Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La mar salada
© Irene FernándezLa Mar Salada

Els 21 millors arrossos de Barcelona

Els restaurants de Barcelona que cuinen les millors paelles i altres receptes que tenen l'arròs com a protagonista

Escrit per
María José Gómez
,
Ricard Martín
i
Manuel Pérez
Publicitat

Paella, l’arròs del senyoret, l’arròs negre, l’arròs a la milanesa, l’arròs al forn, l’arròs caldós de galeres, l’arròs a banda amb pop... Busqueu un restaurant especialitzat en paelles i altres arrossos? Us entenem, perquè a nosaltres també ens encanten els plats que tenen com a protagonista aquesta gramínia meravellosa. Per això, us hem triat vint restaurants que mai fan un gra massa. I si no us ve de gust esperar i seure tota l'estona que cal per menjar un bon arròs, tasteu algun dels menús de migdia que ofereix Barcelona, feu un tomb pels millors bars de tapes o tasteu les millors pizzes de la ciutat

NO T'HO PERDIS: El millor sushi de Barcelona

  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 2 de 4

El germà gran de La Mar Salada és una taverna marinera renovada, però sense perdre l’esperit de la cuina popular. Amb cent anys a l’esquena, hi trobareu alta cuina d’esperit popular, que excel·leix en els arrossos. Com per exemple un de brutal de capipota amb llagostins, sofregit d’hores i nyores, col·lagen i caramel purs enganxats a un gra grenyal impecable, o una fideuada de marisc amb trompetes de la mort inoblidable.

El més agradable és que el cuiner, en Jordi Ballester, sempre s'empesca una volta de rosca a un clàssic arrosser que fa que sempre hi vulguis tornar. Com per exemple, un arròs negre amb mongeta tendra fina que hi canten els àngels. I les tapes i plats no desmereixen el gra. 

  • Restaurants
  • Catalana
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4

Casa Amàlia és un restaurant de tota la vida: un local obert el 1950 just davant del Mercat de la Concepció, amb una carta clàssica i sense complicacions en què preval el bon producte i la cuina de sempre. I els arrossos no són una excepció: fan servir arròs Cristal·lí Molí de Pals, que per quantitat de midó absorbeix el brou de manera òptima. Acabats al forn de carbó de Marabú, els arrossos queden amb un punt melós, que s'ajusta com un guant a receptes que, només esmentar-les, fan córrer sucs a la boca i panxa: magret d'Ànec amb foie, de presa ibèrica amb les últimes tòfones salvatges o botifarra del Perol i conill. I un mar i horta de traca i mocador: el de sípia, rap i carxofa del Prat.

Publicitat
  • Restaurants
  • Marisc
  • preu 2 de 4

A Capitania de Sant Adrià del Besòs trobareu la Cantina Marina Seca, entre toros hidràulics, iots i ciment: un restaurant familiar de camioners per a mariners. I s’hi menja de nassos. La va obrir el 2007 en Toni Vilaró. Aconsegueix el petit miracle d’oferir un excel·lent arròs amb carrancs. Aquesta recepta valenciana va amb una maionesa picant servida dins (i feta amb) el cap del bou de mar, i té un punt melós mil·limètric, ni caldós ni sec. Vilaró no es limita a fer arrossos de tota la vida: a la seva carta hi descobrireu creacions com arròs amb vieires i espàrrecs bladers amb romesco. Poden sonar poc ortodoxos, però us en podeu refiar. Vilaró ha treballat, per exemple, amb Berasategui. La terrassa, on pots gaudir del sol i el moviment dels iots i la càrrega i descàrrega, és un espectacle.   

  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Nova Esquerra de l'Eixample
  • preu 2 de 4

Sempre és útil tenir uns bons referents a la butxaca que us ajudin a separar, mai més ben dit, el gra de la palla. El CruiX és un d’aquests llocs que cal apuntar a la llista si teniu fal·lera d’endrapar-ne un bon plat. Als fogons un castellonenc, garantia de coneixement del regne de la paella. L’impensable és que te la puguis menjar de la paella mateixa i amb cullera de boix, com a bon valencià, a un preu molt decent. I com diuen ell, no tot és o carn o peix. Tenen un arròs de verdures vegà impressionant. 

Publicitat
  • Restaurants
  • El Poblenou

Situat en una de les places amb més encant de Barcelona, el local manté els finestrals, la fusta i el marbre originals, que donen ànima a un espai molt agradable. És una antiga casa de menjars reconvertida en restaurant però amb tota l’essència marinera dels inicis. Aquí, l’arròs és del Molí de Rafelet del Delta de l’Ebre, i es prepara a la cassola. El de pescadors –amb peix i musclo de roca, calamars i pebrot arousa– s’emporta el primer premi.

  • Restaurants
  • Mediterrània
  • Gràcia
  • preu 2 de 4

Si us deliu per l’arròs de muntanya, aquest és el vostre lloc. Rere la façana quasi impenetrable d’aquest clàssic gracienc, mana la segona generació de la família Hevella; ells van agafar el 1972 un local que va obrir el 1942: aires de bona casa de menjars de tota la vida, sense concessions a les modes. Tenen quatre arrossos, i si és el primer cop que hi aneu, és obligatori l’arròs a la milanesa: no el confongueu amb aquella vulgaritat que era el rei de l’arròs de sobre. Aquí significa un arròs sec i fosc, amarat del brou de carn i amb pit de pollastre, puntes d’ibèric i llom de porc, trossejat fi, per menjar sense feina. Se serveix en paella i amb brins abundants d’emmental ratllat.

Publicitat
  • Restaurants
  • Espanyola
  • Fora de Barcelona
  • preu 2 de 4

A la platja de Badalona, és la reconversió en restaurant/xiringuito arrosser dels Baños Pleamar, unes casetes de bany de finals dels anys seixanta. A la terrassa, s’hi està ample i pots degustar de cara al mar una carta en què manen sis arrossos fenomenals, com el de verdures i bacallà i l’arròs negre de cranc i navalles. O un fantàstic arròs caldós de sèpia i galeres, aquest que vol saltar de la foto i entrar a la vostra gola. 

  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4

Si aneu desesperats buscant arrossos autèntics per la Barceloneta, atureu-vos-hi! Us direm un secret: n’hi fan probablement un dels millors de la ciutat. Però és que, a més, haureu topat amb una de les excel·lents cuines marineres del barri. Cada dia van a buscar a la llotja el peix que serveixen. I les postres són d’upa: crocant, crema de iogurt amb sorbet de poma verda, i sobretot, l’escuma de crema catalana.

Publicitat
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • Les Corts
  • preu 2 de 4

Tota la costa de la península té una cultura de l’arròs arribada fa més de mil anys gràcies als àrabs. Cada zona té la seva manera de cuinar-lo i el seu receptari. Una bona manera de conèixer altres formes d’entendre aquesta gramínia és tastar les receptes alacantines de la Xàtiva. Tenen tres locals a Barcelona (Sant Antoni, Gràcia i les Corts), on es poden tastar 28 varietats d’arrossos. I te’ls pots menjar directament de la cassola amb una cullera de fusta.

  • Restaurants
  • Espanyola
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4

És un dels restaurants més antics de Barcelona i, encara ara, un dels llocs de referència pel que fa a bona cuina tradicional de la nostra ciutat. Els arrossos de temporada i les paelles triomfen des de fa eons en una carta que condensa el bo i millor del receptari català: els canelons trufats de festa major, els bunyols de bacallà i les sarsueles són altres 'must' d’aquesta icona barcelonina.

Publicitat
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 2 de 4

Els que diuen que la cuina marinera és més gustosa com més a prop s’és de les onades del mar, tenen tota la raó del món. A Platja Ca La Nuri ho podreu comprovar ran de platja. Delicioses tapes de calamars a l’andalusa, bunyols de bacallà, musclos a la planxa, plats principals de peixos a la brasa, fideuà i arrossos clàssics (paella, negre, mar i muntanya). I noves formulacions, com un deliciós arrosset de vieires i cansalada. Tot servit amb la brisa del mar i raigs de sol. Mediterrani en vena i bona vida.

  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4

Inaugurada el 1903, aquesta institució de la Barceloneta ha fet felices les panxes de diverses generacions. Són mítics els seus arrossos caldosos, com el de potes de cranc vermell reial noruec i el de vieres i garotes. Els calamarsons són un altre clàssic, que, depenent de l’estació, serveixen amb uns bolets o uns altres, perquè siguin de temporada.

Publicitat
El Racó de l'Agüir
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • Eixample
  • preu 2 de 4

El restaurant de capçalera dels fanàtics dels arrossos de Sant Antoni. A la carta, entre delícies com les croquetes de rap amb salsa tàrtara, sempre tenen les especialitats més celebrades de la seva terra, Alacant, com ara el meravellós arròs del tros (verdures, bolets i secret ibèric) i el contundent arròs al forn de Quatretondeta, amb xoricet, costella, cigrons i botifarra negra. Tasteu també el de sepionets, cloïsses, alls tendres i carxofes.

  • Restaurants
  • Mediterrània
  • Sarrià
  • preu 3 de 4

Situat a la zona alta, El Noi d’Alcoi té el xef Oscar Juan al capdavant del negoci. El secret del local rau en les paelles, els melosos, els caldosos i les fideuades. A banda de les opcions més clàssiques, també n’ofereixen de més originals, com la paella de vieires i pop, o l’arròs socarrat, amb bacallà i llagostins. Per postres, mel i mató o uns carquinyolis amb moscatell: un epíleg clàssic per a una carta clàssica que reivindica una cuina ultra tradicional.

Publicitat
  • Restaurants
  • Espanyola
  • Vila de Gràcia
  • preu 2 de 4

Les comarques centrals del País Valencià també reben el nom de Diània. Amb aquesta pista que us acabem de donar, no caldrà que us expliquem de què va aquesta jove taverna oberta el 2019 pels bessons Jordi i Roger Mascarell. Només dir-vos que, com qui no vol la cosa i sense fer gaire fressa, han acabat enamorant tot el barri. Aquests germans gandians practiquen pedagogia culinària valenciana de primer nivell i a preus molt enrotllats. Esclar que hi fan arrossos i fideuà, però també plats tradicionals sovint desconeguts pels que som d’aquí. Ara bé, per endrapar una paella valenciana canònica, aquest és el lloc: fetitxistes del grau, us imaginareu a l'albufera amb un trípode, llenya i colgats en garrofó. 

  • Restaurants
  • Marisc
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4

Nascut el 1957 i pare del Nou Ramonet, La Fresca i La Vinoteca, Can Ramonet continua sent la taverna insígnia del grup. És la casa dels bons arrossos de tota la vida, però amb un aire modernitzat. La carta es manté a l’altura, on trobareu èxits de sempre com l’arròs negre i la fideuà. Una de les noves propostes és un gustós i melós arròs de cua de bou amb l’agosarada intervenció de musclos, una aposta arriscada de resultats òptims.

Publicitat
  • Restaurants
  • Marisc
  • El Poble-sec
  • preu 3 de 4

La família Iborra es va traslladar a Catalunya fa més de 50 anys i la seva maleta carregava tota la tradició de les receptes il·licitanes. Pioners a Barcelona en la importació de cuina valenciana, ja disposen de quatre restaurants on trobar tota mena d’arrossos impecables. Tant a la seu original del Paral·lel com a la resta, el plat estrella és l’arròs negre d’Elx amb calamarsets i carxofes, una explosió de mar fosca i libidinosa, amb verdures de sabors pretèrits, talls de cefalòpodes que regalimen gratitud i, el secret, una base d’arròs Bayo Extra de l’Ebre, híbrid entre les varietats llarg i bomba que aporta consistència i reté el plaer. De categoria!

Barraca
  • Restaurants
  • Marisc
  • La Barceloneta
  • preu 2 de 4

El Barraca és un restaurant d'arrossos de tota la vida, però amb una execució de cuina moderna i gurmet, on s'hi poden trobar unes sis especialitats arrosseres molt afinades: sobresurt un excel·lent arròs amb carxofes, sèpia, salsitxes picantones (sequet, lleuger, molt gustós) o una més contundent paella d’arròs bomba amb peix de llotja, passant per una cassola d’arròs negre. I sobretot la gent demana l'arròs amb pop i l'arròs vegà, dues de les especialitats més destacades de la casa. Per començar, entrants clàssics de la Barceloneta: croquetes, bunyols de bacallà i bones closques. Les vistes al mar i al Passeig Marítim són espaterrants, i la major part dels productes emprats són ecològics i de proximitat, filosofia de la casa.  

Publicitat
  • Restaurants
  • El Raval
  • preu 2 de 4

Ja no es pot dir que les paelles de la Rambla són infames: a la Boqueria hi ha el Paella Bar. La carta és directa: deu arrossos i molts clàssics de la tapa passada pel filtre de cuina mediterrània i hedonista del Grup Pepa Tomate. Hi trobareu la paella Barceloneta que va inventar en Quim Marquès, la potent i senzilla paella Boqueria (costella de porc, verdures i bolets). I com a broma 'metarrossera', en carta hi ha la paella de guiri, amb xoriço –això sí, Maldonado, de pura gla– i llamàntol! No cal ni dir que el Paella Bar, amb capacitat per a 40 comensals, entre interior i terrassa, compra el gènere als millors proveïdors dels voltants. Contra Paellador, Paella Bar.

  • Restaurants
  • Espanyola
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4

Visualment impressiona: uns baixos a la part 'eivissenca' de la platja, a tocar l'hotel W, un local amplíssims, ple de llum i espai. Però sobretot impressiona una barra ondulada rere la qual es veu una cuina oberta de 20 metres: l'espai l'ocupen 19 paellers d'alta precisió que, segons expliquen, claven el punt de cocció del gra. La carta és una selecció d'arrossos i paelles per a tots els gustos, des de les propostes més clàssiques com l'arròs negre de calamars i musclos amb allioli, arròs de marisc del "senyoret" o un arròs caldós de llamàntol, fins a les més atrevides i originals, entre les quals destaquen un arròs de bacallà i alls tendres amb allioli de pebre vermell i o un arròs de muntanya amb botifarra negra i costella de porc confitada a baixa temperatura.

Publicitat
  • Restaurants

Mar i muntanya. En aquest cas no parlem del plat, sinó de l’escenari que ofereix aquest singular xiringuito encimbellat al capdamunt de Montjuïc, amb vista al port. Una altra de les particularitats d’aquest establiment és la possibilitat d’optar per una fórmula de preu tancat que inclou quatre entrants, un principal –arròs, per triar entre senyoret, negre o Martínez, i fideuada–, postres, pa i vi. Per als que volen fer un arròs més que solvent en una de les terrasses més 'cool' de la ciutat.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat