Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La GRAN pantalla: el festival de cinema que dona veu a les persones grans

'The Father', 'El inconveniente' i 'El agente topo' a la tercera edició del Festival internacional de cinema de les persones grans de Barcelona

Eugènia Güell
Escrit per
Eugènia Güell
Publicitat

Hi ha certs llocs on sempre ens trobarem: a l'amor, als records, a la por a la soledat, als dies nous. Tinguem l'edat que tinguem, entre generació i generació sempre hi ha aquests sentiments i les seves històries que ens relliguen, i la GRAN pantalla, el Festival internacional de cinema de les persones grans de Barcelona, torna en la seva tercera edició per recordar-nos que entre gent gran i gent jove, tots els anys que ens separen també són els que ens uneixen.

De l'1 al 4 de juliol als Cinemes Girona i de l'1 al 10 de juliol a FILMIN, una programació de llargmetratges, curtmetratges i diàlegs tractaran temes com la solitud no desitjada, el poc accés a la tecnologia, l'alzheimer o l'eutanàsia. El festival és gratuït, però cal reservar entrada! Persones grans són les protagonistes d'aquestes històries que aporten una nova mirada sobre l'envelliment amb amor, humor, professionalitat i tendresa.

Una programació per a tots els gustos!

La pel·lícula 'El inconveniente', de Bernabé Rico, inaugurarà el festival i la selecció de llargmetratges, entre les que també s'hi troba, entre d'altres pel·lícules, 'The Father' que li va valer a Anthony Hopkings el seu segon Oscar i el llargmetratge 'El agente topo' que tancarà La GRAN pantalla 2021.

A més, el documental 'La generación silenciosa' donarà veu a les persones grans LGTBI de Barcelona, que van haver d'amagar la seva sexualitat a la seva família, amics i entorn laboral.

D'altra banda, la Selecció oficial de curtmetratges mostra quinze curts internacionals, procedents d'Espanya, els Estats Units, Rússia, el Brasil i Mèxic.

Aquesta edició també incorpora una nova secció: la Selecció de vídeos participatius, amb set curtmetratges realitzats per persones grans de diferents barris de Barcelona, ajudant a desmuntar l'edatisme, les discriminacions que sofreixen les persones grans pel simple fet de ser-ho.

 

Un espai pel diàleg

A partir de l'1 de juliol, la GRAN pantalla 2021 també serà espai per la conversa: oferiran 3 vídeos en els quals tres convidades expertes en solitud no desitjada, bioètica i tecnologia conversaran amb persones grans de Barcelona. 

També tindran lloc tres Cinefòrums de #ParlaGRAN: espais online 100% participatius per parlar sobre cinema i també de la vida.

El diàleg intergeneracional i l'altaveu que genera la GRAN pantalla fan que aquest festival mantingui un propòsit imprescindible: que tothom pugui compartir les seves històries. Per això, anar al cinema i en concret a aquest festival representa una demostració de com escoltar-nos i donar-nos veu també ens dona vida, i és una clara aposta per atendre la urgent i permanent necessitat de mantenir les històries vives. The Father, que podreu veure al festival, va de la tristesa de quan no podem recordar-les.

 

NO T'HO PERDIS: Les 50 millors pel·lícules de la història del cine

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

 

Últimes notícies

    Publicitat