Els 10 millors dolços de Barcelona

Plaers (no) culpables
La Donutería
© Ivan Giménez La Donutería
Advertising

Tots tenim el nostre costat dolç. També la redacció de Time Out Barcelona, que revela quines són les seves debilitats quan volen ser de sucre. Postres nostrades i creacions llamineres d'altres latituds, aquestes deu propostes us alegraran la vida. Sigueu-ne còmplices i deixeu-vos caure en la temptació.

Dark Forest La Besnéta
La besnéta
Botigues, Pastisseries

La Besnéta: 'Dark forest'

icon-location-pin Gràcia

Per als vegans, la pastisseria La Besnéta és el més semblant al paradís a la terra. Per als que no ho són, també. A més, pot vantar-se de ser un dels llocs més cuquis de Barcelona: a banda de pastissos de tota mena, en porcions o sencers, venen uns potets de vidre de traca i mocador. El de 'dark forest' és com llepar un mugró divendres a la nit. Pa de pastís de cacau, xocolata, ametlla marcona i res més per tocar el cel. Té un gust dolç sense exagerar, suficient perquè la tarda et passi com si estiguessis en un núvol. Per cert, el 'lemon pie' mereix seure a la dreta del pare...

- Andreu Gomila

Demasié
© Ivan Giménez
Restaurants

Demasié: 'Cinnamon roll'

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Originari de Suècia, Finlàndia, Nord-amèrica? Tot és incert, però poc importa. El 'cinnamon roll' hauria de ser un dolç típic de tot el món! Al Demasié –de dos germans catalans– estan tan segurs de fer el millor roll de canyella de la ciutat que ens sedueixen des de la seva vitrina amb aquestes delícies que fan cada dia. És una bomba de massa esponjosa –millor escalfarla una mica– on no s’ha estalviat la canyella i que coronen bé de sucre. Som fans del clàssic, però com que l'amor és compartir, també ens hem rendit al de Nutella, Oreo, fruites vermelles i tiramisú.

- Erica Aspas

Advertising
Casa Vives
© Ivan Giménez
Botigues, Pastisseries

Casa Vives: El milfulls de fruites vermelles

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

És un dels pastissos clàssics de la Vives i un dels predilectes dels llépols, per això de milfulls de fruites vermelles en serveixen cada dia (si en voleu un d'individual, l’heu d'encarregar). La recepta és senzilla: capes de full un pèl cruixent alternades amb farcit de gerds –la melmelada la fan ells–, crema o nata, i un coronament de maduixetes, gerds i altres fruits. La crema hi dona el punt just de sucre, sense arribar a embafar, la fruita és àcida i la pasta de full em torna als dinars de diumenge amb pastís per a les postres.

- Eugènia Sendra

La Donutería
© Ivan Giménez
Restaurants

La Donutería: Dònut de 'dulce de leche'

icon-location-pin Sant Antoni

Quan sentiu la paraula dònut és possible que penseu en els industrials. Oblideu això. A la Donuteria trobareu uns brioixos rodons i grans, de massa esponjosa, glacejats amb fesols de vainilla o pistatxo. Els més famosos són el de plàtan, cafè i cacau i el de fruites vermelles amb remolatxa. Però, per mi, el guanyador absolut és el de 'dulce de leche' amb ametlles, cacau i sal de mar de Maldon. No són barats però val la pena apropar-se al carrer del Parlament per gaudir d’aquesta delícia ensucrada.

- Pau Roca

Time Out diu
Advertising
Restaurants, Japonesa

Koku Kitchen Buns: 'Banoffee'

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

No és que el 'banoffee' tingui cap parentesc conegut amb la cuina asiàtica, però al Koku Kitchen en preparen un que és pura luxúria. Si hi aneu un dia a escalfar-vos l'ànima amb un d'aquells ràmens que et deixen la boca com una estufa, no dubteu a demanar-lo: sublima l'àpat. Arriba en un llit de galeta salada, compacta com un lingot d'or, i coberta per una capa de plàtan laminat que es desfà en un esquitx viciós de 'toffee'. Remata la potinga imperial un núvol de crema batuda tan dens que t’hi podries posar dret i no t’enfonsaries. Inclòs en el menú de migdia.

- Josep Lambies

Bubó
© Bubó
Restaurants

Bubó: Croissant d'avellana i Nutella

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

De petita m’entusiasmaven els croissants de xocolata. De gran, el d’avellana i Nutella del Bubó. La pasta és cruixent; a sobre, uns trossets d’avellana caramel·litzada, i enmig, una barra de Nutella, tan consistent i tan suau com un bombó. També teniu altres opcions, com el croissant de nous i massapà i el de xocolata negra guarnit amb pistatxos. I si no és que us deliu per seure en una terrassa davant de Santa Maria del Mar, camineu quatre passes més enllà del Bubó Bar i arribeu fins a la pastisseria. És una boutique de joies dolces!

- Anna Mateu Mur

Advertising
Botigues, Pastisseries

Takashi Ochiai: Mochi de te verd

icon-location-pin Eixample

Els mochis són les postres de moda. Apareixen com bolets a les cartes de mig Barcelona. Però per assegurar el tret, cal anar a la font primigènia: a la pastisseria Ochiai, que va començar a ensenyar-nos com podia ser de dolça la cuina nipona ja el 1983. En tenen de diversos farcits –com el de xocolata o una nostrada versió de crema catalana– però, per mi, el millor és el de te verd: l’embolcall és una subtil massa glutinosa que acarona un farcit de mousse tan flonjo i saborós que us semblarà mossegar un núvol de te. Delicadíssim.

- María José Gómez

Tarte & Quiche
© Ivan Giménez
Restaurants, Mediterrània

Tarte & Quiche: Pastisset de xocolata blanca i pistatxo

icon-location-pin Eixample

No sou de xocolata blanca? Caureu igualment davant aquesta delicadesa de Tarte & Quiche, refugi de pastisseria francesa (i quiches: el nom fa la cosa). El fons de praliné cruixent sobre la base de pasta brisa i la pasta de pistatxo en el ganache de xocolata blanca en matisen la dolçor, com també la qualitat de la xocolata: com més bona, menys sucre. Atenció a les variacions de matcha (amb un te verd japonès ecològic), lavanda (amb flors d’espígol) i cafè. Com diria Stromae, formidable.

- Marta Salicrú

Advertising
Paradiso del Tiramisú
©MariaDias
Botigues, Pastisseries

Paradiso del Tiramisú: Tiramisú

icon-location-pin El Poble-sec

No us deixeu guiar per l’aspecte atrotinat del local –decorat amb més atzar que gust– ni pel posat esmaperdut del seu propietari, sempre afable, tanmateix. Poca broma: molta gent parla del tiramisú de Matteo Majorini com el millor de Barcelona, amb permís dels seus veïns del Xemei. Hi trobareu un tros de paradís servit en terrina de plàstic, un prodigi de textura i consistència, amb el delicat equilibri de contrastos que ha de prevaldre entre el mascarpone i el cacau. Apoteosi casolana, una dolça experiència no apta per aprensius primmirats.

- Manuel Pérez

Flaó
© Vicent Marí
Botigues

Formentor: Flaó

La caça d’especialitats regionals a Barcelona és una tasca difícil. L’absència més clamorosa és la de la flaona de l’Empordà: estem parlant de pastissets de farina farcits de crema, amb una potent aportació de sucre, llimona i canyella. Això és un mos cruixent per les vores i celestialment dolç al mig, que té una forma de D majúscula. Ens hem d’acontentar amb el seu parent eivissenc, el flaó: un saborós pastís de farina i llard de porc, farcit de crema o més sovint de formatge tendre d’ovella i cabra. El trobareu a la pastisseria mallorquina Formentor.

- Ricard Martín

Més opcions dolces: caramels artesans i d'autor!

La Colmena
© Ivan Giménez
Botigues, Pastisseries

La Colmena

icon-location-pin El Gòtic

La Colmena va aterrar l'any 1928 a l'antiga Ca l'Abella. Tot un clàssic. Ofereix caramels d’una pila de gustos –fonoll, malví, espígol, mel, pi, pinya, maduixa... – per 28 € el kilo pots tastar els caramels artesans més antics del país.

pastisserialacolmena.com

Çukor
© Ivan Giménez
Botigues

Çukor

icon-location-pin Gràcia

Tres autòmats no aparten la mirada d’un caramel que té més de fruita confitada que de llaminadura industrial. El visitant també queda atrapat quan entra a Çukor (Verdi, 58), l’acadèmia del dolç dirigida per artesans del sucre i la xocolata. Les llaminadures més delicioses, com els núvols, però fetes de forma artesana. També ofereixen caramels de tot el món.

cukor.es

Advertising
Botigues, Xocolata i dolçós

Papabubble

icon-location-pin El Gòtic

Caramels que semblen anells, shushi o amb la forma que volgueu, perquè són especialistes en personalitzar les llaminadures. Al Papabubble han convertit la llaminadura per excel·lència en un joc creatiu sense parangó, i han donat a l’invent un caire gairebé artístic

papabubble.com

 

 

 

Advertising