Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Greta Thunberg en el Fórum Económico y Social de Bruselas
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.comGreta Thunberg en el Fórum Económico y Social de Bruselas

La contundent resposta de l'activista Greta Thunberg als seus 'haters'

Escrit per
Marga Ortiz Isern
Publicitat

Tot i que la Setmana de mobilitzacions per l’emergència climàtica és, possiblement, la setmana més intensa de l’any per a Greta Thunberg, l'activista mediambiental ha fet temps per respondre els missatges dels seus ‘haters’.

Thunberg, que el dilluns 23 va fer un discurs inspirador a la gran cimera de les Nacions Unides que va tenir lloc a Nova York, ha publicat una resposta contra les crítiques que ha rebut per la seva imatge, pel seu comportament i les seves diferències.

Donald 'being' Donald

Fins i tot Donald Trump, després de la intervenció de l’adolescent amb Asperger a la gran cimera, ha comentat de manera sarcàstica que l’activista de 16 anys "sembla una noia molt feliç a l’espera d’un futur brillant i meravellós".

Thunberg, però, s'ha apropiat positivament de la frase del president. Ha demanat als seus seguidors que no parin atenció als comentaris negatius i que mantinguin el focus en combatre el canvi climàtic i la greu crisi ecològica. L’adolescent sueca assegura que el món s’està despertant i que el canvi és imminent, i fa una crida perquè la gent surti als carrers el pròxim divendres 27 de setembre, quan tindrà lloc l’aturada mundial pel clima.

Barcelona fa els deures

Com era d’esperar, Barcelona s’afegirà a l’aturada global i ho farà amb una manifestació, una vaga d’estudiants i una vaga de consum, que conclouran la setmana de mobilitzacions proposada per Fridays For Future, dedicada a la conscienciació de l’emergència climàtica. Barcelona s’esforça per aconseguir una proposta de ciutat més sostenible i, progressivament, duu a terme canvis urbanístics per millorar la qualitat de l’aire mentre promou estils de vida més eco per als seus ciutadans.

Tothom està més que convidat a unir-se a la manifestació i a la vaga climàtica del 27S, però amb això no n’hi ha prou. Com fa uns mesos Greta Thunberg demanava al Fòrum Econòmic mundial, "hem d’actuar com si la casa estigués en flames". Tenim un màxim d’onze anys per evitar una crisi irreversible, i no existeix un altre planeta.


NO T’HO PERDIS: com enfrontar-se des de Barcelona contra la crisi climàtica

Últimes notícies

    Publicitat