Notícies

La botiga Santa Eulalia fa 175 anys. Descobriu com ho celebraran

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

Santa Eulalia, la botiga de moda del Passeig de Gràcia, celebra 175 anys i s'han aliat amb l'artista Antoni Miralda per realitzar una performance-passejada que connecta passat, present i futur de la firma. Serà el 7 d'abril i transcorrerà entre el pla de la Boqueria de la Rambla, on va néixer la casa de robes, i l'establiment actual (Passeig de Gràcia, 93).

"Volíem celebrar-ho de forma pública i oberta, fer una cosa inclosiva per trencar amb la idea de luxe com a cosa tancada", explica Luis Sans, quarta generació al capdavant del negoci. "I volíem fer-ho de la mà d'un artista, perquè tot i que la moda no és cultura sí que és una manifestació cultural de la civilització i de cada temps", afegeix. La cultura del vestir i la moda tindran un paper protagonista, però es coneixen pocs més detalls de les intencions del creador que va casar Colom i l'Estàtua de la Llibertat, del qual el MACBA va presentar recentment una retrospectiva. "Barrejarà conceptes, a mig camí d'una desfilada de moda que no és tal i una processó", avança.

© Antoni Miralda per a Santa Eulalia

El cartell de l'esdeveniment és una adaptació del targetó que va servir per anunciar el trasllat de l'establiment de la Rambla a la primera ubicació al Passeig de Gràcia (al 44 s'obriria la botiga actual); Miralda l'ha rescatat de l'arxiu de la firma, que a partir d'ara serà accessible al públic en una versió digital.

© Santa Eulalia

L'arxiu atresora fins a 3000 peces, sobretot vestits, fotografies, cartells, retalls de premsa i altres documents que posen en valor la història d'un establiment que va portar de París la tradició de les desfilades d'alta costura, d'una empresa que als anys 60 donava feina a 400 persones i que, abans que arribessin les granotes de fibres sintètiques, fabricava vestits de llana a mida per anar a esquiar. Passin i vegin un tros de la història de la moda a Barcelona.

© Santa Eulalia

Últimes notícies

    Publicitat