Notícies

La primera botiga de crema catalana per emportar de Barcelona obre al Born

Sucre Cremat ofereix les postres reines de la cuina catalana amb el sucre acabat de cremat

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
Sucre Cremat
Foto: Isabel Acevedo | Sucre Cremat
Publicitat

Entre la Rambla i el Born hem vist totes les modes de mossegades dolces i postres imaginables: el cruffin, el cinammon roll, el cheese cake, el gelat japonès... Fins i tot algunes de ben indignes i degradants, com el pollofre (que seria l'equivalent en postres a aquella merda de samarretes de les botigues de souvenirs que diuen "I don't need google, my wife knows everything"). Ara bé, el que és una novetat és que obri una botiga destinada al turista al rovell de l'ou –mai millor dit– amb un producte cent per cent català. 

Acaba d'aixecar la persiana Sucre Cremat (Canvis Vells, 2. Diumenge, dimecres i dijous d’11 a 19h. Divendres i dissabte d’11 a 21 h.), la primera botiga de Barcelona dedicada només a la crema catalana. Al costat de Santa Maria del Mar, en aquesta botigueta hi venen terrines individuals de 150 ml (5 €) que es poden endur i menjar al moment. I la gràcia és fer-ho amb el sucre acabat de cremar, i poder passejar estenent el sabor de sucre cremat pel Born. 

Sucre Cremat
Foto: Isabel AcevedoSucre Cremat

La botiga és iniciativa de Mario Quintero i Sofía Fortuna, brasiler i portuguesa d’origen, establerts a Barcelona des de fa anys. En el cas de Mario, hi ha també un vincle familiar amb el Born: la seva besàvia i el seu avi eren del barri. Després de trajectòries llargues en l’hostaleria — són de l’equip del Grupo Quibuch, del restaurant Arcanovan decidir obrir un negoci propi, centrat en un únic producte i pensat per donar visibilitat a la cuina catalana en un format senzill i accessible.

Sucre Cremat
Foto: Isabel AcevedoSucre Cremat

Segons explica Sofía Fortuna, “teníem clar que volíem promoure el producte local, no només amb el que venem, sinó amb tot el que acompanya la botiga”. Els dos coincideixen en la comparació: “Igual que quan anem a Lisboa sempre volem comprar un pastís de Belém, ens agradaria que tothom que visiti Barcelona no marxi sense tastar una crema catalana de Sucre Cremat”, resumeix la Sofía

Utilitzen ingredients i productes de proximitat, esclar: la llet i la nata són de Llet Nostra, els ous són d’Ous de l’Estany (Girona) i el sucre és de la marca Sucre Bo. També hi ha carquinyolis d’El Cobo (Tarragona), cafè de Cafès La Finca i sets de regal amb ceràmica de Regàs (Sant Celoni) i ratafia l'Òstia. Hi ha algunes petites concessions a la modernitat i el màrqueting, esclar: a més d'acompanyar la crema amb carquinyolis, es poden afegir cobertures de taronja confitada, gerds, festucs o, ai sacrilegi... galeta Lotus! (que té tota la lògica gustativa del món, per cert).

NO T'HO PERDIS: Els millors dolços de Barcelona 

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

Més de Love Local
    Últimes notícies
      Publicitat