Notícies

La llibreria Finestres ja té data d'obertura i serà aquest mes d'abril

El nou espai de l'Eixample aixeca la persiana el dijous 15, just a temps per Sant Jordi

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Head of Editors, Barcelona
Llibreria Finestres
FOTO: Marc Andreu / Time Out BarcelonaLlibreria Finestres
Publicitat

Després de Byron, Ona Llibres, Fahrenheit 451, Restory i altres noves llibreries que han anat obrint últimament a Barcelona, arriba el torn de Finestres, que aixeca la persiana aquest dijous 15 d'abril al carrer Diputació 249, on hi havia el Monvínic. Són 600  dedicats al plaer de la lectura, no només per l'extensa oferta de llibres en diferents idiomes que hi podem trobar sinó per la voluntat de "ser un lloc per llegir".

Llibreria Finestres
FOTO: Marc Andreu / Time Out BarcelonaLlibreria Finestres

Una zona de sofàs i llar de foc destinat a la lectura en silenci que han anomenat 'Club Diògenes', confirma aquest caràcter de llibreria amb esperit de biblioteca. Una petita cafeteria al pati interior completen aquest gran espai al cor de l'Eixample que, a partir de la tardor, comptarà amb un altre local de 200 m² just davant. Ocuparà els baixos de la casa Garriga Nogués (antiga seu de la Fundació Mapfre) i estarà especialitzada en llibres d'art. 

Pati interior de la llibreria Finestres
FOTO: Marc Andreu / Time Out BarcelonaPati interior de la llibreria Finestres

Projecte cultural i premis

Finestres és un oasi de pau, per això no hi haurà wifi pels clients i serà molt important el silenci, però pel que fa a activitat cultural arriba disposada a fer soroll. Impulsada pel mecenes Sergi Ferrer-Salat –propietari de Monvínic–, la llibreria tindrà una programació activa durant tot l'any, avalada per un equip amb llarga trajectòria en diversos àmbits del sector, integrat per Àurea Perelló, Mireya Valencia, Camila Enrich, Marina Espasa i Kiko Amat.

Llibreria Finestres
FOTO: Marc Andreu / Time Out BarcelonaLlibreria Finestres

El projecte es va posar en marxa l'any passat amb la convocatòria de dues beques d'assaig i dos premis de narrativa, en català i en castellà, amb una dotació total de 90.000 euros. De fet, aquest dimecres s'han anunciat els guanyadors de la primera edició del Premi Finestres de Narrativa en català i castellà. Dotats amb 25.000 euros cadascun, s'han endut els guardons Camila Sosa Villada, per 'Las malas', i Albert Pijuan, per 'Tsunami'. 

NO T'HO PERDIS: Noves llibreries que acaben d'obrir a Barcelona

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat