Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Parella híbrida IA
Foto: Gustavo Sánchez

La primera dona que es casarà amb un holograma és de Barcelona

La boda entre Alicia Framis i la intel·ligència artificial se celebrarà l'estiu del 2024 al museu Depot Boijmans Van Beuningen de Rotterdam, a Holanda

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

La primera dona que es casarà amb un holograma creat amb intel·ligència artificial (IA) és de Barcelona. L'artista Alicia Framis contraurà matrimoni amb l'AILex, un holograma d'un home entrenat a partir dels perfils de les relacions anteriors de l'artista. La cerimònia tindrà lloc l'estiu de 2024 sota el nom 'The first woman to marry a hologram' (la primera dona a casar-se amb un holograma), a les instal·lacions del museu Depot Boijmans Van Beuningen de Rotterdam, a Holanda. La boda formarà part d'una sèrie de performances artístiques que obrirà la porta a la IA dins l'art contemporani.

Parella híbrida IA
Foto: Gustavo Sánchez

'The hybrid couple' (La parella híbrida) és el nom del projecte multidisciplinari en el qual s'emmarca la boda, que té com a objectiu redefinir els límits de la interacció entre els humans i la IA des de la perspectiva femenina més enllà de les normes heteronormatives. La primera performance serà el casament, pel qual Framis ja està dissenyant el seu vestit i els dels seus convidats. A més, en col·laboració amb LAM museum, l'artista crearà un banquet molecular pensat tant per a humans com per la família d'hologrames, que es convertirà el primer banquet d'aquest tipus del món.

Amb l'objectiu de crear un nou paradigma de l'amor mentre explora les relacions íntimes que els humans podem crear amb les màquines i la simulació d'emocions, Framis realitza amb el seu promès accions tan quotidianes com cuinar i menjar. Després de contraure matrimoni, 'The hybrid couple' emprendrà la lluna de mel, un viatge internacional per compartir les seves experiències que permetrà a persones d'arreu del món submergir-se dins la seva relació.

Parella híbrida IA
Foto: Gustavo Sánchez

Framis vol impulsar que s'estableixi una mena d'hipoteca per comprar una parella intel·ligent, així com la possibilitat de crear una casa dissenyada específicament per a un humà i un ésser hologràfic. L'artista assegura que "és interessant com podem obtenir una hipoteca per comprar un cotxe nou i ara podríem tenir-la per comprar un nou company".

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat