Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Casa Vicens serà gratis si hi porteu roses per Santa Rita

A més, aquest edifici de Gaudí vendrà les entrades al 50% de descompte el cap de setmana del 21 i 22 de maig

Núria Méndez
Escrit per
Núria Méndez
Publicitat

La primera casa de Gaudí, la casa Vicens, oferirà l'accés gratuït a totes aquelles persones que hi portin les roses el dia de Santa Rita, aquest diumenge 22 de maig. A més, amb motiu d'aquesta celebració, durant tot el cap de setmana es podran adquirir les entrades de la visita lliure amb un 50% de descompte introduint el codi SANTARITA a la web de l'edifici. 

Santa Rita és la patrona dels impossibles i, per aquest motiu, existeix una tradició que consisteix a portar una rosa beneïda a la Casa Vicens, beure de la font d'aigua i demanar un desig a la santa. Després de dos anys sense poder celebrar físicament aquesta tradició gracienca, la benedicció de roses es farà aquest diumenge a les 12 hores al jardí d'aquesta casa de Gaudí. Davant de l'edifici hi haurà una taula per vendre roses i espelmes en horari de 10 a 14 hores.

La celebració de Santa Rita a la Casa Vicens es remunta a la segona meitat del segle XVIII, quan en aquell terreny hi havia una casa de convalescència dels Pares Carmelites Descalços, els “Josepets”. Els religiosos van decidir dedicar una capella a Santa Rita, patrona de les causes impossibles, en veure que els malalts es recuperaven quan bevien del brollador que tenien a la casa de convalescència. 

A més, aquesta tradició també té lloc a altres espais de Barcelona. Al convent de Sant Agustí del barri del Raval, també s’hi fa una festa ben especial: durant tot el dia 22 de maig, centenars de feligresos porten roses vermelles a aquest convent, on es troben les relíquies de la santa. A més, la tradició diu que qui es guarda un pètal beneit de la flor tindrà sort i diners la resta de l’any.

El culte va ser introduït a Barcelona pels frares agustins, que van portar les relíquies de la santa a la ciutat. Segons la llegenda, Rita era una dona del segle XIV que havia estat maltractada pel seu marit. Quan va voler entrar en un convent va ser rebutjada perquè era casada i, per demostrar la seva bondat, va fer florir un roser al bell mig de l’hivern. És per això que la rosa és el principal atribut de la santa. 

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al maig

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat