Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
El Sol. Vivint amb la nostra estrella
CosmoCaixaEl Sol. Vivint amb la nostra estrella

Les exposicions més curioses que pots veure a Barcelona

Peces d'art diferents, temàtiques divertides i disciplines sorprenents que fan d'aquestes exposicions les més curioses

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

Que l'art té una presència indiscutible a la ciutat no és cap novetat. Tenim museus de tota mena que atresoren col·leccions molt valuoses; galeries d'art que serveixen d'aparador per a nous talents i també per a artistes consagrats; exposicions gratuïtes i fins i tot art al carrer que et sorprèn a casa pas. Però encara hi ha més, i dins de la programació artística de Barcelona trobem exposicions que, ja sigui per la seva temàtica, per la disciplina de l'artista o pel seu contingut, les hem catalogat com les més curioses de la ciutat. Deixeu que us sorprenguin!

NO T'HO PERDIS: Les exposicions de Barcelona que has de veure.

 • Art
 • El Raval

De què va? El CCCB dedica al cervell tota una exposició. Amb robots, experiments, il·lusions òptiques i instal·lacions artístiques, la mostra vol respondre les preguntes que tenim sobre aquest òrgan. Som els únics éssers humans amb consciència? Podran les màquines replicar el pensament humà? 

Per què hi heu d'anar? Per conèixer com funcionen les intel·ligències artificials, la ment dels animals i les d’organismes sense cervell. Tot a través de  300 peces entre les quals hi ha disset instal·lacions d’art contemporani, obres audiovisuals, peces històriques i resultats de projectes de recerca científica.

 • Art
 • Instal·lació

De què va? 'Una mirada LGTBI+ a Planeta Vida' és l'exposició permanent del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i proposa un recorregut per la diversitat sexual dins del món animal amb una perspectiva LGBTIQ+.

Per què hi heu d'anar? Per conèixer la naturalitat afectiva, sexual i de gènere dels animals a través de 12 panells que conviden a reflexionar sobre aquesta diversitat: quants sexes hi ha? Què és l'hermafroditisme? Què és la intersexualitat? Cal més d'un individu per reproduir-se?

 

Publicitat
 • Què fer
 • Sants - Montjuïc

De què va? Enguany se celebra el trentè aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona i, per l’ocasió, el Castell de Montjuïc acull l’exposició 'Barcelona 1992, trenta anys després', un recorregut històric des dels inicis de la dècada dels vuitanta en què es va gestar la candidatura dels Jocs Olímpics i Paralímpics.

Per què hi heu d'anar? Per recordar i reivindicar l’herència olímpica a partir d’una mirada actual, i entendre com aquest esdeveniment mundial va servir de palanca de transformació de la ciutat i de la muntanya de Montjuïc, que havia de ser l’epicentre i que ara és l’espai que acull l’exposició. 

 • Què fer
 • Curiositats fantàstiques

De què va? El CosmoCaixa té l’objectiu de revelar tots els secrets que amaga l'astre protagonista al nostre planeta amb aquesta exposició que ens recorda com els éssers humans depenem del Sol en tots els àmbits de la vida: per mesurar el temps, per viure amb salut i per obtenir la seva energia.

Per què hi heu d'anar? Per conèixer el sol a través de la realitat virtual, gràcies a una instal·lació audiovisual immersiva de gran format que presenta imatges reals del Sol aconseguides per diferents missions espacials. A més, veureu de prop de més de 100 peces històriques i contemporànies que aprofundeixen en la relació canviant de la humanitat amb aquest astre. 

Publicitat
 • Museus i institucions
 • Art i disseny
 • El Gòtic

De què va? La Sala de les Diversions, a les golfes del Museu Frederic Marès, és un espai on s'exposen tota mena de peces vinculades a l'entreteniment com soldadets de plom, teatrets de cartró, nines (una mica terrorífiques), jocs de taula antiquíssims, cromos i, la joieta de la sala, és l'apartat dedicat als autòmats.  

Per què hi heu d'anar? Per descobrir aquesta magnífica col·lecció d'objectes antics amb molt de caràcter i visitar el museu que més representa el col·leccionisme a Barcelona. 

 • Museus i institucions
 • Moda i indumentària

De què va? Aquest museu exposa la col·lecció d'objectes de Raffel Pagès. És considerat el museu dedicat a la història i l'ofici de la perruqueria més important del món.

Per què hi heu d'anar? Per descobrir-hi més de 5.000 peces, des de la prehistòria fins ara i de mil racons del món, com les primeres navalles i algunes peces que han donat lloc a les primeres tisores, pintes de fusta, una gran col·lecció de miralls i d'assecadors –de mà i de cap–, obres d'art, tot de productes capil·lars per a homes i dones, la perruca més gran del món i, fins i tot, blecs de cabell d'Elvis Presley i Napoleó Bonaparte.

Publicitat
 • Què fer
 • Exposicions
 • El Gòtic

De què va? El MUHBA ens explica la història alimentària de Barcelona, recorrent les diverses maneres com les institucions de la ciutat s'han implicat activament en la salut i l'alimentació dels seus ciutadans.

Per què hi heu d'anar? Des del segle XIII fins a l'actualitat, descobreix les persones que han determinat com mengem, quins estris es feien servir, quins eren els ingredients de moda i què estava a l'abast dels barcelonins. 

 

Recomanat

  Més de Love Local

   També t'agradarà
    Publicitat