Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Ànecs
Benestar Animal / Ajuntament de BarcelonaÀnecs

La família d'ànecs d'aquesta plaça de Barcelona suma tres nous membres

L’Ajuntament demana que no se’ls doni menjar i que tampoc se’ls toqui ni se'ls molesti

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Fa uns dies una família d’ànecs salvatges es va instal·lar al petit estany de la plaça del Congrés Eucarístic, al barri del Congrés i els Indians. Es tractava d’una mare i les seves onze criatures, que fins ara s’han passejat tranquil·lament pel parc. Ara, a aquesta constel·lació s'hi han sumat nous membres: tres ànecs adults.

Per tal de protegir els animals, l’Ajuntament ha instal·lat una barrera que precinta la bassa. De fet, l’ànega va quedar vídua només establir-s'hi amb les seves criatures a l’espai: un gos va atacar el mascle i va morir. Per això, tant l’administració com els veïns de la zona estan actuant per a salvaguardar aquestes aus. En aquest sentit, la comunitat ha demanat assessorament a biòlegs i veterinaris, que els han informat de com tenir cura d’ells. Per exemple, no els va bé el pa, però, en canvi, es poden donar petites quantitats de civada a les cries. Tanmateix, l’Ajuntament ha demanat als visitants del parc que no els donin menjar, que no els toquin i que no els espantin.

Els veïns també van demanar al consistori que traslladessin els animals a un entorn més segur, allunyat de la ciutat, però, tal com indiquen els experts, moure els ocells és perillós. Els adults haurien de ser desplaçats amb una xarxa i els podria causar danys físics i estrès i els petits haurien d’adaptar-se a un nou estany totalment desconegut per ells. Per tant, s’ha decidit deixar els ànecs on són fins que decideixin marxar per voluntat pròpia.

Època de naixement de cries d’ànec

Des de començaments de la primavera ens trobem en plena època de naixement de cria d'ànec, per això no és d’estranyar que durant aquesta temporada es puguin observar les aus conduint les seves cries a les zones verdes de la ciutat.

Des de Benestar Animal de l’Ajuntament es recorda als ciutadans que cal respectar l’espai d’aquests animals; no se’ls ha de molestar i se’ls ha de deixar seguir el seu camí tranquil·lament. 

Fauna urbana de Barcelona

Tot i tractar-se d’una ciutat amb més d'1,6 milions d’habitants, Barcelona també agrupa una gran quantitat de fauna urbana, que inclou gairebé 100 espècies autòctones, de les quals els ocells comuns suposen un total de 75. Alguns d’ells constitueixen una aportació important a l’avifauna de Catalunya, com la cotorra verda, el bernat pescaire, el ballester i el falcó pelegrí, entre d’altres.

Cotorra
Foto: Shutterstock

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona a l'abril

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona



Últimes notícies

    Publicitat