Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els 15 millors dolços de Barcelona
La Donutería
© Ivan Giménez La Donutería

Els 15 millors dolços de Barcelona

Pastisseries obertes on trobar plaers (no) culpables: la vida és molt curta, endolcim-la amb aquests brutals dolços!

Advertising

Tots tenim el nostre costat dolç. També la redacció de Time Out Barcelona, que revela quines són les seves debilitats quan volen menjar sucre del bo. Postres nostrades i creacions llamineres d'altres latituds, aquestes setze propostes us alegraran la vida. Sigueu-ne còmplices i deixeu-vos caure en la temptació. Total, a aquestes alçades de la pel·lícula, i com diu la cançó, són quatre dies i dos fa núvol. O sigui que, sisplau, que no us amargui entaforar-vos entre pit, espatlla i cartutxera aquests deliris de dolçor, que per un dia no passa res.

NO T'HO PERDIS: Si el que voleu és pa del bo, aquí teniu els millors forns de la ciutat. O consells per fer-lo a casa.

Demasié
© Ivan Giménez

Demasié: 'Cinnamon roll'

Restaurants Dreta de l'Eixample

Originari de Suècia, Finlàndia, Nord-amèrica? Tot és incert, però poc importa. El 'cinnamon roll' hauria de ser un dolç típic de tot el món! Al Demasié –de dos germans catalans– estan tan segurs de fer el millor roll de canyella de la ciutat que ens sedueixen des de la seva vitrina amb aquestes delícies que fan cada dia. És una bomba de massa esponjosa –millor escalfarla una mica– on no s’ha estalviat la canyella i que coronen bé de sucre. Som fans del clàssic, però com que l'amor és compartir, també ens hem rendit al de Nutella, Oreo, fruites vermelles i tiramisú. Per cert, Si us pensàveu que són producte del 'hipsterisme', esteu del tot equivocats. Els germans Escursell són quarta generació de pastissers de la Barceloneta, la nissaga es remunta al 1897!

- Erica Aspas

Servei a domicili amb Glovo de 9 a 14 h i de 16 a 19 h

Dark Forest La Besnéta
© La Besnéta

La Besnéta: 'Dark forest'

Botigues Pastisseries Gràcia

Per als vegans, la pastisseria La Besnéta és el més semblant al paradís a la terra. Per als que no ho són, també. A més, pot vantar-se de ser un dels llocs més cuquis de Barcelona: a banda de pastissos de tota mena, en porcions o sencers, venen uns potets de vidre de traca i mocador. El de 'dark forest' és com llepar un mugró divendres a la nit. Pa de pastís de cacau, xocolata, ametlla marcona i res més per tocar el cel. Té un gust dolç sense exagerar, suficient perquè la tarda et passi com si estiguessis en un núvol. Per cert, el 'lemon pie' mereix seure a la dreta del pare...

- Andreu Gomila

Dilluns de 10.30 a 15 h

Dimarts a diumenge de 10.30 a 14 h i de 16 a 20.30 h

 

Advertising
Casa Vives
© Ivan Giménez

Casa Vives: El milfulls de fruites vermelles

Botigues Pastisseries Dreta de l'Eixample

És un dels pastissos clàssics de la Vives i un dels predilectes dels llépols, per això de milfulls de fruites vermelles en serveixen cada dia (si en voleu un d'individual, l’heu d'encarregar). La recepta és senzilla: capes de full un pèl cruixent alternades amb farcit de gerds –la melmelada la fan ells–, crema o nata, i un coronament de maduixetes, gerds i altres fruits. La crema hi dona el punt just de sucre, sense arribar a embafar, la fruita és àcida i la pasta de full em torna als dinars de diumenge amb pastís per a les postres.

- Eugènia Sendra

Dilluns a diumenge de 8 a 19 h

La Donutería
© Ivan Giménez

La Donutería: Dònut de 'dulce de leche'

Restaurants Sant Antoni

Quan sentiu la paraula dònut és possible que penseu en els industrials. Oblideu això. A la Donuteria trobareu uns brioixos rodons i grans, de massa esponjosa, glacejats amb fesols de vainilla o pistatxo. Els més famosos són el de plàtan, cafè i cacau i el de fruites vermelles amb remolatxa. Però, per mi, el guanyador absolut és el de 'dulce de leche' amb ametlles, cacau i sal de mar de Maldon. No són barats però val la pena apropar-se al carrer del Parlament per gaudir d’aquesta delícia ensucrada.

- Pau Roca

Divendres a diumenge de 9 a 14 h per encàrrec

Advertising
Kurimu
Kurimu

Kurimu: gelat de sèsam negre

Botigues Pastisseries Eixample

Takashi Ochiai és un dels grans pastissers de Barcelona i ara apunta també al gelat. Amb l’ajuda d’Andrea de Bellis, artesà italià del gelat d'alta volada, ha desenvolupat una geladeria italiana tradicional amb tocs japonesos. Per caure de cul: viatge de cremositat delirant a Àsia (gelat de sèsam negre!) i sorbets de sabors com cirera i umeboshi (la pruna envinagrada del Suprunaman de l’Arale!). Ara els venen a la pastisseria: quan la situació ho permeti, al número veí 116 hi obrirà la geladeria Kurimu. 

Dimarts a diumenge de 9 a 14 h per encàrrec

La Petita de la Gran
Foto: La Petita de la Gran

La Petita de la Gran: pastís de mousse de xocolata i ametlla

Botigues Pastisseries El Putget i Farró

“Pastisseria saludable? Ho és en la mesura que et dona plaer, i això sempre és saludable”. La María Victoria, a La Petita de la Gran, sap de què parla. Aquesta pastissera és doctora en bioquímica i formada a la Hofmann: i encara que les seves formes siguin trencadores (pastís de mousse de xocolata, amb cremós i praliné d’ametlla) amb els millors ous, sucre, mantega i xocolata fa una autopista directa al plaer i la llepolia: aquesta és la intenció de la pastisseria de tota la vida. 

Aquesta botiga amb obrador a la vista –això dóna tota la confiança del món– és un favorit dels veïns del Putxet. Té vocació de proximitat; és un lloc tan indicat pel cafè amb llet i croissant per emportar del dia a o una 'cookie' com per a fer festa grossa amb un bon 'sacher'. 

Dimarts a divendres de 8.30 a 14 h

Dissabte i diumenge de 9 a 14 h

Advertising
Honey-B
Foto: Amaranto Bakery

Honey-B: pastissos d'Àsia i Mèxic!

Botigues Pastisseries Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Honey-B, de Mosquito Tapas, és una pastisseria en règim de 'co-baking': diferents artesans hi fornegen i venen les seves especialitats. Hi han passat grans noms, i l’alegria no s’atura: avui, dona sortida a la línia de pastisseria asiàtica de la casa (aquells 'mochis' i 'dorayakis'!), l’excels pa de La Fabrique i el dolç mexicà (tradicional i de creació) d’Amaranto Bakery.

La meva tria: un esplèndid pastís 'tres leches' inspirat en el Margarita: mango, coco i tequila! La Liliana també hi forneja pastisseria tradicional mexicana; aquest deu ser l'únic lloc de Barcelona on podreu celebrar Tots Sants amb un Pan de Muertos: que no és cap altra cosa que un suau i esponjós pa de pessic aromatitzat amb tarongina i taronja.  

Dilluns a dissabte de 9.30 a 14 h

Cake Man Bakery
Foto: Cake Man Bakery

Cake Man Bakery: xocolata vegana i pètals

Botigues Pastisseries El Poblenou

En Hayden Colledge, pastisser australià, va tenir residència a Honey-B fins que va posar casa al cor de Poblenou a principis del 2020. “Mantinc un estil anglosaxó i australià, és el meu tret diferencial, a Barcelona ja hi ha moltes pastisseries bones fent qualsevol altra cosa”. S'inventa coses que fan caure de culs: com un pastís de cafè, croissant i 'cheesecake'. Colledge para atenció al fet vegà i sense lactosa, si li demaneu, però també als ous, mantega i farines de primera qualitat.

Té clàssics, com el pastís Lamington (les postres nacionals australianes, com qui diu: pa de pessic amb bany de xocolata i coco farcit de melmelada de gerds! Boníssim!) i un pastís de xocolata vegana amb festucs i pètals de rosa inoblidable que és marca de la casa: un cop n'agafeu un tall, és tan lleuger i saborós que no el podeu deixar estar.

Entrega a domicili per encàrrec (tlf. 664 40 59 65)

Advertising

Koku Kitchen Buns: 'Banoffee'

Restaurants Japonesa Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

No és que el 'banoffee' tingui cap parentesc conegut amb la cuina asiàtica, però al Koku Kitchen en preparen un que és pura luxúria. Si hi aneu un dia a escalfar-vos l'ànima amb un d'aquells ràmens que et deixen la boca com una estufa, no dubteu a demanar-lo: sublima l'àpat. Arriba en un llit de galeta salada, compacta com un lingot d'or, i coberta per una capa de plàtan laminat que es desfà en un esquitx viciós de 'toffee'. Remata la potinga imperial un núvol de crema batuda tan dens que t’hi podries posar dret i no t’enfonsaries. Inclòs en el menú de migdia.

- Josep Lambies

Dimecres a diumenge de 14 a 21 h

Bubó
© Bubó

Bubó: Croissant d'avellana i Nutella

Restaurants Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

De petita m’entusiasmaven els croissants de xocolata. De gran, el d’avellana i Nutella del Bubó. La pasta és cruixent; a sobre, uns trossets d’avellana caramel·litzada, i enmig, una barra de Nutella, tan consistent i tan suau com un bombó. També teniu altres opcions, com el croissant de nous i massapà i el de xocolata negra guarnit amb pistatxos. I si no és que us deliu per seure en una terrassa davant de Santa Maria del Mar, camineu quatre passes més enllà del Bubó Bar i arribeu fins a la pastisseria. És una boutique de joies dolces!

- Anna Mateu Mur

Dilluns a diumenge de 10 a 21 h per encàrrec

Advertising
Chis & Keik
Foto: Chis & Keik

Chis & Keik: cent 'cheesecakes' per triar

Botigues Pastisseries Sarrià

Una història tan bona com certa: els germans Uñó, en Xavier (propietari del Carrot Cafe, i que va ser cap del sala del Via Veneto!) i l’Asun passaven vacances de petits a l’illa de Nantucket (Massachusetts). I el seu avi tenia el bar La Plaça a Sarrià, on hi feia tertúlia, entre d’altres, Sagarra. En aquest encantador racó hi ha des de finals del 2019 Chis & Keik: un obrador artesà especialitzat en els autèntics 'cheesecake' i 'carrot cake' de Nova York. Un parell d'especialitats que, per motius obvis, tenen per la mà. I per cert, ningú fa el que fan a Barcelona: tenen en cartera cent variacions del pastís, des dels clàssics fins a l’Elvis, amb plàtan, mantega de cacauet i bacó cruixent. Penseu que us el poden tunejar segons l'ocasió... Festa infantil? 'Cheesecake' Pantera Rosa! Llaminer impenitent? Doncs una bomba de Ferrero Rocher i Nutella.

Dilluns a divendres amb cita prèvia i encàrrecs al 690 77 90 88 

Ochiai: Mochi de te verd

Botigues Pastisseries Eixample

Els mochis són les postres de moda. Apareixen com bolets a les cartes de mig Barcelona. Però per assegurar el tret, cal anar a la font primigènia: a la pastisseria Ochiai, que va començar a ensenyar-nos com podia ser de dolça la cuina nipona ja el 1983. En tenen de diversos farcits –com el de xocolata o una nostrada versió de crema catalana– però, per mi, el millor és el de te verd: l’embolcall és una subtil massa glutinosa que acarona un farcit de mousse tan flonjo i saborós que us semblarà mossegar un núvol de te. Delicadíssim.

- María José Gómez

Dimarts a diumenge de 9 a 14 h

Advertising
Tarte & Quiche
© Ivan Giménez

Tarte & Quiche: Pastisset de xocolata blanca i pistatxo

Restaurants Mediterrània Eixample

No sou de xocolata blanca? Caureu igualment davant aquesta delicadesa de Tarte & Quiche, refugi de pastisseria francesa (i quiches: el nom fa la cosa). El fons de praliné cruixent sobre la base de pasta brisa i la pasta de pistatxo en el ganache de xocolata blanca en matisen la dolçor, com també la qualitat de la xocolata: com més bona, menys sucre. Atenció a les variacions de matcha (amb un te verd japonès ecològic), lavanda (amb flors d’espígol) i cafè. Com diria Stromae, formidable.

- Marta Salicrú

Dilluns a dissabte de 10 a 16 h

Tarta del Norte
©MariaDias

Tartas del Norte: bomba de xocolata

Botigues Pastisseries El Poble-sec

Els belgues tenen la mà trencada amb el cacau, no cal dir-ho, així que no és gens estrany que una de les especialitats del Heins sigui la bomba de xocolata. De l’obrador d’aquest pastisser belga, situat en un carreró del Poble-sec, surten meravelles com el 'lemon pie', el 'crumble' de poma i, sobretot, un pastís de pastanaga de fama més que merescuda. Tots els fa en Heins des de zero: els podeu anar a buscar o us el farà arribar a casa (potser us el portarà ell mateix).

Només per encàrrec des del seu web 

Advertising
Flaó
© Vicent Marí

Formentor: Flaó

Botigues

La caça d’especialitats regionals a Barcelona és una tasca difícil. L’absència més clamorosa és la de la flaona de l’Empordà: estem parlant de pastissets de farina farcits de crema, amb una potent aportació de sucre, llimona i canyella. Això és un mos cruixent per les vores i celestialment dolç al mig, que té una forma de D majúscula. Ens hem d’acontentar amb el seu parent eivissenc, el flaó: un saborós pastís de farina i llard de porc, farcit de crema o més sovint de formatge tendre d’ovella i cabra. El trobareu a la pastisseria mallorquina Formentor.

- Ricard Martín

Encàrrecs al 932 13 35 40

Més opcions dolces: caramels artesans i d'autor!

La Colmena
© Ivan Giménez

La Colmena

Botigues Pastisseries El Gòtic

La Colmena va aterrar l'any 1928 a l'antiga Ca l'Abella. Tot un clàssic. Ofereix caramels d’una pila de gustos –fonoll, malví, espígol, mel, pi, pinya, maduixa... – per 28 € el kilo pots tastar els caramels artesans més antics del país.

pastisserialacolmena.com

Çukor
© Ivan Giménez

Çukor

Botigues Gràcia

Tres autòmats no aparten la mirada d’un caramel que té més de fruita confitada que de llaminadura industrial. El visitant també queda atrapat quan entra a Çukor (Verdi, 58), l’acadèmia del dolç dirigida per artesans del sucre i la xocolata. Les llaminadures més delicioses, com els núvols, però fetes de forma artesana. També ofereixen caramels de tot el món.

cukor.es

Advertising

Papabubble

Botigues Xocolata i dolçós El Gòtic

Caramels que semblen anells, shushi o amb la forma que volgueu, perquè són especialistes en personalitzar les llaminadures. Al Papabubble han convertit la llaminadura per excel·lència en un joc creatiu sense parangó, i han donat a l’invent un caire gairebé artístic

papabubble.com

 

 

 

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising