Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les llibreries més boniques de Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Ona Llibres. Espai Bookeria
Foto: Ona Llibres

Les llibreries més boniques de Barcelona

Aquests són els temples dels llibres amb més encant de la ciutat

Per Andreu Gomila
Advertising

Antigues esglésies del segle XVIII, locals que eren un cinema de referència, pisos modernistes de l'Eixample, caus del Gòtic, ex-sex shops, indrets que feien de boutique de barri, així són els temples més bells dels lectors de la ciutat, on trobar els millors llibres de la temporada en un entorn privilegiat. Espais on els llibres acompanyen una història arquitectònica. N'hi ha que obren fins i tot el diumenge. D'altres, que també són cafès o restaurants de moda. Història, tradició, modernitat, cosmopolitisme, tot això s'ensuma a les llibreries més boniques de Barcelona

NO T'HO PERDIS: Els llocs més bonics de Barcelona

Ona Llibres
Ona Llibres
Foto: Pepe Encinas

1. Ona Llibres

Botigues Llibreries Dreta de l'Eixample

La històrica llibreria Ona va tancar portes a la Gran Via el 2010, l'any 2013 va reobrir al carrer Gran de Gràcia i set anys després Ona Llibres obre un nou local al carrer Pau Claris amb el mateix llegat però amb l'ambició de ser un espai de culte per a les lletres i les arts. 1.000 m² de passió pel llibre en català (original i traduït) i també espai cultural. Plena d’obres d’art, en destaca l’apartat dedicat al llibre d’artista i la Bookeria, una sala d'actes amb exemplars de segona mà disponibles per a consulta.

2. Altaïr

Botigues Llibreries Dreta de l'Eixample

Bangkok, Sant Petersburg, Venècia o Albacete. No importa on passeu les vostres vacances, però sempre és bo anar informat. Aquesta és la llibreria de viatges més gran d'Europa i potser la més bonica. Els dos espais, la cafeteria del pis de baix, la il·luminació... Tot fa que tinguis ganes de quedar-te a veure-hi i viatjar a llocs desconeguts. Hi trobareu guies d'arreu, manuals geolingüístics, un assortit de literatura internacional per fer la ruta més lletraferida, mapes i tota la gamma de Moleskines. I això no és tot. Altaïr és un meravellós punt de trobada entre aventurers.

Advertising
La Central
La Central
Foto: La Central

3. La Central

Botigues Llibreries Eixample

El xerric de la fusta del terra quan t'hi endinses, la il·luminació màgica, la multitud d'espais, habitacions sorprenents que et descobreixen mons, com la secció de filosofia, al primer pis, al fons a la dreta. Va obrir el 1996 i, amb dues successives ampliacions, el 1998 i el 2006, va aconseguir obrir una terrasseta al primer pis d'origen modenista, que és el lloc perfecte per tastar les noves adquisicions.

Casa del Llibre (Rambla de Catalunya)
Casa del Llibre (Rambla de Catalunya)
Foto: Casa del Llibre

4. Casa del Llibre de Rambla de Catalunya

Botigues Llibreries Eixample

El març de 2009, l'antic cinema Alcázar (abans Pathé Cinema, Lido i Actualidades) va obrir portes convertit en llibreria, d'estil novaiorquès, amb 1.500 metres quadrats dedicats a la literatura. El millor de l'espai és la sala de conferències, on s'hi presenten llibres per a molts lectors. Més que una llibreria, sembla una gran plaça on estar-s'hi hores triant i remenant.

Advertising
La Central del Raval
La Central del Raval
Foto: La Central

5. La Central del Raval

Botigues Llibreries El Raval

Aixecada a sobre de l'antiga Capella de la Misericòrdia, de mitjans del segle XVIII, la inauguració del bar i la terrassa on hi havia la casa del capellà i el petit claustre de la capella han convertit La Central del Raval en un espai icònic de la ciutat. Un espai laberíntic, amb racons per descobrir, un soterrani per a la segona mà, un altell i sortida a la plaça de Vicenç Martorell, a banda del bar, fan d'aquesta llibreria una joia arquitectònica.

Llibreria Antiquària Farré
Llibreria Antiquària Farré
© Maria Dias

6. Llibreria Antiquària Farré

Botigues Llibreries

Sembla que faci un segle que està oberta, però només fa 30 anys i escaig que Josep Maria Farré va instal·lar-se al Gòtic per oferir les seves joies en un espai acollidor, preciós, que fa aquella olor que torna bojos els lletraferits. Tenen incunables (llibres impresos al segle XV, en la primera època de la impremta) i alguna joia (val més que un diamant) com 'El llibre de les set sivelles i de les meravelles', de l’artista plàstic Joan Tharrats. Actualment la situació de la pandèmia no els permet tenir l'establiment obert. Tot i això pots aconseguir els seus llibres amb la seva llibreria online, esperen poder tornar a obrir tan aviat com es pugui!

Advertising

7. +Bernat

Botigues Llibreries L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Al carrer de Buenos Aires només hi podia haver la llibreria més 'porteña' de Barcelona, un espai que també és cafeteria i fa les delícies dels veïns. El 2010, va ampliar-se a través del sex-shop del costat i l'aportació econòmica de 50 socis. Ara és el temple dels llibres de referència de la zona, on pots triar lectures hipnotitzat per la flaire a croissant. I llegir les primeres pàgines cruspint-te'l.

8. Norma Comics

Botigues Llibreries Dreta de l'Eixample

Diuen que és l'epicentre friqui de Barcelona, però ens atreviríem a dir que és un dels espais més al·lucinants de la ciutat, amb aquest sostre de fluorescents com de pàrquing i milers de llibres en els racons més insòlits. Va néixer el 1983 i, després de diferents reformes, molt ben unificades, compta amb 500 metres quadrats dividits en dues plantes dedicades al gloriós món del còmic.

Advertising

9. Llibreria Laie

Botigues Llibreries Dreta de l'Eixample

És, sens dubte, la llibreria més elegant de la ciutat, amb aquestes voltes que et porten cap a dins com el mar. I un primer pis que és un restaurant tan acollidor com la llibreria. Tot està net i endreçat, pulcre. En una espai diàfan de 300 metres quadrats, tot està a joc. Fa més de 40 anys que cuida els gustos lectors dels barcelonins.

Llibreria Nollegiu
Llibreria Nollegiu
Foto: Nollegiu

10. Llibreria Nollegiu

Botigues El Poblenou

El 2015 Xavier Vidal i companyia van apostar per traslladar la Nollegiu del carrer de l'Amistat a una antiga boutique oberta el 1920 al cor de Poblenou, la Juanita, planta baixa i dues plantes on abans s'hi venia roba i ara s'alimenta els cors dels habitants del barri. La llibreria manté la façana antiga, un senyal d'arrelament. A dins, així que puges, l'espai guanya amb modernitat. Aquí tot està pensat per fer de cara enfora. Des de la porta, s'hi veu tot.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising