Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Reunió amics amb mascareta
Foto: Shutterstock

La Generalitat anuncia noves mesures i el pla d'obertura de les escoles

Es prohibeixen les reunions de més de 10 persones i s'avancen mesures de cara al nou curs

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

"Estem davant un repte nacional, davant de tres setmanes decisives on ens ho juguem tot". Així de contundent s'ha mostrat el President Torra en roda de premsa on ha presentat l'anomenada 'Operació setembre' per aplanar la corba de contagis i molt focalitzat en l'obertura de les escoles i instituts.  

Les mesures són una "crida a tot el país a baixar l'activitat, reduir la interacció social i complir estrictament amb les mesures". 

- El 70% dels contagis són per reunions socials, trobades familiars i amb amics. Per tant, es prohibeixen a tot el país les reunions socials de més de 10 persones, en l'àmbit privat i públic. No queden incloses les activitats laborals ni el transport públic. La mesura s'aplicarà durant 15 dies. Tornen les limitacions d'ocupació a les terrasses. 

- Es manté la distància d'1,5 metres, l'ús obligatori de la mascareta i d'higiene de mans. Es manté el tancament d'espais dedicats a l'oci nocturn i els horaris de tancament dels negocis de restauració. També es manté la prohibició de fumar i beure alcohol a espais públics. 

Torra ha tornat a demanar que la ciutadania baixi el ritme, que redueixi la interacció social i que només es facin reunions amb les persones amb les quals convivim i tenim contacte directe. També s'ha demanat evitar desplaçaments innecessaris. 

Tests i rastreig

Fins al moment, s'han fet 21.216 tests PCR de cribatge massiu que han donat 513 positius asimptomàtics. Les proves es faran aquesta setmana a Cornellà, Sant Boi i L'Hospitalet. Segons les enquestes fetes a les persones testades, un 87% complien les mesures d'aïllament i posa en alerta d'aquest 13% que no compleix amb l'aïllament. Per això, a totes les proves PCR es demanarà a l'usuari una declaració de compromís i autoresponsabilitat d'aïllament. 

La setmana vinent també es presentarà un pla de reforç sanitari. 

Mesures específiques per a l'obertura de les escoles 

Encara s'ha de presentar el Pla d'educació i salut, però el President ha avançat tres punts importants. 

- A primària, totes les classes tindran menys de 20 alumnes. A secundària i a batxillerat, hi haurà menys alumnes de l'habitual i, si no és possible, es garantirà d'alguna manera la seguretat de tots. Segons la Generalitat, es parlarà amb cada centre per traslladar confiança a mestres i a pares. 

- Del 15 de setembre al 15 de novembre es faran 500.000 tests a les escoles i instituts de Catalunya, una mesura única a Catalunya que servirà per fer un cribatge poblacional a través de les escoles per completar la informació sobre l'epidèmia a Catalunya. 

- Ús de mascaretes a escoles i instituts: serà obligatòria a tot arreu per a alumnes majors de 12 anys. A zones on hi hagi risc de contagi, seran obligatòries per a alumnes majors de 6 anys. 

Torra ha aprofitat per demanar al govern espanyol que reguli el subsidi de conciliació familiar. "És increïble que, a tres setmanes de l'inici del curs, això no estigui ja regulat".

Aplicació Radar covid

El President ha explicat que encara s'estan fent proves d'integració d'aquesta aplicació, que està previst que es posi en marxa a principis de setembre. "Farem el possible perquè l'aplicació sigui d'ús massiu. Aquesta aplicació només té sentit si l'utilitza tota la ciutadania. Tenim l'aspiració que la facin servir un milió d'usuaris". 

NO T'HO PERDIS: El mapa interactiu per saber el número de contagis de Barcelona barri a barri.

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat