Notícies

La històrica Bodega Montferry reobre a Sants

El nou local és al Passatge de Serra i Arola, 13, a pocs metres de l'antiga seu

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
Bodega Montferry
Foto: Ricard Martín Bodega Montferry
Publicitat

Ha hagut de passar poc temps: la Bodega Montferry, que va tancar a finals de juliol passat per no renovació de contracte de lloguer, acaba de reobrir. I ho ha fet pocs metres més avall de la seva antiga seu, al Passatge de Serra i Arola, 13. I la veritat és que s'escau d'allò més aquella frase tòpica de "canviar-ho tot perquè tot segueixi igual"

La nova Montferry és on hi hagué el Bar La Montañesa, "un local que durant els anys noranta es va reconvertir en un bar de menú, però que en origen era una bodega, i nosaltres hem tornat a aquesta identitat", explica en Marc Miñarro, que amb la Raquel Bernús i l'Alberto García Moyano van iniciar l'aventura Montferry el 2012, i es van establir com a local paradigmàtic de la recuperació de la bodega barcelonina

Entrar avui a la Montferry és fer-ho en un bar el doble de gran que l'anterior, amb una barra a l'entrada i un ambient més net, clar i obert. "El local anterior era molt especial, no es pot repetir. Però volem transmetre la mateixa sensació de comoditat i amb detalls que recordin l'antiga bodega", conta Miñarro. Com per exemple, una porta de nevera de fusta al costat de la barra que és la mateixa de l'original (només decorativa, ep!) i unes botes de vi al fons ben reals, on podeu comprar a dojo Priorat negre, blanc de Gandesa i vermut. I l'antic cartell de l'entrada avui presideix el menjador. 

El que no ha canviat en absolut són els preus populars i una extraordinària relació qualitat-preu. Que et salta a la boca quan menges un entrepà de 'mollete' de fricandó (4'75 €) o d'albergínia confitada amb xampinyons i salsa romesco (4 €). Mantenen l'entrepà del dia a tres euros i mig, que per elaboració i producte fa caure de culs: per exemple, un de bull blanc i negre amb crema de mongetes i allioli. Cafès amb llet bons a 1'30 €, i gots de vi i vermut a un. I per descomptat, un repertori de cuina per bodega breu, però per sucar-hi pa i fet al moment: capipota i tripa, mandonguilles amb calamar, orella amb cigrons... 

Bodega Montferry
Foto: Ricard MartínBodega Montferry

"Molta gent ens diu que els nostres entrepans en altres llocs costarien set euros. No hem apujat els preus, perquè que inverteixis en un local nou no ha de repercutir en el client. Fem els càlculs i posem els preus que surten", explica el bodeguer. Van obrir per les festes de Sants, tot just fa una setmana, i ja tenien gent fent cua al carrer. I un dilluns de finals d'agost gens encisador, a les deu del matí ja tenen el local quasi ple. Han pogut salvar un bocí de patrimoni popular de Sants, i val la pena que hi aneu sovint a celebrar-lo. 

Bodega Montferry
Foto: Ricard MartínBodega Montferry

NO T'HO PERDIS: Bodegues per fer el vermut a Barcelona 

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat