Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La segona millor cervesa d'Espanya es fa a Barcelona
FOTO: ShutterstockLa segona millor cervesa d'Espanya es fa a Barcelona

La segona millor cerveseria d’Espanya està a la província de Barcelona

La Pirata Brewing també va aconseguir el premi a la millor cervesa del 2020

Escrit per
Julen Chavarrías
Publicitat

Enguany, el Poblenou s’ha sentit orfe del bany de cerveses artesanals que inundava el barri durant el mes de juliol. La Fira del Poblenou, el certamen de cerveses artesanals més gran d’Espanya i un dels més importants d’Europa, ha celebrat la seva novena edició en petit comitè i sense el bullici de la gent que es reunia a 100 metres de la Platja del Bogatell per a assaborir els millors productes del sector.  

Tanmateix, la celebració del campionat ha mantingut la seva programació i, finalment, s’ha pogut desenvolupar aquest mes d’octubre amb grans resultats pel sector català d’aquesta indústria. La cerveseria La Pirata Brewing, ubicada a Súria (Barcelona), s’ha erigit com la segona millor cerveseria d’Espanya.

Cerveses de La Pirata
FOTO: La PirataCerveses de La Pirata

El paper de la cerveseria catalana en aquest campionat ha estat formidable. Les cerveses de La Pirata han acumulat fins a set medalles en les diferents famílies del producte que desenvolupa de forma artesanal. Les cerveses guardonades han estat les següents: amb la medalla d’or, la doble IPA 'Ay Carmela' , caracteritzada pels seus tocs amargs; l’Imperial Stout 'Black Block', distingida com la millor cervesa del 2020; l’Standard American Beer 'La Pirata Pils', característica pels seus matissos aromàtics i la Wood Aged Beer 'Black Bourbon BA', una cervesa negra amb cos i molt més licorosa.

Fira de Cerveses del Poblenou
Foto: Fira de Cerveses del PoblenouFira de Cerveses del Poblenou

D’altra banda, La Pirata també ha aconseguit les medalles de bronze amb la seva American Amber Ale 'Sansa' i la Blonde Ale 'Súria'. La primera, característica pel caràcter cítric dels seus llúpols i la segona, pel seu lleuger aroma afruitat. La col·lecció de premis recollits per La Pirata Brewing ha situat l'empresa catalana com la segona millor d'Espanya, just darrere de Basqueland Brewing. Tot un triomf per aquesta cerveseria artesana que va començar les seves passes en aquest univers a la cuina d’una casa.

Donades les circumstàncies d’aquest atípic 2020, aquesta novena edició de La Fira del Poblenou no ha pogut comptar amb els més de 3.000 assistents que es reunien al Parc del Poblenou per tastar l’enorme ventall de cerveses artesanes que s’oferien dins del recinte. A més, aquesta jornada festiva solia estar acompanyada de la música d’un DJ i de diferents punts de 'food trucks' per a acompanyar els 12.000 litres de cervesa emmagatzemats dins del perímetre de la fira.

NO T'HO PERDIS: Les millors cerveseries artesanes de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat