Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Catalunya podria prohibir fumar al carrer per evitar contagis
FOTO: Shutterstock

La Generalitat també es planteja prohibir fumar al carrer a Catalunya

La mesura ja s'ha aprovat en altres comunitats com Galicia o Gran Canàries

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Un important repunt de contagis a principis d'aquesta setmana a Galícia va fer reaccionar les autoritats sanitaris d'aquesta comunitat amb una mesura, d'entrada, sorprenent: prohibit fumar en espais públics sempre que no es pugui garantir la distància de 2 metres. El mateix president de Galícia, Alberto Núñez Feijó, va sortir en defensa d'una restricció inèdita a tot el país però que cada cop sembla tenir més adeptes, Gran Canàries ja l'ha adoptat i s'espera que més comunitats s'hi sumin. D'entrada la prohibició de fumar en l'espai públic (terrasses incloses) té l'objectiu de reduir el màxim les excepcions per treure's la mascareta, tot i que en una terrassa de bar no cal l'excusa de la cigarreta per prescindir d'ella. De moment la mesura no compta amb una base científica contrastada i ni tant sols, té el vistiplau de l'OMS.

Tot i la falta d'evidències científiques, la prohibició, ni que sigui per evitar baixar la mascareta, cada cop compta amb més autoritats sanitàries a favor, l'última la d'en Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública i de l' Adrià Comella, director de l'Institut Català de la Salut (ICS). Els dos s'han mostrat favorables a prohibir fumar al carrer com a mesura per contribuir a frenar els contagis en la seva última compareixença davant dels mitjans. De moment "ho estem estudiant" i que "sempre és un bon moment per deixar de fumar" ha apuntat el secretari de Salut Pública. Argimon, a més, ha deixat clar que l'autoritat competent per imposar una restricció com aquesta recau al Procicat i que, en tot cas, ell només ha donat la seva "opinió personal". El mateix secretari de Salut Pública ha dit en una entrevista al diari Ara que la mesura és "una bona idea i té tot el sentit". Declaracions com aquestes podrien deixar intuir que en les pròximes hores Catalunya podria agafar el mateix camí que Galícia o Canàries.

En relació amb la restricció cal recordar que ja hi ha vigent una recomanació de no fumar als espais públics ni a les terrasses per contenir la propagació del virus.

NO T'HO PERDIS: 7 llocs de Barcelona on trobem a faltar els turistes

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat