Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Platja Barcelona
Dmitrijs Bindemanis/Shutterstock

La Generalitat proposa que Barcelona passi a la fase 3 dijous

Només durant 4 dies tot Catalunya es trobaria a la fase 3

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

La setmana passada la consellera de Sanitat, Alba Vergés, ja va plantejar la possibilitat que Barcelona i Lleida, les úniques regions sanitàries catalanes que segueixen en fase 2, passessin abans dels 15 dies establerts a la fase 3. Dies després el govern va confirmar la voluntat que tot el país passi a la nova normalitat a partir del 22 de juny, fins i tot aquells territoris que encara hagin de superar l'última fase de la desescalada. L'última hora sobre el ball de dates confirma la possibilitat que ja va avançar Vergés i, finalment, la Generalitat demanarà que Barcelona i Lleida passin a la fase 3 dijous, ni que sigui per a 4 dies. El president de la Generalitat, Quim Torra, així ho va confirmar en la seva última compareixença telemàtica i, el Procicat enviarà aquesta petició al ministeri de Sanitat.

Si la proposta de la Generalitat l'aprova l'Estat, tot Catalunya es trobarà a la fase 3 abans del dilluns 22 de juny, dia d'inici de la nova normalitat, si el govern de l'Estat així ho permet. Aquesta petició va en la línia del que va demanar la setmana passada l'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, la qual va recriminar no haver demanat l'entrada a la fase 3 aquest dilluns 15 de juny.

Què guanyarem si entrem a fase abans d'hora?

Entre la fase 3 i la batejada com a "nova normalitat" no hi ha grans diferències, a part de la lliure mobilitat entre comunitats autònomes i proporcions d'aforaments. La maniobra d'estrenar a mitja setmana la fase 3 segurament es degui a el fet que molta gent preveu desplaçar-se a les segones residències per celebrar Sant Joan. Molts d'aquests domicilis es troben en altres regions sanitàries i aquests moviments només es permeten en fase 3 o en la nova normalitat, per tant, si aixequen abans d'hora la prohibició, permetrà que els viatges a les segones residències es facin esglaonadament i s'evitaran algunes retencions.

NO T'HO PERDIS: Les empreses hauran de pagar part de les factures dels seus teletreballadors

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial

Últimes notícies

    Publicitat