Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Llibreria Medios tanca el seu local del Raval després de 26 anys

Els socis d'aquesta mítica botiga mantindran la venda en línea enfocada a biblioteques i institucions

Escrit per
Ainhoa Echeverría
Publicitat

La Llibreria Medios, referent del panorama editorial en comunicació, tancarà el seu local del Raval, on es va establir el 1999. Però, com remarca un dels seus socis, Enrique Merino, la llibreria no tanca definitivament: "la llibreria es trasllada i canvia el model de negoci, però l'empresa no tanca. Ara treballarem per biblioteques i centres de documentació, i també hi ha clients que continuaran treballant amb nosaltres". En concret, el negoci es muda a un local del carrer de Varsòvia, al Guinardó, on l'empresa tindrà l'oficina. 

El local abaixarà la persiana el pròxim 19 de juliol, després de vint-i-sis anys venent llibres de comunicació i imatge. Els tres socis de la llibreria, la Rosario, la Rosa i l'Enrique, han decidit vendre l'establiment perquè el negoci no era rendible. "Hi havia una baixada enorme de vendes a la llibreria, però la venda a les institucions i a les biblioteques ens continuava funcionant, així que tot el benefici que trèiem d'una part del negoci, se'ns ho estava menjant la llibreria", explica Merino.

La Llibreria Medios es va instal·lar al Raval, després d'estar tres anys al carrer de Còrsega. En aquesta nova ubicació, al carrer de Valldonzella, el local es trobava molt a prop de la Facultat de Comunicació Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull. Els seus estudiants i els d'altres facultats es van convertir durant anys en un dels seus principals clients, però durant els últims anys aquest consum ha anat disminuint. "Un dels pilars fonamentals de la llibreria eren els estudiants, però ells han deixat de comprar", lamenta el soci.  

A més, Merino afegeix: "hem estat dos anys sense estudiants i amb les universitats en línia. No solament no hi havia estudiants, tampoc estaven els professors i a penes funcionaven les biblioteques". És per això que aquest canvi d’hàbits de consum cap a l’entorn digital, més els dos anys de pandèmia, han portat als socis a tancar definitivament el local i a apostar per un canvi del model de negoci actual. 

NO T'HO PERDIS: Les llibreries més boniques de Barcelona

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat