Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Turistes
Foto: Shuttestock

7 llocs de Barcelona on trobem a faltar els turistes

N'hem malparlat molt, però aquest estiu ens agradaria que la ciutat no hagués quedat deserta de guiris

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

No sabem què tenim fins que no ho trobem a faltar. Durant uns anys, uns quants van brandar el lema 'tourists go home' a tort i a dret. I ara que s'han quedat a caseta, els trobem a faltar en molts llocs i situacions. Com per exemple...

1. A la recta Ferran-Sant Jaume-Princesa

En aquest eix comercial només han reobert el 25% dels negocis. Potser ara pots travessar de la rambla a Jaume I sense aixecar els ulls de la pantalla, però la sensació de ciutat fantasma no la compensa cap recolonització d'espais de barri. Un decorat de cartró pedra sense gent encara és més no-lloc.

La plaça de Sant Jaume, deserta
La plaça de Sant Jaume, desertaFoto: Time Out Barcelona

2. A la discoteca!

No teniu ganes de fer unes ballarugues en el racó més fosc de qualsevol antre? D'acord, les discoteques tancades fina nova ordre, però un dels grans al·licients de l'aborigen que es quedava a l'asfalt estival era anar a fer col·lisió i coneixença amb guiris en sessió noctàmbula. 

3. A la cua del 'fast-food'

Quan et venia el caprici d'aquell pollastre fregit no t'hi fixis (en què la cuixa té el mateix gust que el pit) doncs feies cua camuflat entre turistes. Pensaves: carai, si s'ho foten els alemanys aquests, que són la primera economia d'Europa, tan dolent no ha de ser. Ara, has de demanar el teu plaer culpable a cara descoberta. Acudit dolent: si seguim així, Five Guys potser s'hauria de dir Three Guys una temporadeta. 

4. Al Park Güell

Passada l'emoció de visitar aquest monument sense cues ni pressa, ens rendim a l'evidència: anys i panys de presència massiva de turisme asiàtic al Park Güell han marcat el caràcter del lloc. La immensitat modernista sense rastre d'aquells agombolaments és encara més estranya i inquietant que la jungla silenciosa de japonesos amb pal de 'selfie'. Allò friqui ha passat a ser sinistre. 

'Selfies' al Park Güell
'Selfies' al Park GüellFoto: Ricard Martín

5. A les botigues de souvenirs 

Fa feredat i tristor veure els quioscos de premsa reconvertits en botigues de souvenirs –com el que hi ha a la Plaça Urquinaona– i més deserts de clients que d'esperança els nàufrags del Titànic. La gent ja no compra massa premsa, però... qui coi deu poder voler plats amb dibuixets de la Sagrada Família o castanyoles amb toros? 

Qui comprarà aquests souvenirs?
Qui comprarà aquests souvenirs? Foto: Time Out Barcelona

6. A les apps de lligar 

La gent del teu voltant et té més vist que el tebeo, i no et menges ni mitja rosquilla al Tinder. Però esclar, amb la renovació estival d'un 50 % del parc 'swipable' dels teus voltants, encara tenies esperances de lligar per 'app'. Ara ni això. 

7. Als festivals de música

Fer una passejada pel Primavera Sound i el Sónar –o els seus voltants– era veure quins 'looks' es portaven a la resta del món, gaudir d'una passarel·la de moda urbana autèntica gratis. Ens haurem d'esperar a la temporada 2021.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona a l'agost 

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat