Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Sorolla, una nueva dimensión
Foto: 'Sorolla, una nueva dimensión'

Les exposicions més curioses que pots veure a Barcelona

Peces d'art diferents, temàtiques divertides i disciplines sorprenents que fan d'aquestes exposicions les més originals

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

Que l'art té una presència indiscutible a la ciutat no és cap novetat. Tenim museus de tota mena que atresoren col·leccions molt valuoses; galeries d'art que serveixen d'aparador per a nous talents i també per a artistes consagrats; exposicions gratuïtes i fins i tot exposicions de caràcter immersiu. Però encara hi ha més, i dins de la programació artística de Barcelona trobem exposicions que, ja sigui per la seva temàtica, per la disciplina de l'artista o pel seu contingut, les hem catalogat com les més curioses i originals de la ciutat. Quines són les exposicions més sorprenents de Barcelona ara mateix? Deixeu que us sorprenguin!

NO T'HO PERDIS: Les exposicions de Barcelona que has de veure.

  • Art
  • Sant Martí

De què va? Aquesta gran instal·lació comprèn quatre dècades de treball amb 'fotocollage' de l'artista Pep Duran Esteva. Totes les obres que podem veure a l’exposició són inèdites i estan fetes amb papers que el creador ha anat intervenint al llarg de tots aquests anys.

Per què hi heu d'anar? Perquè l'artista, que ve del món de l’escenografia, transforma el museu en un escenari on el públic pot trobar petites intervencions, al llarg del recorregut de la mostra, que actuen com escenes, diàlegs o monòlegs oberts. 

  • Art
  • Art

De què va? L’accés a la planta -2 de la Fundació Tàpies s’ha llevat cobert d’un fil vermell que teixeix una immensa teranyina. Les escales que ens condueixen a les sales d’exposició ara semblen una cova cap a l’infern, però en realitat només ens donen la benvinguda a les creacions de Chiharu Shiota, una artista japonesa que presenta aquesta mostra sorprenent i plena de simbolismes. 

Per què hi heu d'anar? Perquè l’obra de Chiharu Shiota ens parla de la fragilitat de la vida, de la memòria i del vincle amb la terra a través d’aquestes teranyines de color carmí que, a dins, atrapen objectes quotidians com unes sabates o unes claus

Publicitat
  • Què fer
  • Ciutat

De què va? L'Ideal, Centre d'Arts Digitals acull l'exposició més visitada de l'estat Espanyol: ja són més de 300.000 persones que no han volgut perdre's aquest viatge al passat. 'Tutankamon' és una exposició immersiva que viatja 3.400 anys enrere a través de la tecnologia més innovadora amb sales interactives i de realitat virtual repartides en una superfície de més de 2.000 metres quadrats. 

Per què hi heu d'anar? Gràcies a la tecnologia, l'experiència mostra als visitants els temples, els tresors i altres secrets de l'antic Egipte, amb el Faraó Nen com a guia. Durant el recorregut, explicarà els diferents enigmes de l'antiga civilització egípcia, i també es podrà accedir al descobriment arqueològic més gran de la història: la tomba de Tutankamon, una nova experiència creada per l'estrena del nou espai Metavers a l'Ideal de Barcelona.

  • Art
  • El Raval

De què va? Una casa unifamiliar de propietat, envoltada de gespa, amb piscina al jardí del darrere i un parell de cotxes dormint al garatge. Segurament aquesta és la idea que aflora al cap de la majoria quan sent l’expressió “somni americà”. El CCCB dedica una mostra als reptes de la ciutat agafant d’excusa aquest model urbanístic suburbial.

Per què hi heu d'anar? Des de l’inici dels suburbis amb la revolució industrial, passant per l’auge de la vida en urbanitzacions perifèriques després de la Segona Guerra Mundial, l’exposició explora també la part fosca de la vida residencial i els futurs postsuburbials que ens esperen.

Publicitat
  • Museus i institucions
  • Art i disseny
  • El Gòtic

De què va? La Sala de les Diversions, a les golfes del Museu Frederic Marès, és un espai on s'exposen tota mena de peces vinculades a l'entreteniment com soldadets de plom, teatrets de cartró, nines (una mica terrorífiques), jocs de taula antiquíssims, cromos i, la joieta de la sala, és l'apartat dedicat als autòmats.  

Per què hi heu d'anar? Per descobrir aquesta magnífica col·lecció d'objectes antics amb molt de caràcter i visitar el museu que més representa el col·leccionisme a Barcelona. 

  • Art
  • Art

De què va? L'univers de Joaquim Sorolla és el protagonista d'una exposició en forma d'experiència immersiva al Centre d'Art Amatller (passeig de Gràcia, 41). El projecte forma part de la celebració de l'Any Sorolla i ja es va poder veure a la València natal de l'artista, ciutat on va atreure 55.000 visitants.

Per què hi heu d'anar? L'exposició fa ús d'elements tecnològics d'avantguarda, amb projeccions immersives 360° que combinen realitat virtual, instal·lacions digitals, escenografies i altres recursos tecnològics. Seran 1.000 metres quadrats dedicats a l'obra de l'artista, un viatge pictòric des de la platja de la Malva-rosa que el va inspirar fins a la creació dels famosos quadres per a l'Hispanic Society of America de Nova York.

Publicitat
  • Museus i institucions
  • Moda i indumentària

De què va? Aquest museu exposa la col·lecció d'objectes de Raffel Pagès. És considerat el museu dedicat a la història i l'ofici de la perruqueria més important del món.

Per què hi heu d'anar? Per descobrir-hi més de 5.000 peces, des de la prehistòria fins ara i de mil racons del món, com les primeres navalles i algunes peces que han donat lloc a les primeres tisores, pintes de fusta, una gran col·lecció de miralls i d'assecadors –de mà i de cap–, obres d'art, tot de productes capil·lars per a homes i dones, la perruca més gran del món i, fins i tot, blecs de cabell d'Elvis Presley i Napoleó Bonaparte.

  • Art
  • La Font de la Guatlla

De què va? Aquesta mostra del CaixaForum és un recorregut pels 5.000 anys de pensament espiritual, però fixant-nos en el poder femení i la seva materialització en escultures, objectes sagrats i obres d’art de diversos continents, des del món antic fins a l’actualitat.

Per què hi heu d'anar? Per gaudir de 154 peces del British Museum, que entren en diàleg amb obres contemporànies per fer-nos reflexionar sobre el poder femení i la feminitat, i la seva relació històrica amb ideals com la saviesa, la passió, el desig, la guerra, la justícia o la misericòrdia.

Publicitat
  • Què fer
  • Festivals
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

De què va? Una investigació sobre la vida i obra de Carles Santos feta per Ona Balló i Elena Lasala en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya i el Museu de la Música de Barcelona. La mostra, que es pot veure del 14 de març al 21 de juliol al Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa, ofereix una visió completa de la figura de l'artista i la trasllada al moment actual. 

Per què hi heu d'anar? La idea de l'exposició neix de l'estreta relació que van mantenir Joan Brossa i Santos durant la seva joventut i de com aquest vincle va influir positivament a la trajectòria artística d'ambdós.

Recomanat

    Més de Love Local

      També t'agradarà
      També t'agradarà
      Publicitat