Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les exposicions més curioses que pots veure a Barcelona
Klimt, l'experiència inmersiva
Foto: David Ruano Fotografia

Les exposicions més curioses que pots veure a Barcelona

Peces d'art diferents, temàtiques divertides i disciplines sorprenents que fan d'aquestes exposicions les més curioses

Per Erica Aspas
Advertising

Que l'art té una presència indiscutible a la ciutat no és cap novetat. Tenim museus de tota mena que atresoren col·leccions molt valuoses; galeries d'art que serveixen d'aparador per a nous talents i també per a artistes consagrats; exposicions gratuïtes i fins i tot art al carrer que et sorprèn a casa pas. Però encara hi ha més, i dins de la programació artística de Barcelona trobem exposicions que, ja sigui per la seva temàtica, per la disciplina de l'artista o pel seu contingut, les hem catalogat com les més curioses de la ciutat. Deixeu que us sorprenguin!

NO T'HO PERDIS: Les exposicions de Barcelona que has de veure.

Hits
Hits
Foto: Tricicle

Tricicle Clic, gest, humor, llenguatge

Què fer Exposicions Palau Robert, Dreta de l'Eixample

Després de 40 anys de carrera, l'any 2020 Tricicle s'acomiadava del públic amb l'obra 'Hits', on recollia alguns dels seus gags històrics. Ara és el moment de retre'ls un homenatge amb tota mena de luxes. Serà al Palau Robert amb l'exposició 'Tricicle Clic, gest, humor, llenguatge', que podreu visitar fins a l'octubre i on podreu veure vestuari, fotos, vídeos i escenografia, com les cadires de 'Sit' i les màscares de 'Garrick'.

L'exposició ocupa sis sales de la primera planta del Palau Robert i fa un repàs exhaustiu dels integrants de la companyia i de la trajectòria, des dels inicis als anys 70 fins als grans èxits internacionals, centrant-se especialment en els seus espectacles teatrals que són part de la cultura catalana, i en les participacions en cinema i sèries. Veureu fragments audiovisuals dels seus espectacles, objectes emblemàtics i records personals.

M.C. Escher
M.C. Escher
Collection Gemeentemuseum Den Haag, The Hague, The Netherlands. © 2015 The M.C. Escher Company – Baarn, The Netherlands. All rights reserved. www.mcescher.com

M.C. Escher

Art Drassanes Reials,

M.C. Escher (1898-1972) protagonitza la primera d’un seguit de grans exposicions d’art internacionals a les Drassanes de Barcelona, que converteixen la seva sala gran en un nou espai expositiu. Serà una mostra interactiva, amb les peces més representatives del famós dibuixant, gravador i litògraf neerlandès, que neix d’un conveni que han signat per tres anys el Consorci de les Drassanes Reials de Barcelona i Arthemisia-Evolucionarte, i que podria portar en un futur no gaire llunyà mostres de Chagall i Monet.

L’exposició reuneix més de 200 obres, entre elles les realitzades durant l’etapa surrealista de l’artista, entre les quals destaquen 'Ma amb esfera reflectant', 'Llaç i unió', 'Relativitat' i 'Belvedere'.

Advertising
Klimt, l'experiència inmersiva
Klimt, l'experiència inmersiva
Foto: David Ruano Fotografia

'Klimt, l'experiència immersiva'

Notícies Art

Després d'estrenar-se amb una superexposició que ens introduïa –literalment– en les obres de Monet i de fer-li un merescudíssim homenatge a la fotografia analògica i als grans fotògrafs barcelonins del segle XX a 'Barcelona. Memòria fotogràfica' –que apura els seus últims dies– el Centre d'Arts Digitals IDEAL presenta la seva tercera producció immersiva de gran format, aquesta vegada centrada en l'obra de Gustav Klimt.

'Klimt, l'experiència immersiva' es pot visitar a partir del 16 d'abril i les entrades ja es poden comprarEs tracta d'una coproducció amb l’estudi belga Exhibition Hub que s'estrenarà simultàniament a la Gallerie Horta de Brussel·les i a l'IDEAL i on tornareu a gaudir de projeccions de 360º, 1000 metres quadrats de pantalla i una experiència amb ulleres de realitat virtual encara més impressionant i immersiva que les altres exposicions que ja ha acollit l'IDEAL. Una proposta molta maca i pensada per a tota la família.

Autòmat de la Sala de les Diversions del Museu Frederic Marès
Autòmat de la Sala de les Diversions del Museu Frederic Marès
Foto: Erica Aspas

Sala de les Diversions

Museus i institucions Art i disseny El Gòtic

Visitar el Museu Marès sempre és estimulant. És com un mercat d'antiguitats endreçat on us trobareu amb col·leccions d'obres d'art, objectes quotidians, instruments musicals, joguines i un llarg etcètera d'èpoques pretèrites. Ara han actualitzat la Sala de les Diversions, a les golfes del museu. Un espai on s'exposen tota mena de peces vinculades a l'entreteniment com soldadets de plom, teatrets de cartró, nines (una mica terrorífiques), jocs de taula antiquíssims, cromos i, la joieta de la sala, és l'apartat dedicat als autòmats.  

Lluís Ribas, conservador-restaurador del Museu dels Autòmats del Parc d'Atraccions del Tibidabo, ha restaurat el mecanisme d'una dotzena de peces, que han recuperat el seu moviment i música originals. Els podeu veure en moviment al curt 'Màgia mecànica', de Xavier Vilató, que s'emet en bucle en una pantalla al costat del pallasso equilibrista, la peça destacada, que es posa en marxa en ocasions puntuals. Heu de tenir em compte que són peces molt antigues i, tot haver estat restaurades, els anys passen també per elles.

Advertising
Udjat: L'exotisme de l'Antic Egipte a Barcelona
Udjat: L'exotisme de l'Antic Egipte a Barcelona
Foto: ICUB

UDJAT: L’exotisme de l’antic Egipte a Barcelona

Notícies Art

La fascinació que exerceix l'antic Egipte a Occident és innegable: els descobriments arqueològics del segle XIX van contribuir a fixar una fascinació per la grandiloqüència de les piràmides i els temples, l’escriptura d’aparença misteriosa o els ritus funeraris que semblen ocultar secrets esotèrics. L'exposició 'UDJAT: L’exotisme de l’antic Egipte a Barcelona' –que serà al Museu Etnològic i de les Cultures del Món del carrer Montcada fins al 21 de juny– documenta i analitza l'embruix que l’antic Egipte va exercir en la societat barcelonina d'aleshores. Des d'arques com les d'Indiana Jones a vestigis a cementiris, peces de joieria i cartells.

María Lionza
María Lionza
Ecured

María Lionza. Una deessa en moviment

Museus i institucions Història Museu Etnològic i de Cultures del Món - Montjuïc,

María Lionza és una divinitat veneçolana que sovint es representa com a una jove índia que cavalca sobre un tapir. El seu culte es remunta a l'època colonial, quan les tradicions i els sistemes de creences d'origen amerindi, europeu i afrodescendent es van barrejar. 

Les imatges de la deessa ens ajuden a comprendre alguns dels trets més rellevants de la societat veneçolana, sempre en moviment i canviants. Per això, la mostra aprofundeix en aquesta naturalesa canviant de la divinitat, explorant el seu univers visual i místic.

Els últims anys, el culte a María Lionza ha adquirit popularitat a les xarxes socials i s'ha estès més enllà de les fronteres veneçolanes. De fet, ha arribat a Catalunya, on els seus altars solen incloure les figures de Sant Jordi i de la Verge de Montserrat acompanyant-la.

Advertising
Exposició Print3D. Reimprimir la realitat, al CosmoCaixa
Exposició Print3D. Reimprimir la realitat, al CosmoCaixa
Foto: CosmoCaixa

Print3D

Museus i institucions Ciència i tecnologia Sant Gervasi - La Bonanova

Fa relativament poc temps les impressores 3D ens semblaven objectes de laboratori i ara, qui més qui menys, pot tenir-ne una a casa seva. El que està clar és que aquesta tècnica està revolucionant el món. A CosmoCaixa teniu l'exposició 'Print3D', amb una trentena d'objectes –roba, decoració, instruments musicals i, fins i tot, òrgans per a trasplantaments– que demostren com la impressió 3D transformarà el nostre dia a dia.

Recomanat

    More from Love Local

      També t'agradarà

        Advertising