Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Casa Batlló presenta '10D Experience', un viatge immersiu a la ment de Gaudí

S'estrena el 14 de maig, dia de la reobertura de la Casa Batlló, i ofereix 2.000 m² d'espais mai vistos fins ara

Escrit per
Miquel Blanes
Publicitat

T'imagines endinsar-te en la ment de Gaudí i entendre l'origen de la seva inspiració? Doncs això és el que pretén la Casa Batlló amb '10D Experience', un projecte immersiu únic, creat amb la tecnologia més avançada. Es pot visitar a partir del 14 de maig i les entrades ja estan disponibles.

La Intel·ligència Artificial, la Realitat Augmentada o el Machine Learning són alguns dels ingredients que han fet possible aquesta experiència multisensorial, que compta amb 2000 m² de la Casa Batlló mai vistos fins ara. Segons el director general de la Casa Batlló, Gary Gautier, s'han valorat les possibilitats tècniques de cada espai per crear "il·lusions que apel·len als cinc sentits fins a compondre una obra d'art total".

Dues noves sales immersives: 'Gaudí Dôme' i 'Gaudí Cube' 

La 'Gaudí Dôme' és una cúpula amb 1.000 pantalles circulars que apropen els visitants als orígens d'Antoni Gaudí. La instal·lació recull tots els moments íntims de la vida de l'arquitecte i s'endinsa en múltiples dimensions sensorials. A banda de l'experiència visual de les pantalles, s'afegeixen estímuls olfactoris i so envolupant per crear una sensació d'immersió total.

El 'Gaudí Cube' és una altra de les noves sales de què disposa l'edifici modernista i és el primer cub LED de sis cares del món. És un espai 100% envoltant que permet al visitant entrar en la ment de Gaudí per entendre com interpretava les formes de la natura per crear la seva obra.

Un altre dels plats forts de la '10D Experience' són els 'Quadres màgics'. Es tracta de quadres equipats amb sensors de moviment que, quan el visitant s'acosta, activen curtmetratges que reviuen la vida de la família Batlló.

Durant tot el trajecte, els visitants van equipats amb auriculars intel·ligents, que interpreten el ritme de cada persona per oferir una experiència personalitzada i única. A més a més, s'estrena una banda sonora, obra de la compositora Dani Howard.

El recorregut finalitza amb una última sorpresa: una escala flotant de marbre polit inspirada en la façana i la teulada de la Casa Batlló. És l'estructura més gran de marbre flotant mai realitzada, amb un pes de 13 tones.

NO T'HO PERDIS: Les exposicions més curioses de Barcelona

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat