Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La mascareta a l'exterior deixarà de ser obligatòria dijous que ve

A partir del 10 de febrer ja no caldrà dur mascareta en exterior, ja que han millorat els indicadors de la Covid-19

Editat per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

A partir de la setmana que ve podrem sortir a passejar pel carrer sense mascareta. Tot i que el desembre de l’any passat Pedro Sánchez va tornar a fer la mascareta obligatòria en exteriors, sembla que aquesta mesura desapareixerà el dijous que ve. Així ho ha anunciat  la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en una entrevista a la cadena SER.

Abans, però, cal que el Consell de Ministres ho aprovi, fet que segurament tindrà lloc el dimarts de la setmana que ve. A més, Sanitat preveu convocar una reunió de la comissió interterritorial per debatre aquesta decisió amb la resta de comunitats autònomes. Després de tot això, la mesura sortiria publicada al BOE dimecres i podria entrar en vigor dijous. 

Darias ha explicat que l’obligatorietat de dur mascareta a l’exterior ha estat una mesura eficaç per plantar cara a la sisena onada i a la variant òmicron, però que actualment està justificat deixar-la enrere, ja que es veu una clara millora en els indicadors pandèmics. 

Així doncs, a partir del dia 10 de febrer ja no serà obligatori portar mascareta en exteriors. El debat segueix obert, però, pel que fa a la mascareta en interiors. Tot i que aquesta mesura s’allargarà més, ja hi comencen a haver veus que plantegen abandonar-la ben aviat. Per exemple Antoni Trilla, epidemiòleg de l'Hospital Clínic, seria partidari que la mascareta deixés de ser obligatòria en interiors de cara a la primavera, a causa de l’alt percentatge de gent vacunada i el descens de contagis. 

NO T'HO PERDIS: Restriccions a Catalunya: què es pot fer i què no?

Llegeix el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat