Notícies

La GRAN pantalla: el festival de cinema que dona veu a les persones grans

'The Father', 'El inconveniente' i 'El agente topo' a la tercera edició del Festival internacional de cinema de les persones grans de Barcelona

Eugènia Güell
Escrit per
Eugènia Güell
Writer and Video Editor, Time Out Barcelona
Publicitat

Hi ha certs llocs on sempre ens trobarem: a l'amor, als records, a la por a la soledat, als dies nous. Tinguem l'edat que tinguem, entre generació i generació sempre hi ha aquests sentiments i les seves històries que ens relliguen, i la GRAN pantalla, el Festival internacional de cinema de les persones grans de Barcelona, torna en la seva tercera edició per recordar-nos que entre gent gran i gent jove, tots els anys que ens separen també són els que ens uneixen.

De l'1 al 4 de juliol als Cinemes Girona i de l'1 al 10 de juliol a FILMIN, una programació de llargmetratges, curtmetratges i diàlegs tractaran temes com la solitud no desitjada, el poc accés a la tecnologia, l'alzheimer o l'eutanàsia. El festival és gratuït, però cal reservar entrada! Persones grans són les protagonistes d'aquestes històries que aporten una nova mirada sobre l'envelliment amb amor, humor, professionalitat i tendresa.

Una programació per a tots els gustos!

La pel·lícula 'El inconveniente', de Bernabé Rico, inaugurarà el festival i la selecció de llargmetratges, entre les que també s'hi troba, entre d'altres pel·lícules, 'The Father' que li va valer a Anthony Hopkings el seu segon Oscar i el llargmetratge 'El agente topo' que tancarà La GRAN pantalla 2021.

A més, el documental 'La generación silenciosa' donarà veu a les persones grans LGTBI de Barcelona, que van haver d'amagar la seva sexualitat a la seva família, amics i entorn laboral.

D'altra banda, la Selecció oficial de curtmetratges mostra quinze curts internacionals, procedents d'Espanya, els Estats Units, Rússia, el Brasil i Mèxic.

Aquesta edició també incorpora una nova secció: la Selecció de vídeos participatius, amb set curtmetratges realitzats per persones grans de diferents barris de Barcelona, ajudant a desmuntar l'edatisme, les discriminacions que sofreixen les persones grans pel simple fet de ser-ho.

 

Un espai pel diàleg

A partir de l'1 de juliol, la GRAN pantalla 2021 també serà espai per la conversa: oferiran 3 vídeos en els quals tres convidades expertes en solitud no desitjada, bioètica i tecnologia conversaran amb persones grans de Barcelona. 

També tindran lloc tres Cinefòrums de #ParlaGRAN: espais online 100% participatius per parlar sobre cinema i també de la vida.

El diàleg intergeneracional i l'altaveu que genera la GRAN pantalla fan que aquest festival mantingui un propòsit imprescindible: que tothom pugui compartir les seves històries. Per això, anar al cinema i en concret a aquest festival representa una demostració de com escoltar-nos i donar-nos veu també ens dona vida, i és una clara aposta per atendre la urgent i permanent necessitat de mantenir les històries vives. The Father, que podreu veure al festival, va de la tristesa de quan no podem recordar-les.

 

NO T'HO PERDIS: Les 50 millors pel·lícules de la història del cine

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

 

Últimes notícies

    Publicitat