Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Casa Batlló, al costat d’obres de Warhol, Basquiat i Van Gogh en una subhasta a Christie’s

L’edifici de Gaudí és el primer Patrimoni Mundial de la Unesco que s’ha reinterpretat digitalment en format NFT

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

La Casa Batlló i el dissenyador i artista Refik Anadol han reinterpretat digitalment la façana d’aquest emblemàtic edifici de Gaudí per a convertir-la en un NFT valorat entre un i dos milions de dòlars. Aquesta obra d’art digital serà subhastada juntament amb altres obres d’artistes mundialment reconeguts com Warhol, Basquiat, Van Gogh o Monet.

Amb aquesta creació digital, anomenada ‘Casa Batlló: Living Architecture’, l’edifici del Passeig de Gràcia ha esdevingut el primer Patrimoni Mundial de la Unesco a ser reinterpretat digitalment en format NFT, així, convertir-se en una obra d’art viva gràcies a la tecnologia

El pròxim 10 de maig, l’obra digital de la Casa Batlló formarà part de de la subhasta ‘21st Century Evening Sale’ que tindrà lloc a la seu de Christie’s a Nova York. Un percentatge de la recaptació obtinguda anirà destinada a projectes donen suport a la neurodiversitat, com l'associació Aprenem Autisme i la Fundació Adana. 

‘Casa Batlló: Living Architecture’, és una peça artística pionera que canvia depenent de les dades climàtiques de la ciutat recollides en temps real i les efemèrides que se celebren en la façana de Casa Batlló, com la diada de Sant Jordi o les festes de Nadal. Gary Gautier, director de la Casa Batlló, considera que aquesta obra digital “connecta passat, present i futur, recordant-nos al Gaudí innovador, humanista i visionari.” 

‘Casa Batlló: Living Architecture’
Casa Batlló‘Casa Batlló: Living Architecture’

El NFT de la Casa Batlló no només serà subhastat, sinó que s’exposarà a l’espai públic. A la ciutat de Nova York, l'obra s'exhibirà en una instal·lació de grans dimensions en la Rockefeller Plaza, a partir del 30 d'abril i fins al 13 de maig, i es preveu que serà vista per 7 milions de persones. A Barcelona, la Casa Batlló projectarà una versió de l'obra en primícia en un ‘mapping’ a la seva façana el 7 de maig a partir de les 21:30 h en diferents passis.

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat