusa, bunyols de bacallà, musclos a la planxa, plats principals de peixos a la brasa, fideuà i arrossos clàssics (paella, negre, mar i muntanya). I noves formulacions, com un deliciós arrosset de vieires i cansalada. Tot servit amb la brisa del mar i raigs de sol. Mediterrani en vena i bona vida.

  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 2 de 4

El germà gran de La Mar Salada és una taverna marinera renovada, però sense perdre l’esperit de la cuina popular. Amb cent anys a l’esquena, hi trobareu alta cuina d’esperit popular, que excel·leix en els arrossos. Com per exemple un de brutal de capipota amb llagostins, sofregit d’hores i nyores, col·lagen i caramel purs enganxats a un gra grenyal impecable, o una fideuada de marisc amb trompetes de la mort inoblidable.

El més agradable és que el cuiner, en Jordi Ballester, sempre s'empesca una volta de rosca a un clàssic arrosser que fa que sempre hi vulguis tornar. Com per exemple, un arròs negre amb mongeta tendra fina que hi canten els àngels. I les tapes i plats no desmereixen el gra. 

Publicitat
7 Portes
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Espanyola
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4

És un dels restaurants més antics de Barcelona i, encara ara, un dels llocs de referència pel que fa a bona cuina tradicional de la nostra ciutat. Els arrossos de temporada i les paelles triomfen des de fa eons en una carta que condensa el bo i millor del receptari català: els canelons trufats de festa major, els bunyols de bacallà i les sarsueles són altres 'must' d’aquesta icona barcelonina.

  • Restaurants

Mar i muntanya. En aquest cas no parlem del plat, sinó de l’escenari que ofereix aquest singular xiringuito encimbellat al capdamunt de Montjuïc, amb vista al port. Una altra de les particularitats d’aquest establiment és la possibilitat d’optar per una fórmula de preu tancat que inclou quatre entrants, un principal –arròs, per triar entre senyoret, negre o Martínez, i fideuada–, postres, pa i vi. Per als que volen fer un arròs més que solvent en una de les terrasses més 'cool' de la ciutat.

Publicitat
  • 5 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 2 de 4

Si aneu desesperats buscant arrossos autèntics per la Barceloneta, atureu-vos-hi! Us direm un secret: n’hi fan probablement un dels millors de la ciutat. Però és que, a més, haureu topat amb una de les excel·lents cuines marineres del barri. Cada dia van a buscar a la llotja el peix que serveixen. I les postres són d’upa: crocant, crema de iogurt amb sorbet de poma verda, i sobretot, l’escuma de crema catalana.

  • Restaurants
  • El Poblenou

Situat en una de les places amb més encant de Barcelona, el local manté els finestrals, la fusta i el marbre originals, que donen ànima a un espai molt agradable. És una antiga casa de menjars reconvertida en restaurant però amb tota l’essència marinera dels inicis. Aquí, l’arròs és del Molí de Rafelet del Delta de l’Ebre, i es prepara a la cassola. El de pescadors –amb peix i musclo de roca, calamars i pebrot arousa– s’emporta el primer premi.

Publicitat
  • Restaurants
  • Espanyola
  • Vila de Gràcia
  • preu 2 de 4

Les comarques centrals del País Valencià també reben el nom de Diània. Amb aquesta pista que us acabem de donar, no caldrà que us expliquem de què va aquesta jove taverna oberta el 2019 pels bessons Jordi i Roger Mascarell. Només dir-vos que, com qui no vol la cosa i sense fer gaire fressa, han acabat enamorant tot el barri. Aquests germans gandians practiquen pedagogia culinària valenciana de primer nivell i a preus molt enrotllats. Esclar que hi fan arrossos i fideuà, però també plats tradicionals sovint desconeguts pels que som d’aquí. Ara bé, per endrapar una paella valenciana canònica, aquest és el lloc: fetitxistes del grau, us imaginareu a l'albufera amb un trípode, llenya i colgats en garrofó. 

  • Restaurants
  • Catalana
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4

Casa Amàlia és un restaurant de tota la vida: un local obert el 1950 just davant del Mercat de la Concepció, amb una carta clàssica i sense complicacions en què preval el bon producte i la cuina de sempre. O això era fins que se'l van quedar en Jordi Castán i en Sergi Suaña el 2020, un duet amb dècades d'experiència en el negoci de la restauració d'alta volada i el producte de proximitat que han actualitzat cuina clàssica al segle XXI amb mà màgica. 

I els arrossos no són una excepció: fan servir arròs Cristal·lí Molí de Pals, que per quantitat de midó absorbeix el brou de manera òptima. Acabats al forn de carbó de Marabú, els arrossos queden amb un punt melós, que s'ajusta com un guant a receptes que, només esmentar-les, fan córrer sucs a la boca i panxa: magret d'Ànec amb foie, de presa ibèrica amb les últimes tòfones salvatges o botifarra del Perol i conill. I un mar i horta de traca i mocador: el de sípia, rap i carxofa del Prat.

Publicitat
El Racó de l'Agüir
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • Eixample
  • preu 2 de 4

El restaurant de capçalera dels fanàtics dels arrossos de Sant Antoni. A la carta, entre delícies com les croquetes de rap amb salsa tàrtara, sempre tenen les especialitats més celebrades de la seva terra, Alacant, com ara el meravellós arròs del tros (verdures, bolets i secret ibèric) i el contundent arròs al forn de Quatretondeta, amb xoricet, costella, cigrons i botifarra negra. Tasteu també el de sepionets, cloïsses, alls tendres i carxofes.

  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Nova Esquerra de l'Eixample
  • preu 2 de 4

Sempre és útil tenir uns bons referents a la butxaca que us ajudin a separar, mai més ben dit, el gra de la palla. El CruiX és un d’aquests llocs que cal apuntar a la llista si teniu fal·lera d’endrapar-ne un bon plat. Als fogons un castellonenc, garantia de coneixement del regne de la paella. L’impensable és que te la puguis menjar de la paella mateixa i amb cullera de boix, com a bon valencià, a un preu molt decent. I com diuen ell, no tot és o carn o peix. Tenen un arròs de verdures vegà impressionant. 

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat