Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La nova cervesa de Damm apunta al maridatge perfecte

Equilàter és una Imperial Stout tan versàtil que evoluciona durant l'àpat segons la temperatura i la copa

Escrit per
Julen Chavarrías
Publicitat

Els amants de les cerveses tenen un nou producte per degustar. Damm ha presentat ‘Equilàter’, una Imperial Stout caracteritzada per la seva trencadora composició. D’aspecte fosc per les maltes torrefactes utilitzades en la seva elaboració, el nou producte de Damm destaca per ser una cervesa densa, opaca i coronada amb una escuma cremosa i compacta. Si sou cervesers inquiets i gurmets, ja la podeu adquirir a la web de Damm pel preu de 5,50 euros l'ampolla de 33 cl, i a 66 euros la caixa de dotze. 

'Equilàter' es defineix com una cervesa per menjar. Tot i ser una cervesa fosca tirant cap a negre i amb una graduació alcohòlica potent, es diferencia per ser molt expressiva en la boca. Hi destaquen les notes de caramel, nous, regalèssia i vainilla clàssiques de les Stout britàniques, però també s'hi incorporen elements mediterranis per a mantenir l'essència de les cerveses Damm. Amb tot, 'Equilàter' resulta una composició equilibrada amb un final fresc, agradable i llarg.

Una elaboració innovadora

En la confecció d' 'Equilàter' ha col·laborat François Chartier, un reputat sommelier i investigador en el camp de l’equilibri molecular que ha treballat amb Ferran Adrià, entre d’altres. Les sinèrgies produïdes entre els coneixements dels mestres cervesers de Damm i l’especialització de Chartier s’han traduït en la fabricació d’una cervesa amb diferents maltes, atorgant un equilibri gustatiu en el conjunt del producte. Posteriorment, la cervesa ha estat envellida en bóta de castanyer del Montseny durant dos mesos. Junt amb l’ús de figues seques i fonoll constitueixen l’esperit mediterrani d’Equilàter’.

Damm presenta la seva nova cervesa 'Equilàter'
Foto: Friedel Scholten

La novetat en l'elaboració d'aquest producte es troba en l’anomenada metodologia molecular, posada en pràctica per Damm en aquesta cervesa. Aquest procediment persegueix identificar les molècules dominants a les begudes i així trobar aliments que les comparteixin, produint d’aquesta manera un maridatge perfecte. Per tant, la fórmula molecular ofereix a ‘Equilàter’ la versatilitat necessària per poder maridar amb una gran varietat de plats, fins i tot durant el mateix àpat.

NO T'HO PERDIS: La segona millor cerveseria d'Espanya està a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat