Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La nova vida dels quioscos de Barcelona: cafè d'especialitat i revistes d'autor

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

Notícia esperançadora per a gent romàntica dels quioscos i per al paisatge urbà de la ciutat: hi ha molts quioscos tancats, conseqüència de l'era digital i dels nous usos i costums, però alguns reobren. Al Passeig de Sant Joan cantonada amb Ausiàs March acaba de tirar amunt la persiana News & Coffee.

Llegim al tendal que és un "lloc inusual amb cafè per endur i revistes curades" i a primera hora el que més es ven són els diaris (tenen 'La Vanguardia', 'El País', 'Le Monde' i 'New York Times', entre d'altres). El que els distingeix d'un quiosc tradicional són la selecció editorial (tenen joietes com 'Apartamento', 'Openhouse', 'Solo Magazine', 'Fuet', 'Perdiz', 'Metal'...) i el cafè d'especialitat dels Approachable Coffe, torrat a Girona.

Els preus del cafè són assequibles (1,80 euros un cafè amb llet; 1,50, l'espresso) i l'oferta es completa amb altres begudes (Fritz Cola, kombucha) i pastes. A la pregunta de si News & Coffee contempla vendre souvenirs, Pablo Pardo, pare del projecte i creador de nous espais i conceptes gastronòmics, respon que no. "El que sí que volem és tenir vinils!", afegeix.

News & Coffee
Foto: iamalexfroloff

Per al projecte, Pardo s'ha associat amb un altre gran coneixedor del cafè d'especialitat com és Davide Datti, enginyer i representant de les cafeteres Victoria Arduino. La imatge (molt ocurrents els gots, que tenen un punt de tira còmica antiga) és obra de l'estudi Querida.

Pardo explica que la conversió del quiosc tradicional en un d'especialitat és un "reciclatge" –literalment, no han hagut de fer massa canvis a la guingueta– i sosté que és un concepte innovador a la ciutat i a Europa ("la nova tendència després dels 'food trucks'", insinua). Estan pendents del retorn del barri i dels veïns de tota la vida, i estan oberts de col·laborar amb quioscos que vulguin "fer una actualització". Atentes a News & Coffee perquè el quiosc de Passeig de Sant Joan podria no ser l'únic de la casa!

No t'ho perdis: més cafè d'especialitat en aquests locals.

Últimes notícies

    Publicitat