Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Casa Batlló
Foto: shutterstock

La Casa Batlló, el millor monument del món del 2021

Gaudí s'imposa davant el Duomo de Milà i la Torre de Londres

Eugènia Güell
Escrit per
Eugènia Güell
Publicitat

Ja és oficial: la Casa Batlló és el millor monument del món, i no ho diem nosaltres, sinó els Tiqets Remarkable Venue Awards 2021. L'obra arquitectònica de Gaudí que presideix el Passeig de Gràcia ha guanyat la categoria a "Millor monument", que distingeix catedrals, esglésies, castells, palaus i monuments històrics o icònics millor qualificats. Competint amb altres monuments del Regne Unit, Irlanda, França, Itàlia, Països Baixos o Estats Units, la Casa Batlló ha passat per davant del Duomo de Milà o la Torre de Londres. Imagineu-vos si l'haguessin vist per Sant Jordi.

Les altres categories han premiat el Velázquez Tech Museum de Madrid com a millor tresor amagat del 2021, una galeria immersiva que mostra l'art clàssic de manera moderna. El millor museu ha caigut a França, i ha reconegut al Musée Marmottan Monet, que té la col·lecció més gran del món de pintures de Monet. El lloc més innovador de l'any també és francès: es tracta del Paris Montparnasse Top of the City, que va oferir als visitants una guia educativa de realitat augmentada de la ciutat de París.

Els premis Tiqets també destaquen la millor experiència in situ: aquest 2021 es queda aquest premi el Castell de Windsor, una de les residències reals més famoses que ofereix als visitants una visió dels 1.000 anys d'història monàrquica del país. Les Catacumbes de San Gennaro, a Itàlia, han guanyat el premi a la millor atracció 2021: es tracta d'un món subterrani que amaga molta història italiana sota els carrers de Nàpols. A Itàlia també han guanyat la categoria del lloc més destacat de l'any: els Museus Vaticans, amb la Capella Sixtina i els frescs de Miquel Àngel.

La plataforma Tiqets, que ven entrades en línia per museus i atraccions, vol reconèixer amb aquests premis les millors atraccions i museus de les ciutats més visitades del món, i ho fa demanant als seus consumidors que votin pels seus llocs favorits. Més de 7.000 persones van votar, i el modernisme de Gaudí, com sempre, va deixar empremta.

NO T'HO PERDIS: 50 llocs imprescindibles de Barcelona

Llegeix el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat