Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Casa Sagnier reobre les portes com a hotel

El projecte ret homenatge al llegat de l'arquitecte Enric Sagnier

Escrit per
Meritxell Palou
Publicitat

La Casa Sagnier s'ha convertit en un hotel de cinc estrelles. Aquest edifici, que es troba a Rambla Catalunya 104, va ser l'habitatge familiar i l'estudi del famós arquitecte Enric Sagnier. L'hotel ret homenatge a la seva vida i a l'extens llegat que va deixar a la ciutat de Barcelona. Sagnier, que va ser un dels artífexs més importants de l'època modernista com Gaudí, Puig i Cadafalch o Domènech i Montaner, és l'arquitecte amb el nombre més gran de construccions a la ciutat, amb un total de 380 obres catalogades.

Després de molts anys d'ús com a conjunt d'habitatges, l'edifici es va convertir en hotel l'any 2008 i s'ha restaurat durant el 2021 per a recuperar el seu caràcter original. No és el primer hotel que la família Pérez-Sala, propietària de l'edifici, obre a Barcelona. L'any 2011 ja van impulsar el Primero Primera, un hotel al barri de Sant Gervasi. 

L'Hotel Casa Sagnier

L'hotel remodelat compta amb 51 habitacions, de les quals sis són suites, en un edifici de 7 plantes. És un establiment de categoria 5*. Dins de l'hotel es troba el bar del restaurant Cafè de l'Arquitecte.

La idea de la reforma no ha estat reproduir la Casa Sagnier, sinó crear un espai que recordi l'estil modernista. Les obres respecten l'edificació original i se centra en intervencions subtils. L'interior de l'edifici és d'estil casolà, però a més, s'han volgut crear instal·lacions artístiques que evoquen a Sagnier, com el retrat de l'arquitecte realitzat amb segells o el mural amb fotos antigues que decora el bar.

Casa Sagnier
Foto: Rafael Vargas

Casa Sagnier manté l'estil del Primero Primera, la casa familiar dels Pérez- Sala. Casa Sagnier és un 'hotel boutique' situat en un edifici amb història. De fet, el nom original de l'edifici, que es va inaugurar l'any 1812, era 'Casa Dolors Vidal de Sagnier' en honor a la dona de l'arquitecte.

NO T'HO PERDIS: 25 joies arquitectòniques de Barcelona

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat