Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
CURSA DELS NASSOS
Foto: BCN EsportsCursa dels nassos 2021

La Cursa dels Nassos de Barcelona, millor prova femenina del món

L'esdeveniment esportiu de Cap d'Any ha estat triat guanyador del rànquing del World Athletics

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

A Barcelona tenim variats i diversos esdeveniments esportius de l'àmbit del running, des de la Marató, una de les més primerenques del calendari, fins a curses històriques com la ja centenària Jean Bouin. Però, sens dubte, la més divertida del calendari és una prova no tan coneguda, que se celebra l'últim dia de l'any en un ambient festiu, amb alguns corredors disfressats i tones de bon rotllo.

Parlem de la Cursa dels Nassos, l'esdeveniment esportiu de referència de Cap d'Any, que ara, a més, ha rebut un reconeixement ben important al ser, ­no és poca cosa­, reconeguda com la millor cursa femenina del món. Així ho testimonia el rànquing de World Athletics, l'organisme internacional abans conegut com l'Associació Internacional de Federacions d'Atletisme, que en la seva recent classificació de les millors curses del món per a l'any 2023, i en la categoria femenina, ha triat la prova barcelonina.

Cursa dels nassos
Foto: Ajuntament de Barcelona

La Cursa dels Nassos va celebrar la seva 25a edició el 31 de desembre passat amb una participació completa d'11.000 dorsals. La popularitat de la prova s'exemplifica per la presència creixent d'estrelles internacionals de l'esport, sobretot en la nova modalitat de cinc quilòmetres creada en 2020 que ha estat tot un èxit de participació i marques.

Durant l'edició anterior, l'atleta kenyana Beatrice Chebet va establir un nou rècord mundial en aquesta distància per a curses femenines, amb un temps de 14 minuts i 13 segons. A més, les tres següents classificades, Ejgayehu Taye Haylu (14:21), Lilian Kasait (14:26) i Joy Cheptoyek (14:28), també van superar la millor marca fins aleshores. A més, el 2021 es van superar les marques femenines i masculines de 5 quilòmetres en cursa mixta, amb Ejgayehu Taye registrant 14:19 i Berihu Aregawi amb 12:50.

La Cursa dels Nassos té un circuit propici per a rècords i ha superat en la classificació altres esdeveniments destacats en l'àmbit internacional, com el Campionat Mundial d'Atletisme en Ruta de Riga, que ocupa la segona posició, i la Mitja Marató de València, classificada en tercera posició segons World Athletics.

Cursa dels nassos
Foto: Ajuntament de BarcelonaCursa dels nassos

NO T'HO PERDIS: esport i salut a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

 

Últimes notícies

    Publicitat