Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
El món de la cultura oficiarà una missa per protestar
Foto: ShutterstockEl món de la cultura oficiarà una missa per protestar

La cultura organitza una missa protesta dins una esglèsia de Barcelona

L'han batejat com la 'Vetlla espiritual i de l'art' i se celebrarà aquest divendres a les 19 h a l'esglèsia de Santa Anna

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

El recent aprovat pla de desescalada de la Generalitat, on ja es contempla la reobertura de cinemes i teatres amb el 50% de l'aforament, no ha posposat les ganes de protesta del món de la cultura, aquest cop en forma de vetlla espiritual i artística. La convocatòria ha corregut hores abans que el Procicat aprovés l'aixecament progressiu de les restriccions, però, tot i així, segueix endavant. El sector cultural, organitzat en una nova Assemblea de Treballadors de la Cultura, celebrarà divendres 20 de novembre a les 19 h una mena de "litúrgia" que inclourà lectura de textos bíblics i diferents expressions artístiques.

Un acte protesta amb un caire entre religiós i cultural que busca "reivindicar la cultura com a bé essencial" i reclama l'obertura de les sales. En el comunicat insisteixen en la seguretat d'aquests actes i recorda que la cultura "és necessària per al benestar emocional de la ciutadania". La decisió de fer l'espectacle en una església no és casual sinó que té el propòsit de denunciar la contradicció polèmica de poder-se celebrar misses i no actes culturals. Tenint això en compte, com aconsegueixen celebrar la vetlla abans de l'aixecament de restriccions? Perquè ho faran amb el permís d'acte litúrgic i la complicitat de l'Hospital de Campanya de Santa Anna que se solidaritza d'aquesta manera amb el sector cultural, molt castigat per les restriccions.

L'acte liturgico-cultural comptarà amb cares visibles del món cultural com l'actriu Imma Colomer, les cantants i actrius Yolanda Kathy Sey, la pianista Clara Peya, el baríton Enric Castignani o el ballarí Marc Vilajuana, entre molts altres. La vetlla que se celebra sota el lema "Junts en la diversitat a favor dels més vulnerables", també comptarà amb la lectura d'un manifest i l'aforament màxim serà de 100 persones, tot i que es podrà seguir en 'streaming' per aquells que no hi puguin assistir.

NO T'HO PERDIS: Llibres, cafè i llar de foc: així és la nova llibreria Byron de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat