Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La botiga Santa Eulalia fa 175 anys. Descobriu com ho celebraran

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

Santa Eulalia, la botiga de moda del Passeig de Gràcia, celebra 175 anys i s'han aliat amb l'artista Antoni Miralda per realitzar una performance-passejada que connecta passat, present i futur de la firma. Serà el 7 d'abril i transcorrerà entre el pla de la Boqueria de la Rambla, on va néixer la casa de robes, i l'establiment actual (Passeig de Gràcia, 93).

"Volíem celebrar-ho de forma pública i oberta, fer una cosa inclosiva per trencar amb la idea de luxe com a cosa tancada", explica Luis Sans, quarta generació al capdavant del negoci. "I volíem fer-ho de la mà d'un artista, perquè tot i que la moda no és cultura sí que és una manifestació cultural de la civilització i de cada temps", afegeix. La cultura del vestir i la moda tindran un paper protagonista, però es coneixen pocs més detalls de les intencions del creador que va casar Colom i l'Estàtua de la Llibertat, del qual el MACBA va presentar recentment una retrospectiva. "Barrejarà conceptes, a mig camí d'una desfilada de moda que no és tal i una processó", avança.

© Antoni Miralda per a Santa Eulalia

El cartell de l'esdeveniment és una adaptació del targetó que va servir per anunciar el trasllat de l'establiment de la Rambla a la primera ubicació al Passeig de Gràcia (al 44 s'obriria la botiga actual); Miralda l'ha rescatat de l'arxiu de la firma, que a partir d'ara serà accessible al públic en una versió digital.

© Santa Eulalia

L'arxiu atresora fins a 3000 peces, sobretot vestits, fotografies, cartells, retalls de premsa i altres documents que posen en valor la història d'un establiment que va portar de París la tradició de les desfilades d'alta costura, d'una empresa que als anys 60 donava feina a 400 persones i que, abans que arribessin les granotes de fibres sintètiques, fabricava vestits de llana a mida per anar a esquiar. Passin i vegin un tros de la història de la moda a Barcelona.

© Santa Eulalia

Últimes notícies

    Publicitat