Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La plaça Sant Jaume acollirà un espectacle de llum per celebrar els 30 anys dels Jocs Olímpics

Aquest ‘mapping’ de 360 graus s'inaugurarà el dijous 21 de juliol, acompanyat d’actuacions musicals de grups com Los Manolos

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Fa 30 anys que els Jocs Olímpics van transformar Barcelona per sempre, i la ciutat està de celebració. Des d’exposicions -com la que es pot visitar a la Casa Seat i que homenatja als voluntaris que van fer que els J.J O.O fossin possibles- fins a commemoracions oficials. Una d’aquestes celebracions especials tindrà lloc a la plaça Sant Jaume el dijous 21 de juliol. 

Durant el vespre de dijous, la façana de l’Ajuntament de Barcelona acollirà un espectacle immersiu d’imatge i so. La inauguració d’aquest ‘mapping’ el dijous 21 de juliol anirà acompanyada d’un acte institucional, on es destacarà el paper del voluntariat que amb la seva implicació va fer possible l’èxit de la cita olímpica i relleu generacional esportiu de la ciutat. L’acte comptarà amb convidats olímpics, paralímpics i personalitats diverses. 

Les persones que hi assisteixin podran gaudir d’una mostra del material que el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, entre la qual hi haurà una torxa dels Jocs Olímpics Barcelona’92, una altra dels jocs Paralímpics i un dels podis que es va fer servir durant la competició esportiva. 

El ‘mapping’ 360º que es projectarà quatre dies a la façana de l’Ajuntament explicarà, a través de llum i imatge, la història de la transformació de Barcelona, des de l’anunci del 1986 passant per la inauguració dels Jocs, fins a arribar la Barcelona actual. 

Durant l’espectacle també hi haurà diferents actuacions que tindran lloc des d’un escenari. Hi actuaran Los Manolos, el grup de rumba catalana que rememorarà la seva mítica actuació a la clausura dels Jocs Olímpics del 1992; Beth i Jofre Bardagí que interpretaran l’himne ‘Amics per sempre’, Manu Guix i Maria Hinojosa i el Cor de Teatre.

L’espectacle serà retransmès en directe per TV3 i començarà cap a les deu del vespre, un cop sigui fosc. S’espera que a la plaça, que estarà oberta al públic, hi assisteixin persones o entitats convidades a la cita per la seva vinculació amb l’esdeveniment olímpic o el món esportiu, així com una àmplia representació de membres de l’Associació Voluntaris 2000.

Durant els dies 22, 23 i 24 de juliol les projeccions a la façana es repetiran en tres passis per tal que la ciutadania que ho desitgi pugui gaudir de l’espectacle de la plaça Sant Jaume. Els passis es faran els tres dies en el mateix horari: 22.15h, 22.30 i 22.45h.

NO T'HO PERDIS: Barcelona és la segona ciutat més feliç del món

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat



Últimes notícies

    Publicitat