Notícies

La nova intervenció d'art urbà que omplirà de colors la Mina

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

Els artistes visuals Mina Hamada i Zosen tornen a l'acció, aquesta vegada al barri de la Mina, on ara mateix pinten la paret mitjanera d'un bloc de pisos entre el carrer Llevant i el de les Estrelles.

El projecte titulat 'Una Mina de color' neix de la col·laboració amb diferents entitats del barri i l'ajuntament de Sant Adrià del Besòs i, més enllà d'artístic, té una voluntat social, per donar color i vida a una part de ciutat "a vegades oblidada o estigmatitzada", diuen els artistes. La intervenció està basada en un conjunt de dibuixos de nens i adolescents del barri, la qual cosa treballa el caràcter col·lectiu de la pintura.

Com explica Zosen al seu perfil d'Instagram:

View this post on Instagram

(Eng below) Esta semana hemos empezado con @mina_hamada un gran mural en el Barrio de La Mina, Barcelona. Gracias a la colaboración con varias entidades del barrio y l@s más jóvenes con l@s que hemos compartido ideas,sueños y visiones de futuro para esta parte de la ciudad; una parte muchas veces olvidada o estigmatizada. Este proyecto tiene especial interés para nosotros ya que a Mina le llamó la atención cuándo llegó a Barcelona que hubiera un barrio con su nombre y lo quiso conocer. Por mi parte me crié al otro lado del Río Besós y no fueron pocas las veces que cruzábamos el puente y quedábamos con los que pintaban graffiti. En ésta época del año hace frío para pintar pero es cuándo se han unido los planetas de la galaxia y hemos podido hacerlo realidad. Esperamos que la materialización de las lluvias de ideas de buenos resultados y que la comunidad pueda hacer suyo el mural,ya que nos han dejado pintar en sus casas. 💓🎆 Foto por el maestro: @german_rigol Con la inestimable ayuda de Juanki @elbosc_encantat_c31 Y gracias al Ayuntamiento de Sant Adriá del Besòs 🙏 ________________________________ This week we started with @mina_hamada a special mural in La Mina, Barcelona. A project in collaboration with the community and the associations working with children. We did workshops with them and after the brain storming and mixing all the ideas we created the concepts for the mural. This project has a special meaning because Mina was surprised when arrived to Barcelona and discovered a neighborhood with her name, for me I grew up in the other side of Río Besòs and as a teenager we crossed the bridge many times and met local graffiti writers. It's cold to work in this season but was when the planets in the galaxy were in the same line. We hope the neighbours could enjoy and participate in more social projects in the near future! Thanks to all the people involved in the project 👌 #lamina #santadriadebesos #barcelona #periferia #suburban #cultura #community #mural #centroculturalgitano #levante #estrellas #comunidad #kidsarethefuture #mina #2019

A post shared by Zosen (@zosenbandido) on

Zosen, d'origen argentí, i Hamada, d'origen japonès, treballen conjuntament des de 2011 i són coneguts pel seu estil colorista i perquè s'atreveixen amb parets d'altura, que pinten suspesos en grues. Ja van pintar-ne una a l'Hospitalet, el 2015, i han signat una mitgeres similars a Estepona i a Colomiers, França, però els seus treballs estan escampats arreu, de Bangkok a Seül, passant per Mèxic, Nova York i Califòrnia.

A Barcelona en trobem rastres a La Escocesa, on havien tingut taller; al carrer Ripoll, a Ca La Dona; i en un terrat del carrer Trafalgar.

© Zosen

TAMBÉ T'AGRADARÀ: el més similar a un museu d'art urbà, la Nau Bostik.

Últimes notícies

    Publicitat