Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Fundació Joan Brossa obre el Centre de les Arts Lliures de Barcelona

El 17 de desembre s'inagura aquest nou espai artístic a Barcelona que vol funcionar com una fàbrica de creació

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

Obre un nou espai artístic a la ciutat: la Fundació Joan Brossa impulsa el Centre de les Arts Lliures, que obrirà les portes el 17 de desembre i oferirà una programació d’arts visuals, arts en viu i pensament amb l’objectiu de defensar el llegat de Brossa i promoure la creació contemporània. 

Aquest nou projecte cultural s’instal·larà a l’edifici de La Seca, on hi havia hagut l’Escenari Brossa, i estarà obert a la ciutadania perquè en faci ús i hi circuli lliurement. El nou centre acollirà propostes artístiques que fusionaran disciplines com el teatre, les arts i l’escriptura. 

La direcció del Centre de les Arts Lliures de Barcelona serà col·legiada i l’assumiran Marc Chornet, director d’Arts en viu, Maria Canelles, directora d’Arts visuals i Sheila Eroles, directora de producció i gestió, que s’encarregarà de gestionar un espai amb un clar compromís amb el llegat artístic de Joan Brossa, amb la creació i la reflexió contemporània treballant en l’àmbit de les fàbriques de creació, amb vocació de servei públic. 

La temporada inaugural del centre es desenvoluparà sota una mirada poètica en un diàleg entre la memòria i el llegat de Brossa i els seus contemporanis en les noves generacions d’artistes. El programa d’activitats ofereix diversos itineraris que inclouen tots els àmbits artístics, així com cicles dedicats a temàtiques específiques. En primer lloc, l’itinerari Joan Brossa recull totes les activitats que neixen amb la clara intenció d’apostar per la presència del poeta. La programació d’aquest itinerari s’inaugurarà amb una exposició de David Bestué, ‘La serp viva i la cia’ i ‘Els Pirates’ de Laura Aubert, juntament amb la instal·lació artística de la Lola Lasurt, ‘El Gantxo’.

L’itinerari espai transitable el Centre de les Arts Lliures acollirà projectes artístics que transformen, donen vida i interactuen amb l’espai. El dia de la inauguració ja es podrà veure l’espectacle itinerant ‘CercaBrossa’, amb guió d’Albert Mestre i les  instal·lacions guanyadores del PostBrossa 2021. Finalment, l’itinerari arts parateatrals programarà espectacles inspirats en els gèneres escènics populars que fugen de les convencions burgeses. Aquest itinerari s’obrirà amb el cinema sense càmera d’Antoni Pinent, instal·lació guanyadora de la convocatòria oberta de producció PostBrossa 2021. 

A part d’altres cicles i activitats, el centre comptarà amb propostes familiars que no estan pensades per a nens i nenes, sinó que plantegen directament mirar a través dels seus ulls. A més, el Centre de les Arts Lliures de Barcelona té el clar objectiu de lluitar contra la precarització del sector artístic i per això ha invertit gairebé 70.000 € en convocatòries obertes. 

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat