Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
CruiX
© Maria DiasCruiX

Els millors arrossos de Barcelona

18 restaurants de Barcelona on preparen les millors receptes d'arròs

Escrit per
María José Gómez
,
Ricard Martín
i
Manuel Pérez
Publicitat

Paella, l’arròs del senyoret, l’arròs negre, l’arròs a la milanesa, l’arròs al forn, l’arròs caldós de galeres, l’arròs a banda amb pop... Tastem els arrossos que preparen les cuines de la ciutat i en triem els millors. Per quin comenceu? Sempre és un bon moment per un arròs (i per descomptat, no creiem en el dogma de l'arròs només per sopar!). I si no us ve de gust esperar i seure tota l'estona que cal per menjar un bon arròs, doncs feu un tomb pels millors bars de tapes de Barcelona.

NO T'HO PERDIS: El millor sushi de Barcelona.

Platja Ca la Nuri
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4

Els que diuen que la cuina marinera és més gustosa com més a prop s’és de les onades del mar, tenen tota la raó del món. A Platja Ca La Nuri ho podreu comprovar ran de platja. Delicioses tapes de calamars a l’andalusa, bunyols de bacallà, musclos a la planxa, plats principals de peixos a la brasa, fideuà i arrossos clàssics (paella, negre, mar i muntanya). I noves formulacions, com un deliciós arrosset de vieires i cansalada. Tot servit amb la brisa del mar i raigs de sol. Mediterrani en vena i bona vida.

  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 2 de 4

El germà gran de La Mar Salada és una taverna marinera renovada, però sense perdre l’esperit de la cuina popular. Amb cent anys a l’esquena, hi trobareu alta cuina d’esperit popular, que excel·leix en els arrossos. Com per exemple un de brutal de capipota amb llagostins, sofregit d’hores i nyores, col·lagen i caramel purs enganxats a un gra grenyal impecable, o una fideuada de marisc amb trompetes de la mort inoblidable.

El més agradable és que el cuiner, en Jordi Ballester, sempre s'empesca una volta de rosca a un clàssic arrosser que fa que sempre hi vulguis tornar. Com per exemple, un arròs negre amb mongeta tendra fina que hi canten els àngels. I les tapes i plats no desmereixen el gra. 

Publicitat
7 Portes
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Espanyola
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4

És un dels restaurants més antics de Barcelona i, encara ara, un dels llocs de referència pel que fa a bona cuina tradicional de la nostra ciutat. Els arrossos de temporada i les paelles triomfen des de fa eons en una carta que condensa el bo i millor del receptari català: els canelons trufats de festa major, els bunyols de bacallà i les sarsueles són altres 'must' d’aquesta icona barcelonina.

  • Restaurants

Mar i muntanya. En aquest cas no parlem del plat, sinó de l’escenari que ofereix aquest singular xiringuito encimbellat al capdamunt de Montjuïc, amb vista al port. Una altra de les particularitats d’aquest establiment és la possibilitat d’optar per una fórmula de preu tancat que inclou quatre entrants, un principal –arròs, per triar entre senyoret, negre o Martínez, i fideuada–, postres, pa i vi. Per als que volen fer un arròs més que solvent en una de les terrasses més 'cool' de la ciutat.

Publicitat
  • 5 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 2 de 4

Si aneu desesperats buscant arrossos autèntics per la Barceloneta, atureu-vos-hi! Us direm un secret: n’hi fan probablement un dels millors de la ciutat. Però és que, a més, haureu topat amb una de les excel·lents cuines marineres del barri. Cada dia van a buscar a la llotja el peix que serveixen. I les postres són d’upa: crocant, crema de iogurt amb sorbet de poma verda, i sobretot, l’escuma de crema catalana.

  • Restaurants
  • El Poblenou

Situat en una de les places amb més encant de Barcelona, el local manté els finestrals, la fusta i el marbre originals, que donen ànima a un espai molt agradable. És una antiga casa de menjars reconvertida en restaurant però amb tota l’essència marinera dels inicis. Aquí, l’arròs és del Molí de Rafelet del Delta de l’Ebre, i es prepara a la cassola. El de pescadors –amb peix i musclo de roca, calamars i pebrot arousa– s’emporta el primer premi.

Publicitat
El Racó de l'Agüir
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • Eixample
  • preu 2 de 4

El restaurant de capçalera dels fanàtics dels arrossos de Sant Antoni. A la carta, entre delícies com les croquetes de rap amb salsa tàrtara, sempre tenen les especialitats més celebrades de la seva terra, Alacant, com ara el meravellós arròs del tros (verdures, bolets i secret ibèric) i el contundent arròs al forn de Quatretondeta, amb xoricet, costella, cigrons i botifarra negra. Tasteu també el de sepionets, cloïsses, alls tendres i carxofes.

  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Nova Esquerra de l'Eixample
  • preu 2 de 4

Sempre és útil tenir uns bons referents a la butxaca que us ajudin a separar, mai més ben dit, el gra de la palla. El CruiX és un d’aquests llocs que cal apuntar a la llista si teniu fal·lera d’endrapar-ne un bon plat. Als fogons un castellonenc, garantia de coneixement del regne de la paella. L’impensable és que te la puguis menjar de la paella mateixa i amb cullera de boix, com a bon valencià, a un preu molt decent. I com diuen ell, no tot és o carn o peix. Tenen un arròs de verdures vegà impressionant. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • Les Corts
  • preu 2 de 4

Tota la costa de la península té una cultura de l’arròs arribada fa més de mil anys gràcies als àrabs. Cada zona té la seva manera de cuinar-lo i el seu receptari. Una bona manera de conèixer altres formes d’entendre aquesta gramínia és tastar les receptes alacantines de la Xàtiva. Tenen tres locals a Barcelona (Sant Antoni, Gràcia i les Corts), on es poden tastar 28 varietats d’arrossos. I te’ls pots menjar directament de la cassola amb una cullera de fusta.

  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 4 de 4

Inaugurada el 1903, aquesta institució de la Barceloneta ha fet felices les panxes de diverses generacions. Són mítics els seus arrossos caldosos, com el de potes de cranc vermell reial noruec i el de vieres i garotes. Els calamarsons són un altre clàssic, que, depenent de l’estació, serveixen amb uns bolets o uns altres, perquè siguin de temporada.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat