Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La pizzeria que va plantar la ultradreta

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Les propostes electorals del partit VOX són meridianament d'ultradreta: supressió de les comunitats autònomes i derogació del matrimoni gai, per exemple. T'agradaria que vinguessin a sopar al teu restaurant? Bé, la Constitució diu que un local de pública concurrència no pot negar l'entrada a ningú per raons de sexe, religió o credo polític (sempre que no cometi cap delicte).

Ara, la legislació vigent també diu que l'organització d'un acte polític en un restaurant sense que la propietat en tingui constància pot portar a l'anul·lació de la reserva de manera unilateral per part del restaurant. Això és el que va passar la setmana passada al Peccata Pizza de Mandri, 58. Segons ens explica la cap de comunicació i reserves del restaurant, «el dimarts 20 de novembre passat per la tarda ens van fer una reserva de 15 persones a nom de Santi». Al dia següent Pecatta Pizza va decidir anul·lar la reserva perquè els va arribar a les mans un cartell, presidit per Ignacio Garriga, portaveu del Comité executiu de VOX que anunciava: «Cañas por España. Encuentro con jóvenes»... L'hora i el lloc de convocatòria de la reunió era Pecatta Pizza. (Mandri, 58), 21 de novembre a les 19.30.

VOX va convidar tothom a "fer canyes per Espanya"  a Peccata Pizza
VOX va convidar tothom a "fer canyes per Espanya" a Peccata Pizza

«Al Facebook de VOX hi havia aquest cartell. Els vam trucar, i l'hipotètic client ens va dir que la reserva era només per a una trobada d'amics. Però des del moment que fas un cartell anunciant-ho, es converteix en un acte polític. Si hagués estat un altre partit polític que hagués muntat un acte sense previ avís hauríem fet el mateix. No tenim problemes per acollir-los si venen a a sopar a tall particular», expliquen des de la pizzeria, desmentint la versió d'altres mitjans, que han publicat que van anul·lar la reserva quan es van assabentar que el client era VOX. Després de consultar-ho amb un advocat, la direcció de l'establiment va decidir «anular la reserva, tenint en compte que es va fer servir la nostra marca sense el nostre consentiment», argumenten.

Com sol passar, en temps de Twitter i Facebook, embolica que fa fort. El cap de seguretat de VOX España va intentar fer canviar d'opinió el restaurant, argumentant que «havien avisat la subcomandància dels Mossos d'Esquadra, dient que vindrien a controlar l'acte, i que no tinguéssim por», expliquen. Per acabar-ho d'adobar, els CDR van muntar una protesta davant Peccata Pizza. Al final, acte i protesta es van acabar celebrant a la cerveseria Mezklum BCN, a General Mitre 69.

RECOMANAT: I si voleu més pizza, aquí teniu les millors.

Últimes notícies

    Publicitat